Kennel Brufinn

Blogi

Joulu ja Uusi vuosi meni rauhallisissa merkeissä. Nyt ollaan kotona taas pennuntuoksuisia vuoden 2018 ensimmäinen Brufinn pentue on nähnyt maailman. Nyt sitten jää suurin osa omien koirien treenaamisesta sivummalle. Uusi työkin vie aikaa ja energiaa. Onneksi koirat ovat sopeutuvaisia ja kesää kohti kun mennään niin illalla pystyy taas treenaamaan. Dopeylle sain viime viikolla Tomi Sarkkiselta hyviä neuvoja miten jatkaa sen eteenpäin viemistä. Quilaakin pitäisi alkaa enemmän treenaamaan, sen kanssa on tähän asti edetty hyvin maltillisesti. Brim (vauvojen jälkeen) ja Myra laitetaan myös kesäksi/syksyksi WT ja metsästyskuntoon. Mullahan on ensi vuodeksi 3x WT AVO-luokan koiraa: Äiti ja jälkikasvu; Myra, Brim ja Dopey :)

Yhteiset nome treenit alkaa taas pyörimään kunhan saadaan iltoisin valoa. Viikonloput kun ovat kaikilla varsinkin minulla nyt kiireisiä.

Hertan ja Dopeyn pennut syntyivät 1.1.2018 oikeastaan vuoden molemmin puolin mutta syntymäpäiväksi laitan viimeisen pennun mukaan. Pentuja syntyi 3 mustaa urosta ja 7 mustaa narttua, vain yksi uros on vielä vapaana kun muut ovat alustavasti varattuja. Pennut täyttävät ensi viikon maanantaina 2 viikkoa. Ne painavat 810-1010g välillä ja kasvavat ja voivat hyvin. Ensimmäisillä on silmät alkaneet rakoilemaan eli pian on kaikilla silmät auki. Ensimmäinen matolääkekuuri syödään ensi viikon loppupuolella, samoin aloitellaan kiinteään ruokaan siirtyminen noin 3 viikon hujakoilla.

Meillä kävi mamma Hertan kanssa ikävästi pentujen ollessa vain 5 vuorokauden ikäisiä. Hertalle kehkeytyi ärhäkkä nisätulehdus jonka seurauksena vuorokaudessa yksi tissi meni kuolioon ja Hertalta jouduttiin leikkaamaan 2 alimmaista tissiä toiselta puolelta pois. Jäljelle jäi nyt 7 nisää. Haava on parantunut hyvin eikä uusia tulehduksen merkkejä ole. Mammaa kuitenkin edelleen seurataan ja antibiootti sillä on vielä pari päivää. Ensimmäisen vuorokauden leikkauksesta Hertan pennut olivat varamamma hoivissa Akaalla, sen jälkeen ne palasivat mamman omille tisseille ja kaikki on mennyt toistaiseksi hyvin. Kerran päivässä ovat saaneet minulta vielä lisämaitoannoksen, mutta hyvin Hertan 7 nisästä tuntuu riittävän 10 pennulle. Kaikki mukulat ovat elinvoimaisia ja virkeitä, ketään ei ole tarvinnut erikseen auttaa tisseille. Nyt meillä menee siis oikein hyvin ja toivotaan että koko loppu pentuaika mennään samaan tahtiin ja pennut kasvavat tasaisesti.

Tämä on Brufinn T-pentue ja nimet tulevat olemaan Brufinn True alkuisia.

13.1 Pentujen painot kehittyvät hyvin ja ovat 810-1010g välillä.

Pennut on nyt merkitty pannoilla:

tytöt: vaaleanpunainen, tummanpunainen, keltainen, ruskea, violetti, oranssi ja pannaton

pojat: turkoosi, vihreä ja tummansininen

Lisätietoja: Hertta&Dopey

Sijoitusnarttuni Brufinn Must Be Mystery "Milli" on astutettu joulun välipäivinä upealla Batmoors Black Isle Chandler "Haamulla". Käyttölinjaisia pentuja metsästykseen ja moneen eri harrastukseen luvassa. Pennut eivät sairastu labradorinnoutajien tunnettuihin geenisaurauksiin vanhempien tulosten perusteella ja pennut ovat mustia ja mahdollisesti keltaisia. Otan tähän pentueeseen varauksia vielä vastaan. Penntu syntyvät helmikuun lopussa ja ovat luovutusikäisiä huhtikuun lopussa. Lisätietoja: Milli&Haamu

Brim saa pentunsa ensi viikolla. Odotan tälläkertaa pientä pentuetta. Isänä upea Kelmagra Cruise "Harvey". Lisätiedot: Brim&Harvey

Syksyksi ei suunnitteilla pentueita. Näiden jälkeen seuraavat pennut mahdollisesti keväällä 2019 tai sitten vasta syksyllä 2019. 

13. tammi, 2018