Kennel Brufinn

Koo&Rainer pennut s.20.10.2023

s. 20.05.2020 keltainen metsästyslinjainen narttu


i: Waterfowler Hector
e: Brufinn Ruby


owner: Katri Nevalainen, Ylöjärvi

co-owner: Sini Tiainen, Helsinki

Terveys:
Hips: B/B

Elbows: 0/0
Eyes: ok
sydänkuuntelu: ok, ei sivuääniä
- selkä: LTV0, VA0 (epäviralliset tulokset)
- olat: terve/terve (epävirallinen tulos)

CNM, SD2 ja EIC clear by parentage

Tulokset:
NOU1
Vepe: ALO1

Batmoors' Anfield Harvey Elliot "Rainer"

s. 01.10.2021 musta metsästyslinjainen uros


i: LEACAZ TITUS

e: ASTRAGLEN WYE


Breeder: Kennel Batmoors', Tanska
owner: Tomi Sarkkinen, Vantaa

Terveys:
Hips: B/B
Elbows: 0/0
Eyes: ok 


PRA terve vanhempien kautta


Tulokset: NOU1

- Käytetään metsästyksessä


NARTTU on astutettu 20.8.2023.  PENNUT SYNTYIVÄT 20.10.2023


Pennut eivät tule sairastumaan labradoreilla esiintyviin testattaviin geenisairauksiin vanhempien tulosten peruteella. Odotan pennuista sopeutuvaisia, mukava luonteisia ja helposti koulutettavia harrastus&metsästyskoiria. Nämä pennut etsivät metsästäviä&harrastavia, myös työkoirakoteja. Suvussa on työkoiria. 


Jos voisin niin pitäisin tästä pentueesta itse narttupennun, mutta valitettavasti nyt ei ole uuden pennun aika. Tulen sijoittamaan vähintään yhden narttupennun tästä yhdistelmästä mielellään metsästävään tai sitten harrastavaan kotiin. Jos voisit ajatella tarjoavasi yhteistyökykyisen sijoituskodin narttupennulle niin olethan yhteydessä. Uskon näiden pentujen sopivan moneen menoon, metsästykseen, harrastukseen, virkakoiriksi.


Jos kiinnostuit voit kysellä aluksi lisää sähköpostitse: katri.nevalainen(at)suomi24.fi tai puh. 0415494332 iltaisin Katri


KOOSTA  

Koo on reilu 3vuotias sijoitusnarttuni joka asuu Pääkaupunkiseudulla lapsiperheessä. Koo on ollut ihanteellinen perhekoira, sopeutuen jokaiseen uuteen tilanteeseen. Koon emäntä kuvailee koiraansa: "Ihanan avoin, mukava luonteinen, sosiaalinen ja rauhallinen kaveri silloin kun kuuluu vain olla." Koon on reissannut perheen mukana pitkin pohjoismaita. Koon kanssa on myös helppo harrastaa ja se syttyy kaikesta tekemisestä, sillä on oikein kiva moottori metsästystä ja muita harrastuksia ajatellen. Sillä on hyvät, pehmeät otteet riistoista. Koo on ollut koko tähän astisen elämänsä täysin terve koira. Pidän itse tästä sisarusparvesta todella paljon, niillä on mukavat avoimen sosiaaliset luonteet ja ne sopeutuvat stressaamatta eripaikkoihin ja tilanteisiin. Koon sisaruksia käytetään erilaisissa harrastuksissa ja metsästyksessä mukana. 


Koon sisarusparvi on ollut suht. terve. 2/8 on huomautettavaa kyynärtuloksissa, mutta kumpikaan ei onneksi tähän mennessä ole niitä oireillut ja kuvauksissa ne tulivat yllätyksenä. Ortopedi Juha Kallio epäili toisella näistä olevan kyynärä mennyt tapaturmaisesti, tiedä sitten. Koolla itsellään on Ventelän Kari kuvannut ja katsonut koko luuston terveeksi, sillä on myös hyvät kyynärindeksit joka kertoo myös siitä ettei suvussa ole kyynärongelmia esiintynyt ja narttulinjani on pitkän matkaa taaksepäin hyvin PEVISA tarkastettua, joten mitään suuria ongelmia ei taustalla ole. Koo on itse 5 polvessa kantajartustani FI VPVA Lekking After Myrsinia "Myra". Myra->Brim->Quinn->Lyyti->Koo-> tulevat pennut. Myra on nyt 13v4kk ikäinen eloisa mummeli ja asustaa vielä luonani. Myra on ollut koko ikänsä terve koira ja koko sen sisarusparvi ja emälinja on ollut hyvin pitkäikäistä sakkia. Myran oma emä Sylvi on mennyt 13v3kk ikäisenä ja sen emä 14v ja sen emä 15v ikäisinä Saksassa. Myran tytär Brim täytti juuri 11v, Quinn ja Lyyti voivat myös hyvin.


Koon suvuista voi pienen pätkän käydä lukemassa sisarusparven sivuilta:

Litter C2-Pentue | brufinn.fi
Batmoors' Anfield Harvey Elliot "Rainer" 


Rainer on 2021 syntynyt nuori Tanskan tuonti uros. Tiedän Rainerin kasvattajat Thomasin ja Ibenin Tanskasta hyvin, olen käyttänyt heidän uroksiaan itsekkin pariin otteeseen ja vieraillut kennelissä. Pidän heidän tyyppisistä koiristaan, joilla on yhteistyöhalua mutta silti kova draivi ja luontainen metsästystapa. Heidän kasvattinsa ovat olleet myös suht. terveitä.


