Kennel Brufinn

Blogi

Naavan pentujen odottelen syntyvän tällä viikolla. Kyselyitä pentuihin on tullut paljon, osaan en ole vielä kerennyt edes vastaamaan. Katson mitä Naava synnyttää ja katson alustavat varaukset ja sähköpostissa olevat kyselyt sitten läpi ja otan yhteyttä kyselijöille jos pentuja riittää alustavan varauslistaa enemmän. Tässä vaiheessa katson sitten olisiko sopivia koteja näille pennuille sähköpostissani odottavissa pentukyselyissä.

Jokatapauksessa koira kokemattomiin koteihin en näistä pennuista myy, eikä näistä ole myöskään pelkiksi kotikoiriksi kuten ei muistakaan kasvateistani. Pennut hakevat metsästäviä ja/tai harrastavia koteja joissa koiran koulutuksesta on jo jonkinlainen tuntuma edellisten koirien kautta.

Minulta on mennyt myös työkoiriksi pentuja. Kyselyitä näihinkin on tullut lähinnä autismi ja hypokoiriksi. Suhtaudun näihin kotien itse koulutettaviin mahdollisiin työkoiriin erittäin kriittisesti. Kokemukseni on, jos kodilla ei ole aikaisempaa kokemusta koirista tai niiden kouluttamisesta, niin näen hyvin epätodennäköisenä että hyvin pienellä kurssituksella koti onnistuisi itse kouluttamaan itselleen toimivan työkoiran. Siksi myyn mieluusti koirat suoraan ammattilaisten käsiin esim avustajakoiriksi, silloin tiedän että osaavasta koulutuksesta ei ainakaan jää kiinni koiran valmistuminen tehtäväänsä.

3. elo, 2020