Kennel Brufinn

Blogi

Kasvatit ovat urakoineet ahkerasti, Tästä se kausi taas lähtee.

Ihan ensiksi kaksi työkoiraa on valmistunut toukokuussa. veljekset Brufinn Lucky Luke "Jack" ja Brufinn Looking Busy "Astro" ovat valmistuneet Hypokoiriksi, erittäin tärkeää työtä tekevät ja ovat pelastaneet perheen lapset jo useasti. Onnea hyvin koulutetuista koirista omistajille!

Brufinn Must Be Mystery "Milli"&Maria sekä veljensä Brufinn Must Be Meaningful "Teppo"&Raimo ovat molemmat läpäisseet BH kokeen! Onnea!!

Brufinn Keep Retrieving Doc "Neo"&Laura jäljestivät mejässä toisen AVO1 tuloksen ja saivat siirron VOIttaja luokkaan. Onnea! Brufinn Groovy Metal "Romi"&Mika jäljesti mejässä toisen VOI1-tuloksen joten valiokello lähti Romin kohdalla tikittämään, Hurjasti Onnea! Brufinn Dark Side "Osku"&Mia mejässä VOI2 

:) veli Brufinn Dark Dance "Urho"&Kyllikki jäljestivät AVO-luokassa hienosti tuloksen AVO3, Onnea molemmille! 

FI JVA SE JVA Brufinn Tempranillo "Nipsu"&markus nuuskutteli Tammelassa VOI1 46 pist. Sijoitus 3. Kauden toinen mejäkoe. Ensimmäinen oli kolme viikkoa sitten silloin myös VOI1 40 pist. Joten hieno ykkösputki päällä kennelin kahden erimaan jälkivaliolla!

Kaksi viikkoa sitten Nipsu myös nomeili Nome-B ALO-luokassa tuloksen ALO2. Onnea monitaiturit Nipsu&Markus!!

Ja sitten noutajien metsästyskoepuolella: Brufinn Must Be Miracle "Mila" &Sanna ekassa nome-b ALO-kokeessa hienosti ALO2. Hurjasti Onnea!! Samoin Brufinn Iceman "Kymppi"&Sari myöskin ekasta nome-b alo kokeesta ALO2, hurjasti Onnea!!

Taippareissa on kerennyt käymään 3kpl kasvatteja. Brufinn Nigrita "Muusi"&Ida, Brufinn Must Be Disaster "Dino"&Teppo, Brufinn Need For Drama "Limppu"&Minna kaikille NOU1!! Hurjasti Onnea!!

Sitten PK-jäljeltä Brufinn Fun To Watch "Lara"&Heidi jäljestivät ja tottistelivat ja esineruutuilivat upeasti toisen JK3 ykköstuloksella. Tämä olisi nyt sitten se toinen ykkönen, joten valiokello tikittää. Hurjasti Onnea!

Kiitos ahkerat kasvattien omistajat, uusi koekausi on käynnistynyt rytinällä!

Kuvillakin on käynyt taas muutamia kasvatteja ja terveitä koiria on kennelliitolle lähtenyt lausuttavaksi. Onnea myös omistajille!

Sitten muuta. Kävin Skotlannissa Invernessissä ystävieni kanssa katsomassa Skinners World Cup Teem Eventiä. Huikea paikka tuo Skotlanti, vei kyllä henkeäsalpaavalla luonnollaan sydämeni. Tulen menemään toistekkin! Skinnersissä näin huikeita suorituksia ja koiria. Suomen joukkuettakin tuli kannustettua, oli mukava nähdä tuttuja. Uroksia siellä tuli tietty tiirailtua tulevaisuutta varten, tieto toivottavasti koirista kasvaa edelleen. Näissä tapahtumissa on upeaa päästä käymään. Suomessahan järjestetään 22-23.7 Hienäkuuta IWT johon menet myös katsomaan ja toivon näkeväni taas upeita koiria! 

Omien koirien kanssa on käyty ahkerasti koulutuksissa ja ne jatkuvat ja jatkuvat. Englantilaisesta Bobby Robertosinista tykkäsin kovasti, Tänään italiaano Stefano Martinoli jonka tapasin myös Skinnersissä oli mielenkiintoinen tapaus. Huumoria piisasi ja sitä sai itsekkin käyttää ja nauraa. Tuli myös ideoita ja vinkkejä. Nyt tiedän mitä tarkoittaa kun joku kuvailee jotakin kouluttajaa italiaanoksi ;) Parin viikon päästä on omat kenneltreffit Korpilahdella ja niitä odottelen jo kovasti. Kiva joukko kasvatteja tulossa paikalle! :) Siellä nähdään! Kesäkuun puolivälissä Philippa Williams kouluttaa Hämeessä ja sinne olen myös menossa kuuntelemaan. Sitten onkin Juhannus ja sen jälkeen Lekking kenneltreffit. Joten koulutuksia on ihan kiitettävästi. Heinäkuun jälkeen ehkä vähän rauhoittuu :)

Pentueita ollaan saatu maailmaan 7.4 Elvin 7 muksua joista kaikki ovat varattuja ja lähtevät omiin koteihinsakkin ensi viikonloppuna. 3 ensimmäistä lähtivät jo nyt viikonloppuna, Onnea matkaan Patu, Sulo ja Late! Tästä pentueesta yksi uroksista menee pikkuveljelleni Helsinkiin "Urho" ja minulle jää toinen tytöistä ainakin toistaiseksi kotiin: Brufinn Queen Of Hearts "Nasu", ruskean edesmenneen kaunottareni muistoa kunniottaen. Pentujen DNA testit (kaksoisastutus) ovat lähteneet viime viikolla labraan ja kun niiden tulokset tulee niin saan maksettua uroksen omistajalle pentuemaksun ja pääsen rekisteröimään tämänkin pentueen. Rekkarit postitan omistajille sitten heti, kuten ollaan sovittu. Linkki: Litter Q- pennut

Brufinn Ice Queen "Quinn"& Cynhinfa Hamik "Kimmi" pentueen mukulat syntyivät 10.5: 7 pentua joista 2 narttua ja 5 urosta. Narttuja olisin kovasti toivonut enemmän, niille olisi ollut niiiiiiiiin hyviä koteja tiedossa, mutta minkästeet, näihin kun ei voi itse vaikuttaa. Quinn synnytys meni hyvin ja emä sekä nyt 2,5 viikoiset pennut voivat hyvin ja paksusti. Nyt näyttäisi että 1 musta urospentu on tästä vielä vapaana, se etsii rodunomaisista kokeista kiinnostunutta kotia. Lisätietoja: Quinn&Kimmi   Pennut ovat luovutusikäisiä 28.6 alkaen.

Kun nämä pentueet saadaan kunnialla maailmalle niin katsotaan onko syksyksi suunnitelmia. Yksi yhdistelmä on mielessä mutta pitää nyt katsoa miten sitä kerkeää ja jaksaa. Sen verran uusi työni, työmatkojen kanssa ottaa voimille vaikka olen enemmänkuin ihastunut hommaani! Onneksi on hyvä tukiverkosto. Iso kiitos kuuluu isälleni joka käy joka päivä koiria ja pentuja paapomassa kun minä joudun nyt käymään töissä päivät. Kiitos myös Mikolle ja Kreetalle avusta! Helatorstaista alkanut pitkä vapaa viikonloppu on tehnyt hyvää meille kaikille. Paperit ja talo järjestyksessä ja puhdas, pyykki vuori selätetty ja samoin väsymys. Pentujen ja omien koirien kanssa telmitty. 3 ihanaa Elvin pentua lähetetty huippukoteihinsa! Paljon siis on keretty ja huomenna taas takaisin arkeen!

Jos minua ei siis aina tavoita niin se johtuu ihan vain etten kerkeä vastailemaan arjen pyörteessä. Parhaiten minut saa varmasti kiinni laittamalla ensin s-postia ja sen jälkeen soittamalla. Teksiviestikin saa minut palaamaan asiaan kun sopiva hetki tulee vastaan!

Toivottavasti seuraava päivitykseni tulee hiukan tiheämpään! Ja muuten 3 kasvattiani on astutettu tai astuneet jonkun. Brufinn Jouful Heart "Hertta" on saanut 9 mukulaa kennel Mahottomalle Lisätietoja: www.mahottoman.fi Hertta on siis sijoitusnarttuni ja Elvin tytär. Tämä harrastuspentue on siis hyvin lähellä sydäntäni vaikka sen kasvattajana onkin haltija Anne Uotila. Mustista pennuista taisi olla vielä 1 tai 2 narttua vapaana! Suosittelen lämpimästi!

Brufinn Jouful Smile "Levi" on astunut nartun Merjatuulian Jotain Tärkeää. Yhdistelmästä tulee vain ruskeita pentua. Lisätietoja: http://www.firmala.fi/~taikanappi/index.php?p=TYYNELEVI

Sitten saman sisarusparven Brufinn Jouful Lady "Jade" on astutettu omistajansa Katja Kosken toimesta ja onkin kennelin Puistokuja ensimmäinen pentue. Mustia ja ruskeita mukuloitahan sieltä odotellaan. Lisätietoja: http://puistokujankennel.simplesite.com/434789144

Kaikki Elvin jälkeläiset ovat tervepäisiä kavereita ja odotan näistä yhdistelmistä hyviä harrastus/metsästyskoiria. Kaikki yhdistelmät ovat sekalinjaisia ja Hertan jopa vielä hyvin käyttölinjaispainoitteinen. Jos siis etsit itselleni hyvää koiraa niin käyppä kurkkaamassa kasvattajien sivuja ja ole heihin ajoissa yhteydessä!

Sitten kotilauman uutisia vielä. Meille on muuttanut Chilihunters Aquila Pomarina "Quila" asumaan. Tämä tyttö tuli sijoitukseen minulle kasvattajaltaan Tobina Nymanilta. Laumani sai siis hiukan erillaista linjaa joukkoonsa. Katsotaan mitä tästä rämäpäästä kasvaa. Fiksun ja rohkean oloinen typykkä. Pikkuhijaa aloitellaan treenejä ja tulevaisuus näyttää mitä saadaan yhdessä aikaiseksi.

28. touko, 2017