Kennel Brufinn

Blogi

Tervehdys ja tervetuloa vuosi 2019.

 

Brufinn W-pennut muuttivat alkuvuodesta omiin koteihinsa ja hyvin on lähtenyt elämä liikkeelle. Parilla oli löysää vatsaa ja sitä seurattiin/seurataan sekä pari pissitulehdusta nartuilla joka on talvipennuille hyvin tyypillinen vaiva kun massussa ei karvaa ole yhtään. Näistä pennuista lähti Brufinn Wild Life "Retu" ja Brufinn Wild Card "Pablo" Poliisille opettelemaan erityisetsintä tehtäviin, samoin Brufinn Wish For A Kiss "Siiri" lähti koulutukseen Riihimäen vankilaan ja Brufinn Wish Me Luck "Perra" Porin Prikaattiin opettelemaan myös virkanaisen tehtäviä. Toivotaan heille hyvää koulutusaikaa ja monia virkavuosia. Näitä mukuloita vilahtelee välillä myös mediassa.

 

Brufinn Xtra-pentue syntyi 17.1: 4 narttua ja 1 uros. Pennut ovat nyt kaikki alustavasti varattuja ja seuraavien viikkojen aikana näen kaikkien omistajien kanssa. Nämä pennut kasvaa ja kehittyvät vauhdilla ja kaikki tapahtuu emän omistajan hoivissa Hattulassa. Katsotaan saadaanko tästä pentueesta myös virkamiehen/naisen tehtäviin pari pentua, sen kertoo sitten ihan viimeisellä viikolla pentutestit. Pidetään mukuloille peukkuja.

 

Seuraavan pentueen suunnitelmat alkavat konkretisoitumaan kun Muikku aloitti juoksunsa ja sen kanssa lähdetään Tanskaan viikon sisällä. Toivotaan kovasti onnistumista :) Syksyksi mahdollisesti suunnitteilla vielä yksi pentue..mahdollisesti sekalinjainen pentue missä emänä Elvin viimeisestä pentueesta "Naava" Brufinn Queen Of Hearts. Tästä lisätietoja joskus syksymmällä. Voi hyvin olla että Muikun pentujen jälkeen seuraavat pennut toteutuvat vasta vuonna 2020, katsotaan.

 

Kasvatit ovat aloittaneet tämänkin vuoden loistavasti:

Labradorinnoutajakerhon
VUODEN 2018 PALVELUSKOIRALABRADORI
Brufinn Must Be Meaningful "Teppo"
om. Raimo Viitanen
Onnea Raimo & Teppo!!

 

Ja toinen aika mainio juttu Veran kasvatti
Eilan&Heikin jälkeläinen:
"Rudi" Brufinn Napi starttasi World Agility Open -karsinnoissa (avoimet MM-kisat) ollen kokonaispisteissä neljäs ja edustuspaikka Suomen joukkueeseen avoimiin MM-kisoihin. Toukokuussa heitä kutsuu Hollanti! Hurjasti Onnea Tiia&Rudi!!

Muitakin tuloksia varmasti tullut mutta niistä en ole ajantasalla, ja muutenkin julkaisen niitä mielummin facessa, koska kuulumiset täällä eivät ole aina ihan ajantasalla :)

 

