Kennel Brufinn

Blogi

Teimme viime viikolla sijoitusnarttuni Brufinn Looking Lovely "Louna" kanssa astutusreissun Tanskaan. Tapasimme Kelmagra Cruisen "Harveyn" pari kertaa ja astutukset onnistuivat hyvin. Ajankohta oli täysin oikea ja jäämme nyt odottelemaan tiinehtymistä.

Otan tähän yhdistelmään varauksia nyt vastaan. Lisätietoja litterplans/pentuja välilehdeltä. Nämä pennut syntyvät joulukuussa ja ovat luovutusikäisiä tammikuussa 2019. Odotettavissa mustia metsästyslinjaisia koiria moneen harrastukseen/metsästykseen ja myös ihan työkäyttöön!

Mustiina&Cellon yhdistelmä päästään laittamaan alkuun kunhan tyttö aloittaa juoksunsa, joita odotamme marraskuulle. Nämä pennut syntyisivät siis vuodenvaihteessa/tammikuussa ja ovat helmi/maaliskuussa 2019 luovutuksessa.

Muikun astutusta ja sulhasta mietitään vielä. Sen juoksuja odotellaan tammikuulle 2019.

Kasvatit ovat tehneet aivan valtavan määrän hienoja tuloksia erilajeissa tälläkaudella. Onnea kaikille! Tuloksia olen julkaissut facebookissa, mutta täällä en sitä tee. Koirien/kasvattien tuloksia pääsee katsomaan jokaisen koiran omalta sivulta.

Surulliset uutiset:

Tänä vuonna minulta on kuollut ensimmäiset kasvattini

Brufinn Dark Beauty "Nellin" vei Lymfooma 5v iässä. Äkillinen sairastuminen ja tauti joka vei Nellin hyvin nopeasti. Nellillä oli onneksi paras mahdollinen koti alusta loppuun. Olen pahoillani ettei Nellin taival ollut tämän pidempi :(

Brufinn Rock Steady "Luja" lopetettiin vain 1,5v iässä erilaisten neurologisten oireiden vuoksi. Koiran parantamiseksi ja syyn selvittämiseksi omistaja teki kaikkensa. Kun neurologi kertoi ettei mitään ole enää enää jäljellä jotta nuori koira voisi elellä tasapainoista normaalia elämää niin Luja päästettiin parempaan paikkaan. Koska syy erilaisiin oireisiin ei selvinnyt kaikista kokeista ja yrityksistä huolimatta niin Luja meni eviraan avattavaksi ja toivomme saavamme sieltä selvyyden mikä poikaa vaivasi. Tuloksen saaminen voi viedä kuukausia, eikä se tuo Lujaa takaisin mutta auttaa kyllä sekä minua kasvattajana jos jotain selviää ja helpottaa koiran omistajan tuskaa. Sisarusparvella ei ole ollut vastaavaa. Minä en kasvattajana salaile koirieni tai kasvattieni sairauksia, Lujan kohdalla emme tiedä vielä mikä sillä oli, enkä näin ollen ole siitä vielä tätä ennen avautunut. Toivon että koiran avausraportti kertoisi myöhemmin jotakin ja laitan siitä kyllä sitten tännekkin.

Toivon ettei enää yhtään nuorta kasvattiani jouduta päästämään liian aikaisin sateenkaaren sillalle, mutta toki mielummin niin että koira päästetään ajoissa kivuistaan kuin pidetään täällä vain meidän tuskamme takia. Nämä päätökset vaativat omistajilta suurta rakkautta koiraan kohtaa ja sekä paljon voimia.

8. loka, 2018