Kennel Brufinn

Blogi

Toivon Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2019 kaikille kasvateilleni ja heidän omistajilleen.

Vuosi 2018 jää muistoihin kiireisenä muutoksen vuotena. Työpaikka, asuinkaupunki kaikki kokivat myllerryksen johon yhä pyritään sopeutumaan. Kotiutuminen Pirkanmaalle vie aikansa, vaikka rakastamme kyllä kaikki uutta kotiamme ja työpaikalla viihdyn hyvin. Uusi osoitteemme on: Kyöstiläntie 20, 34130 Ylinen (Ylöjärvi). Nyt katseet ovatkin jo vuodessa 2019.

Pentuerintamalla: Lounan&Harveyn ihanat mustat pennut syntyivät 29.11.2018. Saimme 10 pentua: 6 narttua ja 4 urosta. Näistä yksi uros etsii omaa metsästävää tai harrastavaa kotiaan. Pennut ovat luovutusikäisiä 18-20.1.2019 välillä (yli 7 viikkoisia). Jos kiinnostuit vapaana olevasta uroksesta niin ota yhteyttä ja tule meihin tutustumaan ennen pentujen luovutusta.

Seuraava pentue on myös laitettu aluilleen ja narttu todettu tiineeksi. Mustiinan pennut syntyvät tammikuun lopussa. Otan varauksia pentueeseen yhtä vastaan. Mustiinan yhdistelmään pääset tutustumaan pentuja välilehdeltä. Nämä pennut syntyvät ja kasvavat Mustiinan emännän hoivissa Hattulassa. Olen kuitenkin aktiivisesti mukana pentujen syntymästä luovutukseen ja pennut tulevat olemaan ihka aitoja Brufinn koiria kennelnimeä myöten.

Jos pienen katsauksen tekee kuluvaan vuoteen:

Kokeisiin ei juuri keretty. 3 pentuetta saatiin alkuvuonna maailmalle ja pian ne kaikki täyttävät jo 1v ja pääsevät osallistumaan virallisiin terveystarkkeihin. 

VIRALLINEN TERVEYTARKKI VARATTU 30.1 KLO:7.15 MEVETTIIN HELSINKIIN. Jos haluat ja pääset osallistumaan tähän niin laita viestiä. Hinta noin 200€ (lonkat+kyynärät ja silmät). Lisätietoja Tapahtumat välilehden alla Ajankohtaista osiossa!

Kotiin jäi Hertan&Dopeyn spesiaali pentueesta "Opri" joka on aivan valloittava narttu. Kesällä laumaalle extempore muutti ihanainen "Tara" tyttö ystävän kennelistä. Loppuvuodesta laumaan muutti vielä kasvattini jälkeläinen "Nasu" jonka olisi tarkoitus mennä vielä sijoitukseen kasvatinomistajani luokse, mutta ensimmäiset kuukaudet on asunut ja valloittanut meidän lauman. Aivan ihastuttava neiti. Muuttojen ja muutoksien keskellä en ole rehellisesti kerennyt juuri omia koiria treenaamaan tai kokeissa käymään. Brim olikin Marian&Mikon hoivissa yli 6kk. Maria treenasi ja kisasi WT:stä AVO1 tuloksen typykälle. Olen tästä kaikesta Marialle kiitollinen

 Nyt Brimi on palautunut taas kotiin. Omat koirat ovat voineet hyvin, mitään tapaturmia tai terveysongelmia niillä ei ole ollut. Toivomme saman jatkuvan myös ensi vuonna. Vuodelle 2019 meillä on pari pentusuunnitelmaa. Omat tavoitteet olisi starttailla vähän jokatason koiran kanssa jossakin kokeessa. Kunhan alkaa illat taas valaistumaan niin treenikausi on auki.

Nyt työ, omat koirat/normi askareet ja pennut vievät kaiken ylimääräisen ajan.

Kasvatit tekivät valtavan hienoja tuloksia kauden aikana: saatiin yksi uusi FI JVA ja yksi uusi FI VPVA: Onnea Laura&Neo sekä Kyllikki&Urho. Näiden lisäksi monet tekivät luokkanousuja ja tavoitteet ovat muutaman tuloksen päässä jostakin tittelistä. Olen kaikista niin ylpeä ja onnellinen siitä kuinka hyvät kodit meiltä lähteneet koirat ovat löytäneet.

Pari surullistakin uutista mahtui tähän vuoteen. Menetit ensimmäiset kasvattini. Nellin vei syöpä aivan liian aikaisin. Kiitos Erika Nellin parhaasta kodista. Ja ihanan nuoren Lujan jokin neurologinen sairaus mitä ei ole saatu selville. Eviran avaustuloksia odotamme yhä. Lujalla ei ollut epilepsiaan viittavia oireita, mutta vähän kaikenlaista muuta outoa joita tutkittiin pitkään ja yritettiin löytää vastausta/apua koiran oireisiin. Kun mitään ei ollut tehtävissä niin nuori energinen Luja päästettiin paremmille metsästysmaille. Suru Lujan vuoksi on suuri niin minulla kuin Noorallakin. Kiitos Noora Lujan parhaasta mahdollisesta huolenpidosta, kukaan ei olisi pystynyt parempaan 

Nuoren koiran menetys kirpaisee aina, vaikka vanhankaan koiran viimeiselle matkalle päästäminen ei ole helppoa. Kasvattajana en aina pysty näitä sairauksia ennakoimaan, mutta tarkoitukseni ei ole jalostaa sairaita koiria ja toivon jokaiselle pitkää yhteistä elämää oman koiransa kanssa.

Pikkuhiljaa rauhoitumme pentujen ja aikuisten koirien kanssa joulunviettoon ja otamme vuoden vaihteen hyvin rauhallisesti. Olkaahan koirienne kanssa tarkkana vuoden vaihteessa etteivät vain pääse raketteja pelästymään ja karkaamaan!

Nähdään ensi vuonna taas kenneltreffeillä ja muissa tapahtumissa. Tarkoitus olisi saada järjestettyä muutama nomen koulutusviikonloppu kenneltreffien lisäksi kasvateilleni ulkopuolisilla kouluttajilla, katsotaan mitä saan siis aikaiseksi.

Edelleen kuvat ja kuulumiset ovat aina tervetulleita, myös ne ei niin hyvät uutiset otan vastaan ja autan aina kun vain pystyn. Aina en myöskään kerkeä vastaamaan kyselyihinne aivan hetki, mutta pyrin palaamaan asiaan. Jos minusta ei kuulu mitään niin ottakaa uudestaan yhteyttä: kyse ei ole siitä etten halauaisi vastata mutta asia on voinut unohtua. Kuitenkin vaikka koirat ja kasvattaminen ovatkin jo elämäntapani niin minulla on myös työ koirien ulkopuolella sekä arjen pyöritys koirien kanssa.

Lopuksi toivon ihan jokaiselle teistä kaikkea hyvää vuodelle 2019

20. joulu, 2018