Meillä oli 30.1 joukkotarkki Mevetissä Brufinn U, T ja yhden S-pennun kanssa. Dopeyn&Hertan= Brufinn True-pentue kävi 5/10 virallisilla kuvilla ja kaikki terveitä lonkilta, silmistä ja kyynäriltä. Huippua, toivon lopuille yhtä hienoja tuloksia! Brimin&Harveyn pennuista kävi kuvilla 3/5 ja terveitä olivat nämäkin kolme reipasta poikaa! Harveyhan oli myös Brufinn W-pentueen isä, joten lupaa hienoa terveyttä myös uudelle katraalle. Brufinn S-pentueesta on käynyt 3 kuvilla ja kaikilla lonkat, kyynärät ja silmät terveet. Metkalla LTV1 tulos selästä, joka ei pitäisi haitata elämää millääntavoin. Hirmulla sen sijaan LTV4 eli yksi ylimääräinen symmetrinen nikama, tämä voi alkaa vaivaamaan jossakin vaiheessa, todella kurja homma :( Toivotaan monta tervettä harrastuksien täyteistä vuotta ahkeran emännän kanssa! Tämän pentueen emän sisarella on sama vaiva todettu vuonna 2018, selkä oli alkanut oirehtimaan ja se oli kuvattu. Nyt mennään päivä kerrallaan, vointi on kuitenkin usein hyvä. Kurjaa tuo silti on. Ja tämän takia en tule jatkamaan Brufinn S-pentueesta eteenpäin, Hirmu olisi muutenkin ollut jalostusmahdollisuusnarttuni tästä pentueesta ja selän vaivan takia en halua tästä jatkaa edes terveiden osalta. Tämähän ei noita paria LTV4 koiraa auta, mutta sen mitä voin kasvattajana tehdä on olla ottamatta tästä linjasta enää turhaa riskiä jatkon kannalta. Brufinn Very-pentue tulee 25.2 tasan 1v ja niidenkin kanssa pitäisi mennä joukkotarkastukseen kevään/kesän aikana, lisää jännitettävää tiedossa!

 

Brufinn T-pentue on muutenkin spesiaali pentue itselleni. Se on urokseni Dopeyn ensimmäinen pentue ja nämä terveystulokset antavat myös sitten hiukan suuntaa mitä se mahdollisesti jättää. Toki yhdistelmä aina myös vaikuttaa, mutta olen erittäin onnellinen urokseni ensimmäisistä kuvatuista terveistä jälkeläisistä!

 

 

Muuten omalla laumalla menee hyvin. Viihdymme hyvin uudessa kodissa vaikka työmäärää nämä lumikelit "hiukan" lisäävät. :D 

 

Omista koirista on kuvaamatta enää "Tara" joka täyttää toukokuussa 1v. Pidän tästä kiltistä ja oppivaisesta tytöstä kovasti. Vielä saa siis toukokuun tienoilla jännittää! Opri kuvattiin muiden T-pentujen kanssa terveeksi, hieno homma. Nyt senkin kanssa päästään suunnittelemaan kesän taippareita jne. Mitään kisasuunnitelmia en ole tämän kesään suhteen tehnyt, mukava varmasti käydä tarkistamassa Dopeyn ja Quilan kanssa ehkä pari nome-b/Wt-kisaa. Taralle ja Oprille taipparit, mutta noin muuten aika iisisti varmaan otetaan ja nautitaan kesästä ja ihan vain treenaamisesta. En halua enää/nyt tälle kesällä luoda mitään painetta tekemisestä. Ollaan vaan, treenataan ja nautitaan. Kevään ja kesän koulutuksiin olenkin jo varannut itselleni ja koirilleni paikkoja.

 

Joka vuotiset koko kennelin: Brufinn kenneltreffit tulevat jälleen ja pidetään 15-16.6.2019 Korpilahdella Surkeen matkailutilalla. Meillä on huippukouluttajat jakamassa oppejaan: Mervi Salo, Esa Valkonen, Pasi Pöppönen ja Sanna Lähdeoja. Ilmoittautuminen aukeaa helmikuun loppupuolella kun saan laskettua hinnat yöpymiselle, ruokailuille sekä koulutuksille. Olette kaikki tervetulleita mukaan, laittakaahan viikonloppu jo nyt kalenteriinne ja työpaikan vapaa toiveisiin! :)

 

Syksyä odotan koirien kanssa jo nyt kyyhkyn, sorsastuksen ja fasaanijahtien aikaa, joihin pääsimme tänä vuonna osallistumaan mukavasti. On vaan noutajan kanssa aika hienoa puuhaa istua puskassa ja odotella auringon laskua tähyten taivaalle ja kun osuma tulee niin oma koira hoitaa riistan talteen. Nyt näistä metsästetyistä herkuista pääsee nauttimaan ruuan merkeissä, myös sulat on tallessa ja mietintä myssy päässä mitä ja milloin niistä teen jotakin. :)

12. helmi, 2019