Kennel Brufinn

Naava&Nova

s 7.4.2017 musta narttu
i: FI VPVA Näpsänakkelin Kuru
e: Colas Elvie

Terveys:
Lonkat: A/A
Kyynärpäät: 0/0
Silmät: ok (7.5.2022)
PRA clear by parentage

Tulokset:
NOU1

- Käytetään metsästyksessä

Chilihunters Aquila Nipalensis ”Nova”

s. 19.2.2017 musta uros
i: FI KVA AQUILA OF DRUIDS PEAK
e: FI KVA CHILIHUNTERS MAD CYCLONE

Terveys:
Lonkat: A/A
Kyynärpäät: 0/0
Silmät: ok
Sydän: ultrattu terveeksi
EIC, PRA, SD2, CNM clear by parentage

Tulokset:
Nome-B: 2xALO1 -> siirto AVO-luokkaan

- Käytetään metsästyksessä

Naava&Nova

Pennut syntyivät pe 29.7.2022,

Pennut ovat metsästyspainoitteisia sekalinjaisia labradorinnoutajia. Odotetaan mustia pentuja. Pennut eivät sairastu EIC, PRA, CNM, SD2 geenisairauksiin vanhempien tulosten perusteella.

Pennut tulevat olemaan mustia.

Yhdistelmä: https://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoE=FI33473/17&ReknoI=FI19151/17

Naava (Brufinn Queen Of Hearts)

Naava on sekalinjainen labradorinnoutaja, joka on Ruotsin tuonti narttuni Elvin (Colas Elvie) viimeisestä pentueesta. Naava asuu Lammilla metsästävässä lapsiperheessä. Naavalla on yksi aikaisempi pentue (Brufinn D-pentue: Litter D2-pentue). Saan leasata ihanaa Naavaa tähän toiseen pentueeseen sen omistajalta Suvilta.

Naava ja sen sisarusparvi on ollut tähänastisen elämänsä terveitä niin luustollisesti kuin muutenkin. En ole kuullut allergioista tai muista iho-ongelmista ja luustollisestikkin pentue on ollut terve. Naavan yksi veljistä on kuollut kasvaimiin.

Naava elää rakkaana perhekoirana sekä toimii syksyisin isännän metsästyskaverina. Sille kelpaa kaikki riista ja sillä on hyvät otteet riistoista. Naava on iloinen ja avoin koira vieraille ihmisille ja toisille koirille. Naava ei stressaa uusia paikkoja tai asioita ja sopeutui minunkin luokseni nopeasti viime astutuskerralla ja pentujensa kanssa. Naavalla ei myöskään ole alusta tai ääni arkuuksia. Sen ensimmäinen pentue on yhtä lukuunottamatta nyt kuvattu. Yhdellä kyynärä rikki, muuten ovat olleet luustoltaan ja muutenkin terveitä.

Emännän kuvaus koirastaan:

"Naava Maailman paras perhekoira, kaikkien kaveri, sopeutuja, metsästäjän uskollinen ystävä, helppo irtipidettävä, kaikkiruokainen nautiskelija. Naavan kanssa on pienestä pitäen kierretty kaikenlaisia kissanristiäisiä, eikä koskaan ole ollut mitään ongelmaa. Aikuiset ja lapset ovat kaikki ylimpiä ystäviä, kunhan rapsutusta riittää. Riistalla Naava toimii aktiivisella ja väsymättömällä haku/jälkimoottorilla. Vedessä ja maalla työskentelee riistan kanssa mallikkaasti, ote riistaan on hyvä-"

(Damit eivät Naavaa niin innosta/motivoi ja niillä se toimii laiskanpulskeasti. Sulhasen valinnalla haetaan jälkeläisiin lisää potkua.)

"Treenaamisessa tarvitaan välillä reilua palkkiota, jotta vire pysyy. Kaikki pyydetyt tehtävät Naava suorittaa, mutta välillä treenimotivaatiota joutuu hieman kaivaa esiin. Jos vaihtoehtoina Naavalla on lähteä emännän kanssa juoksulenkille tai jäädä isännän kanssa kotisohvalle, valitsee Naava sohvan. Sanonta ”lihavat on lepposia” on täydellinen kuvaus Naavasta. Lihavahan Naava ei ole. Kaunis, lihaksikas sekalinjainen labradoriksi tunnistettava neiti."

Naava on hyvä peruslabradori, ulkonäöllisesti ja luonteeltaan. Se ei kuitenkaan ole mikään nössykkä ja myös sen jälkeläiset tulevat vaatimaan liikuntaa/yhteistä tekemistä tulevan omistajansa kanssa sekä selkeitä rajoja.

 

Nova (Chilihunters Aquila Nipalensis)

Novan omistaja Anna kuvaa Novaa näin: ”Nova on työintoinen ja nopea koira, sitä on helppo motivoida ja se oppii nopeasti. Treeneissä se on itsenäinen ja vauhdikas. Riistan käsittelyssä ei ole ollut ongelmia. Vesi on sille todella mieluinen elementti, se menee uimaan mistä vaan ja koska vaan.

Arjessa Nova on yhdellä sanalla sanoen helppo. Se on avoin ja sosiaalinen toisille ihmisille ja koirille. Se kulkee mutkattomasti mukana missä tahansa, on rohkea ja iloinen ja ottaa tilanteet avoimesti vastaan. Kiihkeästä luonteestaan huolimatta se on tavallisessa perhearjessa rauhallinen ja huomaamaton ja toimii ihailtavan varovasti pientenkin lasten kanssa. Novalla ei ole ollut mitään ongelmia terveyden kanssa, eläinlääkärissä on käyty vain rokotuksilla”

Tunnen Novan sukuja jo oikein hyvin, asustaahan kotonani Novan sisko Quila. Molemmat ovat avoimia ja sosiaalisia koiria, erittäin ihmisrakkaita. Sisarusparvi on ollut myös hyvin terve, niitä ei ole tarvinnut eläinlääkärissä käyttää. Molemmat sisarukset ovat helppoja arjessa, melkein huomaamattomia kotona sisällä, vaikka muuten harrastuksissa osoittavatkin kiihkeää ja palavaa työkoiran luonnetta. Novan luonne on hyvin samanlainen kuin sosiaalisen Naavan, joten uskon myös pennuista tulevan avoimia koiria. Molemmat vanhemmat ovat hyviä lapsien kanssa, ja samaa olen kuullut Novan isän "Astron" omistajalta Kati Tuomiselta. Novan molemmat vanhemmat "Tuli" ja "Astro" ovat myös menestyneitä harrastuksissa ollen nome-b Suomen käyttövalioita!

Novan työmotivaation uskon tuovan hyvää vastapainoa/täydennystä tasaiseen työmyyrään Naavaan. Novalla eikä sen sisaruksilla ole paras mahdollinen turkki, mutta Naava taas täydentää tätä puolta yhdistelmässä hienolla, paksulla tuplaturkillaan. Molemmat vanhemmat ovat perusterveitä labradorinnoutajia, niitä ei ole tarvinnut rokotuksia lukuunottamatta eläinlääkärissä käyttää. Kummallakin vanhemmalla on ikää jo 5v ja ennestään jälkeläisnäyttöä.

Tämänkin yhdistelmän sukusiitosprosentti on hyvin alhainen joka auttaa monimuotoisuuden ylläpitämisessä labradorien jalostuksessa. Odotan todellä mitä tästä yhdistelmästä saadaan aikaiseksi.

Naavalle on astutettu toukokuun lopussa. Otan nyt varauksia yhdistelmään vastaan. Tulen sijoittamaan yhden narttupennun.

"Noki" Brufinn Mahtaileva Metso

s. 29.07.2022 musta uros

owner: Kimmo Keskinen, Kirsi Heiskanen, Turku

Terveys:

Hips: B/B Elbows: 1/1  Eyes: Muu vähämerkityksellinen kaihi : todettu

PRA clear by parentage

Tulokset:

NOU0

"Riesu" Brufinn Muodokas Mursu

s. 29.07.2022 musta uros

owner: Eetu Hämäläinen, Helsinki

Terveys:

Hips: A/A Elbows: 0/0 Eyes: ok

PRA clear by parentage

Tulokset:

"Sitka" Brufinn Mutkaton Monni

s. 29.07.2022 musta uros

owner: Oona Laakso, Oulu

Terveys:

Hips: C/C Elbows: 0/0 Eyes:

Olat: terve/terve

PRA clear by parentage

Tulokset:

"Taavi" Brufinn Mahtava Mesikämmen

s. 29.07.2022 musta uros

owner: Jenni Rintasalo, Lapua

Terveys:

Hips: A/B Elbows: 0/0 Eyes:

PRA clear by parentage

Tulokset:

"Mimmi" Brufinn Mainio Mimmi

s. 29.07.2022 musta narttu

omistaja: kasvattaja

haltija: Riikka Katajainen, Nokia

Terveys:

Hips: A/A Elbows: 0/0 Eyes:

Olat: terve/terve

Selkä: LTV0, VA0 (epävirallinen tulos)

PRA clear by parentage

Tulokset:

NOU1

"Reetta" Brufinn Mystinen Myy

s. 29.07.2022 musta narttu

owner: Sanna Salonen, Nurmijärvi

Terveys:

Hips: C/C Elbows: 0/0 Eyes: ok

Selkä: LTV0, VA0

Olat: terve/terve

PRA clear by parentage

Tulokset: Rallytoko: ALO hyväksytty

"Aava" Brufinn Maltillinen Marsu

s. 29.07.2022 musta narttu

owner: Elisa Koskinen, Luumäki

Terveys:

Hips: A/A Elbows: 2/2 Eyes:

PRA clear by parentage

Tulokset: