Kennel Brufinn

Blogi

Brufinn kennelin ensimmäinen pentue syntyi 11.2.2011 Tervakoskella Kreetta Kerimaan kanssa yhteistyössä hänen nartulleen Evening's Kind Kybele "Tuikulle". Minun ensimmäinen yhdistelmäni kasvoi Kreetan hyvässä hoidossa. Tämän jälkeen teimme Kreetan kanssa vielä parin muun pentueen kanssa yhteistyötä ja ystävyytemme on jatkunut koko tähänastisen kasvatusurani ajan.

Tuikun ihanista 10 vuotta täyttäneistä muksuista on minun tietääkseni elossa 6/7 koirasta. Vuosien saatossa yhteydenpito omistajien kanssa on hiipunut, mutta parin kanssa ollaan vielä facebook kavereita ja sitä kautta nähnyt ja kuullut veteraanien menoa.

Näistä sekalinjaisista Brufinn viinirypäleet pentueen muksuista Brufinn kennelin taival alkoi. ❤

Olen ylpeä jokaisesta koirasta joka Brufinn kennelin nimeä virallisessa nimessään kantaa. Muutamia valioksi asti yltäneitä kasvatteja on tähän 10 vuoteen mahtunut myös. Brufinn valiokoirista/titteleistä kiitos kuuluu ahkerille koirien omistajille!

Kasvattamisen osalta 10 vuoteen on mahtunut paljon, niin onnistumisia kuin myös epäonnistumisia. Suurimmaksi osaksi onnekseni olen saanut iloita kasvattien hyvistä terveystuloksista ja onnellisista/tyytyväisistä omistajista.

36 pentueeseen ja 260 koiraan, jotka täältä ovat lähteneet, mahtuu toki myös kasvatteja, jotka ovat sairastuneet johonkin sairauteen niillä on voinut esiintyä esim epilepsiaa, syöpää tai koiralla on ilmennyt selkävaivoja, kilpirauhasen vajaatoimintaa, olkanivelen ocd:ta tai on ilmennyt allergiaa. Vielä näiden sairaiden koirien joukko on ollut vähemmistö. On tottakai aina harmillista sekä minulle että omistajalle, kun omalla kasvatilla ilmenee jokin sairaus ja ymmärrän omistajien suuren harmituksen ja toki huolen omasta koirastaan. Joskus joku sairaus voi ilmetessään olla niin vakava, että se vie koiran ennenaikaisesti vihreämmille metsästysmaille. Onnekseni näitä koiria on vielä vain pari, syövän ja huonon kyynärän takia lopetettuja.

Kuulen myös näiden sairastuneiden koirien kuulumisia, jos omistajat niitä haluavat kanssani jakaa. Kennelini kotisivuilta löytyy tiedot jokaisesta pentueesta. Sinne olen jokaisen koiran kohdalle kirjoittanut omistajien luvalla, jos sellaisen olen saanut, koirien terveysasioista, myös niistä ongelmista.

Kennelini etusivulla on edelleen kasvateilleni TERVEYSKYSELY Terveyskysely jonka voi aina täyttää vaikka uudestaankin ja toimittaa minulle sähköpostiin. Näin koirasi uusimmat terveysmurheet varmasti päätyvät myös minun tietooni. Aina ei käy kaikilla omistajilla mielessä (varsinkaan jos ei muuten olla enää yhteydessä), että tämä asia voisi olla tärkeä ilmoittaa myös koirani kasvattajalle. Mielelläni kuulen mitä koiralla epäillään ja mitä siltä on tutkittu sekä mikä lopullinen diagnoosi sitten on. Koiran omistajan luvalla kirjoitan lopullisen diagnoosin kyseisen koiran tietoihin kotisivulleni. Ajoittain on hyvä muistutella kasvatin omistajia tuosta terveyskyselystä. :)

En usko yhdenkään kasvattajan tarkoituksella teettävän sairaita koiria, mutta me emme myöskään pysty lupaamaan tervettä koiraa yhdellekkään pentua harkitsevalle, sellaista kristallipalloa meillä kasvattajilla ei käsissämme ole.

Viimeisin Brufinn pentue on syntynyt 5.2.2021 nartulleni Chilihunters Aquila Pomarina "Quila". Näitä nuoria jäi mukavasti lähelleni asumaan ja pääsen seuraamaan niiden kasvua ja kehitystä läheltä, tarkoitus olisi nähdä näiden pentujen&omistajien kanssa myös säännöllisesti treenien merkeissä. Seuraavat pentusuunnitelmat ovat vielä auki, mutta sijoittuvat luultavasti loppuvuoteen 2021. Niistä ilmoitan kotisivuillani  Litterplans/pentuja, kun suunnitelmat tarkentuvat ja tulevat ajankohtaiseksi.

Loppukevät ja kesä 2021 treenaillaan ja nautitaan erilaisista tapahtumista Brufinn 10 juhlavuoteen liittyen. Melkein joka kuukaudelle on erilaisia koulutustapahtumia, ulkopuolisia koulutajia, kursseja jne eripuolilla Suomea suunnitteilla. Seuraava koulutus on äitienpäivänä Etelä-Savossa Villilän koirapalveluilla. Sitten tulevatkin kesäkuun kenneltreffit Korpilahdella jolloin pääsemme juhlistamaan (toivottavasti ihanassa säässä) paikalle pääsevien kanssa juhlavuotta. Itse odotan myös jo nyt kovasti syksyä ja ensimmäisiä metsästysreissuja omien koirieni kanssa. ❤

Facessa ilmoittelen näistä aina lähemmin/tarkemmin. Jos kuitenkin olet jostakin tapahtumasta kiinnostunut niin voit laittaa minulle siitä jo etukäteen sähköpostia.

Toivottavasti näemme mahdollisimman monen kanssa koiraharrastuksen merkeissä myös tänä vuonna, tietysti koronarajoituksia noudattaen.

Mahdollisimman mukavaa kevättä kaikille teille koirienne kanssa.

13. huhti, 2021