Kennel Brufinn

Quila&Barkley

s. 19.2.2017 musta metsästyslinjainen narttu

i: FI KVA Aquila Of Druids Peak
e: FI KVA Chilihunters Mad Cyclone

Terveys:
lonkat: B/B
kyynärät: 0/0
silmät: ok

EIC, PRA, SD2, CNM terve N/N

Tulokset:
Nome-b: 2xALO1
WT: ALO1
Näyttelyt: KÄY-H

- Käytetään metsästyksessä

KoiraNet: https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI19155/17&R=122

Annaloughan Barkley "Barkley"

s. 19.9.2017 musta uros

i: GB FT CH Drumgoose Warlord
e: Aghadowey Holly At Annaloughan

Terveys:
Lonkat: A/A
Kyynärät: 0/0
Silmät ok

SD2, EIC, CNM Clear by parentage

Tulokset:
Nome-b: 2xALO1

- Käytetään metsästyksessä

Quila

kuva: Krista Leinonen

Pennut eivät tule sairastumaan EIC, PRA, SD2, CNM geenisairauksiin vanhempien tulosten perusteella.

Yhdistelmän sukutaulu: https://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoE=FI19155/17&ReknoI=FI12458/18

Quila tulee ensi keväänä 4 vuoden ikään. Se on ollut kasvattajansa Tobinan (kennel Chilihunters) sijoitusnarttu ja sillä on yksi pentue aikaisemmin Tobinan kennelnimellä. Quila oli hyvä ja huolehtiva emä. Sen ensimmäisen pentueen muksut tulevat ensi keväänä 1v ikään, ainakin tähän mennessä ne vaikuttaisivat olevan kaikki terveitä. Quila itse on ollut terve, eläinlääkärissä on käyty vain rokotuksilla, sille käy kaikki ruoka, eikä vatsa mene kovin helposti sekaisin.

Quila on elämän optimisti. Avoin ja iloinen luonne, niin koirille kuin ihmisillekkin. Quila pitää myös lapsista valtavasti. Arjessa Quila on äärimmäisen helppo koira, pitää rapsutuksista ja hakee läheisyyttä mutta on mielellään myös omissaoloissa rauhassa.

Quila on utelias ja rohkea koira, eikä sillä ole alusta tai ääni arkuuksia. Sillä on suuri halu miellyttää omistajaansa ja se on varsin kuuliainen tyttö. Pehmeä se ei kuitenkaan ole, ei varsinaisesti kovakaan, vaan aika sopiva helposti eteenpäin vietävä pakkaus joka oppii nopeasti, kestää toistoja ja myös korjauksia. Toimintakyky sillä on hyvä. Quilasta olisi tullut varmasti myös loistava toko koira, niin nopeasti se nappaa asioita parista toistosta ja on erittäin sähäkkä tekiessään.

Quila on suht. pienikokoinen ja sillä voisi olla parempi turkki, toivon valitsemani uroksen tuovan lisää kokoa ja parempaa alusvillaa muksuilleen. Quilaa ei ohut turkki työssä tai kylmillä keleillä haittaa, mutta toivon silti saavani hiukan parempaa turkkia tuleville pennuille.

Metsästyskoirana Quila on nopea ja tehokas. Se on ehdottomasti nopein koira minun laumassani, se että se on nopea ei vaikuta työn tehokkuuteen tai nokan käyttämiseen. Ohjaajalta vaaditaan kuitenkin sekä olemuksen rauhallisuutta mutta myös oikea aikaisuutta nopean koiran ohjaamisessa. Quila on perusrauhallinen passissa, malttaa odottaa hyvin lupaa noutaa, eikä siltä pääse myöskään ääntä.

Meidän harrastuksiin kuuluu metsästyksen lisäksi, nome, wt ja vepe. Kaikesta yhdessä tekemisestä Quila nauttii. Se rakastaa uimista, eikä kylmät vedet sitä pidättele. Tänä vuonna starttasimme 4 kokeessa: nome-b: 2xALO1, 1xALO- wt: ALO1. Molemmissa lajeissa siirryttiin seuraavaan luokkaan kisaamaan ansaitusti.

Pidän tästä koirasta paljon ja odotan mielenkiinnolla minkälaisia sen jälkeläiset tulevat olemaan. Quilan sukua on Chilihunters kennelissä Tobinalla pari sukupolvea ja niissä koirissa on niin harrastus/metsästys kuin työkoiriakin ja terveys niillä on ollut hyvää. Toivon Quilan jättävän myös hyvää terveyttä omiin jälkeläisiinsä.

Barkley

ANNOLOUGHAN BARKLEY "Barkleysta":

"Barkley on nuori lupaava tuontiuros Iso-Britanniasta. Koira jota ei tarvitse innostaa mitenkään. Helppo, kuuliainen, eikä ääntele. Barkley ei turhaan hötkyile ja omaa suuren riistavietin metsästyskoirana" näin Miso kuvailee koiraansa.

Barkely on tehokas riistan löytäjä, sitä ei haittaa erilaiset maastot ja se pitää myös vedessä työskentelystä. Barkley on avoin ja rohkea koira vieraita ihmisiä ja koiria kohtaan. Barkleylla on hyvä tupla turkki ja se on sopivan kookas uros täydentämään Quilaa.

Barkleyn isänemän: GB FT CH The Newcam Boss on huikea narttu. Olen sen ja sen jälkeläisiä nähnyt Scotlannissa Skinners Cup kokeessa vuonna 2017. Vaikuttava, tasapainoisen oloinen narttu ja tyylikäs työskentelijä. Myös sen jälkeläiset antoivat tasapainoisen, vahvan kuvan itsestään.

Barkleyn omistaja Miso Sipola kertoi Bakleyn suvusta näin: "Newcam Boss on yksi parhaista nartuista mitä itse olen nähnyt, todella kova menemään/kova narttu.

Barkeyn isän Drumgoose Warlord olen nähnyt kerran, ja sekin teki minuun vaikutuksen, se on hiukan pehmeämpi kuin emänsä, mutta erittäin tyylikäs tekevä uros. 

Barkley emä "Holly" on Peter ensimmäinen koira, ja sillä olisi kaikki mahdollisuudet ollut edetä valioksi asti. Se on voittanut yhden FT-kokeen Irlannissa. 

Näin "Hollyn" kun hain Barkleyn, oli ihan normi labradori. Ei ollut mitään arkuutta tai varautuneisuutta."

"Uuno" Brufinn Golden Gun

s. 05.02.2021 keltainen uros

owner: Henrik Kuuskeri, Tampere

Terveys:

Hips: A/A Elbows: 0/0 Eyes:

EIC, PRA, CNM, SD2 terve vanhempien kautta

Tulokset:

"Beeta" Brufinn Gun Great

s. 05.02.2021 keltainen uros

owner: Sirkku Petäjäniemi, Ylöjärvi

Terveys:

Hips: C/C Elbows: 0/0 Eyes:

Selkä: LTV0, VA0

Olat: terveet

EIC, PRA, CNM, SD2 terve vanhempien kautta

Tulokset: NOU1

"Rive" Brufinn Gunslinger

s. 05.02.2021 musta uros

owner: Mervi Koskela, Uusikaupunki

Terveys:

Hips: A/B Elbows: 0/0 Eyes:

Olat: terve/terve (epäviralliset)

Selkä: LTV0, VA0, SP0

EIC, PRA, CNM, SD2 terve vanhempien kautta

Tulokset:

NOU1

Nome-B: ALO0

"Ruuti" Brufinn Gunpowder

s. 05.02.2021 musta narttu

owner: Kasvattaja

co-owner: Taina&Harri Lundgren, Nokia

Terveys:

Hips: A/A Elbows: 0/0 Eyes: ok

polvet: 0/0

Selkä: LTV0, VA0

Olat: terveet

EIC, PRA, CNM, SD2 terve vanhempien kautta

Tulokset: NOU1

"Miina" Brufinn Gamekeepers Gun

kuva: Marjo Jämbäck

s. 05.02.2021 musta narttu

owner: Timo Jämbäck, Kauhajoki

Terveys:

Hips:  Elbows: Eyes:

EIC, PRA, CNM, SD2 terve vanhempien kautta

Tulokset:

"Rihla" Brufinn Gundogs Choice

s. 05.02.2021 musta narttu

owner: Heini Pääkkönen, Sastamala

Terveys:

Hips: A/A Elbows: 0/0 Eyes: ok

Selkä: LTV0, VA0

Olat: terve/terve

Polvet: ok/terveet

Sydän: ok, ei sivuääniä

EIC, PRA, CNM, SD2 terve vanhempien kautta

Tulokset:

NOU1

Nome-B: ALO3

Näyttelyt: H