Rainer itse on kookas, komea raaminen uros, joka on luonteeltaan avoin ja sosiaalinen. Se ei stressaa uusia tilanteita ja sen kanssa onkin matkusteltu jo esim kotimaahan Tanskaan Tanskan omaa nuorten koirien Derbya varten. Rainer on nuori uros, mutta erittäin lahjakas koira. Sen koko sisarusparvi on tasapainoisia hyviä metsästyskoiria. Jotakin kertoo kasvattajien tyytyväisyydestä pentueeseen että yhdistelmä uusittiin keväällä 2023. Kaiken kaikkiaan Rainerilla on erittäin mielenkiintoinen sukutaulu ja olen todella innoissani sen yhdistämisestä Koon sukuun. Pidetään peukkuja yhdistelmälle!


Rainerin suvusta ja se onkin mielenkiintoinen: 

Rainerin isä on Brittituonti Leacaz Titus "Wess" (s.2019) sen kasvattaja on Lee Hartis Englannista. Wessistä omistajat kirjoittavat: "Wess is a super strong male dog. Hunter hard out in the terrain and wants to work." Wess on myös pärjännyt jo Tanskan A-koekokeissa. 

Wessin emälinjassa on tuttuja menestyneitä koiria kuten

FTCh Calderhey Adder,, FTCh Drakeshead Indiana, FTCh Lowforge Aragon of Leacaz..


Leacaz Tituksen "Wessin" puoliveli Leacaz Reed:iä (eri isä) on käytetty Suomessa myös jalostukseen ja sen koko pentue on kuvattu hyvin tuloksin (Middle River's Sky Of-pentue 2021).


Tässä videossa Rainerin isänisä: FTCh Tanyrhallt Blue Bloods "Troy" IGL2019 suoritus jolla se tuli sijalle 2! Troy on jättänyt ominaisuuksiensa lisäksi hyvää tempperamenttia ja terveyttä jälkikasvulleen. Tämä koira tässä suvussa on hieno lisä.

Watch FTCh TANYRHALLT BLUE BLOODS full runs at the 2019 IGL Retriever Championship. - YouTube


Rainerin emä Astraglen Wye "Faith" on Brittituonti. Olen itse nähyt sen velipuolta "Cracker" (sama emä eri isä) joka asuu myös Batmoors' kennelissä Tanskassa. Molemmissa koirissa on hyvät metsästysominaisuudet ja Cracker on jättänyt myös jälkikasvuusta hyvää terveyttä. 

Faithin isä on upea moninkertainen IGL voittaja

John Halstead junior ohjaama koira GB FT CH ASTERIX AGUZANNIS OF CHATSWORTH "Astra".

Astran täysveli, kuitenkin eri pentueesta, on Int FTC Beiley's Aguzannis Of Fendawood "Bailey" joka on oman Foxyni isä. Molemmat koirat voittaneet IGL ja ovat upeita koe/metsäskoiria jalostuksesta puhumattakaan.


Vielä Astran poikaa Kelmagra Cruisea ´"Harveytä" olen käynyt Tanskassa käyttämässä jalostukseen kaksi kertaa ja olen ollut hyvin tyytyväinen sen jälkikasvuun. Syksyn toisen pentueeni nartun "Wiiman" isä on juuri Harvey."Tepa" Brufinn Superwoman 

s. 20.10.2023 musta narttu

owner: kasvattaja

haltija: Salla Tiainen, Kotka

Terveys:

Hips: Elbows: Eyes:


CNM, EIC, SD2 clear by parentage

Tulokset:

s. 20.10.2023 musta uros

owner: Anne Pyhälammi, Loppi

Terveys:

Hips: Elbows: Eyes:


CNM, EIC, SD2 clear by parentage

Tulokset:

"Usti" Brufinn Super Sweet

s. 20.10.2023 musta uros

owner: Nea Bergroth, Nokia

Terveys:

Hips: Elbows: Eyes:


CNM, EIC, SD2 clear by parentage

Tulokset:

"Doppy" Brufinn Super Hero

"Nemo" Brufinn Super Cute

s. 20.10.2023 musta uros

owner: Jani Levula, Kankaanpää

Terveys:

Hips: Elbows: Eyes:


CNM, EIC, SD2 clear by parentage

Tulokset:

"Hessu" Brufinn Superman'

s. 20.10.2023 musta uros

owner: Heli Jonninen, Kuopio

Terveys:

Hips: Elbows: Eyes:


CNM, EIC, SD2 clear by parentage

Tulokset:

"Jedi" Brufinn Super Fast 

s. 20.10.2023 Musta uros

owner: Tuulia Lepistö, Vantaa

Terveys:

Hips: Elbows: Eyes:


CNM, EIC, SD2 clear by parentage

Tulokset:

"Simo" Brufinn Super Cool

s. 20.10.2023 Keltainen uros

owner: Emmi Kärnä, Kontiolahti

Terveys:

Hips: Elbows: Eyes:


CNM, EIC, SD2 clear by parentage

Tulokset:

"Amos" Brufinn Super Happy

s. 20.10.2023 Keltainen uros

owner: Janina Lehtonen, Forssa

Terveys:

Hips: Elbows: Eyes:


CNM, EIC, SD2 clear by parentage

Tulokset:

"Alaska" Brufinn Super Hunter'

s. 20.10.2023 Keltainen uros

owner: Viron vankila

Tuleva virkakoira

Terveys:

Hips:   Elbows:  Eyes: 


CNM, EIC, SD2 clear by parentage

Tulokset: