Kennel Brufinn

Blogi

31.1 Ensiksi Onnea Brufinn G-pentue 4 vuotta!

Ja tulevia synttäreitä:

6.2 Brufinn N (perhoset) 2 vuotta; Onnea!

11.2 Brufinn A-pentue 7 vuotta; Onnea!!

27.2 Brufinn Need For pentue 2 vuotta; Onnea!

Sitten se kun kaikki ei mene niin kuin strömsössä...

Hertan ja Dopeyn pennut syntyvät 1.1.2018 ja pennut ovat nyt 4,5 viikon ikäisiä. Pentuja syntyi 10kpl ja kaikki meni synnytyksessä nopeasti ja hyvin. Pennut kerkesivät 4 vuorokauden ikään kun emä sai luultavasti e-kolin aiheuttaman kuolioittavan nisätulehduksen ja sen tissi jouduttiin kiireellisesti leikkaamaan. Pennut pääsivät onneksi takaisin emän hoiviin ja haava parani nätisti sekä Hertta mamma toipui hyvin. Juuri kun ajattelin että pahin oli jo ohi niin tulehdus uusi leikatun tissin viereiseen nisään. Kuolio etenee nopeasti ja Hertta joutui taas pikaisesti leikkauspöydälle. Tässä kohtaa olen onnellinen että koiralla on vakuutus sekä siitä että Hattulan Evidensia on 24/7 auki, koska leikkaus yllätys yllätys piti tehdä keskellä yötä. Aamuun en uskaltanut odottaa, koska viimeksikin kuolio kerkesi muutamassa tunnissa edetä hurjasti. Leikkaus oli erittäin pitkä ja rankka, mutta Hertta selvisi siitäkin hyvin. Tälläkertaa imetys piti lopettaa kokonaan ja tämä tarkoittu sitä että vajaa 3 viikon ikäiset pennut menettivät äitinsä. Onneksi saimme Hertan&pentujen kanssa nuo pari lisäviikkoa sillä nyt pentujen ruokinta onneksi onnistui jo kupista. Äidinmaidonkorvike mössöä pennut joivat ensimmäisen viikon 5 kertaa päivässä ja 4 viikon paikkeilla siirryttiin kiinteämpään ruokaan. Hoivaa pennut ovat saaneet omalta laumaltani: mummoltaan, sekä isältään ja kaikista läheisimmin heitä on hoitanut Brim täti jonka omat pennut syntyivät 23.1.2018. Brim on pari kertaa päivässä käynyt huolehtimassa myös tästä terrorilaumasta. Ystävät ja sukulaiset ovat myös auttaneet pentueen hoidossa paljon: Nöyrin Kiitos kaikki ihanat!

Pentuja on käyty ruokkimassa ja hoivaamassa ja rapsuttelemassa joten vierihoitoa ne ovat saaneet sekä ihmisiltä että koiriltani. Sosiaalisia tyyppejä niistä onkin mukavasti kasvamassa niin mainioita tapauksia. Sydäntä särkevää oli viedä Hertta emä niiltä pois, mutta nartun terveys on aina etusijalla pennutuksessakin. Ja onneksi oma laumani on sen verran fiksuja ja kokeneita koiria että niitä voi hyvin käyttää pentujen sosiaalistamisessa.

Nyt näyttää siis oikein hyvältä taas. Pian pennut täyttävät jo 5 viikkoa ja oma emä alkaisi niitä tisseiltään vieroittamaan muutenkin. Laumani on edelleen niiden ympärillä sosiaalistamassa ja opettamassa niitä kunnon koiran tavoille. Hertta on toipunut hyvin ja haava umpeutunut nätisti, sillä on haava kontrolli sekä tikkien poisto tulevana perjantaina. Sen jälkeen alamme olla voiton puolella, ja toivon että vastoinkäymisiä ei enää tule. Hertta menetti leikkauksissa 3 nisää ja jäljelle jäi vain 6 nisää. Koska se tekee isoja pentueita niin luultavasti sen pentueet olivat nyt tässä ja mamma saa/joutuu näistä hommista jäämään sivuun. Aivan ihana emä se olikin. Kaikilla näillä Hertan&Dopeyn pennuilla on omat kodit jo tiedossa. Viime viikonloppuna kaikki alustavat varaajat kävivät myös meihin tutustumassa. Pennut lähtevät omiin koteihinsa 19.2 alkaen.

Brim teki omat pentunsa tähän tilanteeseen nähden sopivasti 23.1.2018. Noin 7 tunnissa se pyöräytti 5 mustaa urosta. Synnytys meni hyvin ja kaikki pennut olivat virkeitä ja elinvoimaisia. Brimillä riittää 11 nisässään myös hyvin maitoa tälleporukalle joten pentujen painot ovat kehittyneet hienosti eikä niillä ole mitään hätää tässä maailmassa. Niillä on hyvin tarkka ja huolehtiva emä. Odotin kovasti tästä pentueesta narttuja maailmaan, useampi olisi ollut tilauksessa, koska näin ei käynyt jäivät kivat kodit ilman narttua ja minulle vapaaksi urospentuja. Nämä pennut myyn kuitenkin jotakin lajia koiran kanssa suht. aktiivisesti harrastaviin koteihin. Brimin viime pentuekkin on sen verran aktiivista porukkaa että ne ovat onnellisimmaan kun pääsevät tekemään jotakin työtä. Joko sitten metsästykseen/noutajien rodunomaisiin lajeihin, tokoon jne.. Brim sekä sisaret ja sen pennut ovat olleet helppoja kouluttaa koska ne ottavat mielellään ohjeita ohjaajaltaan, oppivat nopeasti, palkkautuvat sekä kehuista, leikistä että ruuasta. Niillä ei ole ollut alusta arkuuksia ja mikään maasto ei ole niille ongelma. Jos sinä olisit kiinnostunut Brimin pojasta niin käyppä kurkkaamassa pentueen tiedot ja ota yhteyttä.

31. tammi, 2018