Kennel Brufinn

Bertan&Aapon pentue marraskuu 2024

s. 02.12.2020 ruskea sekalinjainen narttu


i: FI JVA Brufinn True Hero

e: Brufinn Over The Top


Terveys:        (indeksit)
Hips: B/B      (97)

Elbows: 0/0  (106)

Eyes: ok

Olat: terve/terve (epävirallinen tulos)
Sydän: ok, ei sivuääniä


Tulokset:
NOU1

Näyttelyt: KÄY-EH

- Käytetään metsästyksessä


Faarinkujan Apollo "Aapo"

s.22.10.2018  keltainen metsästyslinjainen uros


i: Erkin Väin Brutus

e: Sun-power's Just A Dream


Terveys: (indeksit)
Hips: A/A (104)

Elbows: 0/0 (94)

Eyes: ok


CNM, PRA, SD2, EIC, STGD, HNPK clear 


Tulokset:

NOU1

Mejä: 2xAVO1 -> siirto VOI-luokkaan

Näyttelyt: KÄY-EH

- Käytetään metsästyksessä


Bertta on astutettu syyskuussa 2024.

Jos astutus onnistuu niin pennut syntyvät marraskuun 2024 alussa. Ja pennut ovat luovutusikäisiä joulun ja uudenvuoden välissä.

Pennut tulevat olemaan metsästyslinjaisia mustia ja ruskeita koiria. Pennut eivät tule sairastumaan labradorinnoutajilla esiintyviin geenisairauksiin vanhempien tulosten perusteella. Odotan pennuista avoimia ja sosiaalisia, ennen kaikkea mukavaluonteisia peruslabradoreja harrastus&metsästyskoiriksi monenlaiseen menoon. Uskon näiden pentujen sopivan monenlaiseen kotiin joka pystyy tarjoamaan tarpeeksi aktiivisen arjen ajatellen labradorinnoutajan ominaisuuksia. Vanhemmat ovat avoimia ja mukavaluonteisia, niillä ei ole ääni eikä alusta-arkuuksia. Molempia vanhempia käytetään metsästyksessä ja Aapo isä on itseoppinut emäntänsä kipukoira, joten erittäin tärkeä koira myös arjessa.


PENTUEEN TULEVA AIKATAULU:

Pennut syntyvät: 4-8.11.2024

Pentujen katsojat: pe-su 6-8.12 ja pe-su 13-15.12. sekä arkipäivät/illat sovitusti

Pennut luovutetaan: joulun ja uuden vuoden välissä 2024 (alkaen kun pennut 7 viikon ikäisiä)


Yhdistelmä KoiraNet:

https://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoE=FI11682/21&ReknoI=FI53800/18



Jos kiinnostuit pentueesta, voit laittaa aluksi sähköpostia tai soittaa. Pennut syntyvät ja kasvavat kasvattajan luona Ylöjärvellä.


Tiedustelut:

katri.nevalainen(at)suomi24.fi

puh. 0415494332 Katri





























Bertasta:  

Bertta on sijoitusnarttuni ja asuu Nokialla lapsiperheessä. Bertta on ollut koko ikänsä terve narttu eikä sen kanssa ole tarvinnut turhaa eläinlääkäreissä käydä.

Bertan kanssa metsästetään vesilintuja/kyyhkyä/kanalintuja. Se on isännälle metsästyskoira ja emännälle pelastuspuolen harrastuskoira. Tänä kesänä sille oli tarkoitus saada BH ja tuloksia kokeista, mutta emäntänsä loukkaantumisen takia nämä tavoitteet siirtyivät seuraavaan vuoteen. Bertta on avoin ja iloinen ja rehellinen työkoira. Se innostuu kaikesta tekemisestä mitä sen kanssa keksitään. Se on ollut pennusta asti kaikessa perheen menossa mukana ja sopeutuu hyvin uusin paikkoihin ja tilanteisiin. Bertta on hyväkroppainen, hyvän kokoinen ja hyvä turkkinen narttu. Se on saanut näyttelystä EH ja suorittanut noutajien taipumuskokeen. Bertta on luonteeltaan kiltti koira, joka haluaa maailmalle rauhaa, sille ei tulisi mieleenkään aloittaa riitaa muiden koirien kanssa, saati sitten osallistua sellaiseen. Töissä se on sinnikäs ja yrittää aina parhaansa emännälleen vaikka ei aina ihan tietäisi mitä nyt pitikään tehdä.


Bertalla ei ole alusta tai ääniarkuuksia. Bertta on ollut minulla pariin kertaan hoidossa "siskonsa" Mimmin kanssa ja mukava ja helppo parivaljakko nämä ovat. Bertta osaa hienosti käyttäytyä eripaikoissa ja on täysin ongelmaton koira laumani kanssa.


Bertta on hyvin peruslabbis, avoin ja tekeväinen, välillä vähän hösö. Sellainen mikä itselle tulee ensimmäisenä mieleen kun puhutaan labradorinnoutajasta.


Bertta on suvuiltaan hyvin metsästyspainotteinen sekalinjainen koira. Pentueen sulhaseksi valittu uros on jo metsästyslinjainen joka kuitenkin kantaa ruskeaa väriä ja yhdistelmänä tulevat pennut  painottuvat jo metsästyslinjaisiksi koiriksi. Sekä Bertta että Aapo ovat monia metsästyslinjaisia raamikkaampia koiria vaikka raskaita ne eivät kuitenkaan ole, uskoisin siis pentujenkin saavan kunnon raamit vanhemmiltaa sekä hyvän paksun turkin syksyn metsästyksiä ajatellen.



Aaposta:

Aapon emännän kertomaa koirastaan:


"Aapo on pian 6v sangen reipas ja työintoinen uros.

Luonteeltaan se on miellyttämisenhaluinen, kohtuullisen kova, kestää toistoja ja ohjaajan puuttumista työskentelyyn, se osaa myös rauhoittua hälinässä/passissa/kotona. Aapo ei turhia stressaa.

Se tulee toimeen erinomaisesti eri eläinten ja ihmisten kanssa. Se on avoin ja sosiaalinen koira. Sillä ei ole ääni tai alusta-arkuuksia.


Aapo toimii käytännön metsällä noutavana, ylös ajavana ja jäljittävänä koirana. Se on tottunut noutamaan kyyhkyjä, vesilintuja, pienpetojakin ja hanhia. Ylösajoa on tehty rusakoilla, kauriilla ja peuroilla.

Jäljityshommia on laahaus- ja verijäljillä opeteltu. Toimimme SRVA ryhmässä, joten tätä silmällä pitäen on jäljityksiäkin treenattu eri maastoissa ja pimeässäkin. Useampi käytännön jäljitys/jäljestys sillä onkin jo takana. Tässäkin hommassa motivaatiota riittää, vaikka välillä kolaripaikkaa etsitään jo 1,5 h.


Aapon kanssa treenataan Noseworkia ja tarkoitus olisi syksyllä startata siinäkin kokeissa.

Aapo kun on ollut pienestä asti hyvä nenänkäytössä.

Itse tykkään erityisesti Aapon luonteesta. Kun tehdään hommia, se tekee ne 120 % ja kun pitää rauhoittua herra käy maaten ja kuorsaa. Näin passissakin herra voi paukkeessa nukkua ja kun tulee käsky, lähdetään töihin innolla.

Mitään allergioita tai terveyshuolia ei ole Aapolla ollut. Koko ikänsä se on ollut valikoiva syömään ja osaakin itse säännöstellä sopivan ruoka-annoksen. Se taas ei ole kovin tyypillistä labradoria, mutta iso osa Aapon persoonaa. Pentuaika oli poikkeuksellisen helppo Aapon kanssa, mitään tuhoja ei poika tehnyt. Pikkuvanha ja sangen nopea oppimaan Aapo on ollut pienestä asti. Välillä niin nopea, että se on haastanut ohjaajaa vaikeuttamaan tehtäviä nopeaankin tahtiin."