Kennel Brufinn

Blogi

Kuvassa: Colas Elvie "Elvi" ystäväni ja kasvattini omistajan mukana metsällä sorsan aloituksessa. Hienosti Elvi oli tehnyt töitä eikä haavakot päässeet karkuun sen tarkalta ja sinnikkäältä nokalta. Hyvä Elvi!

Kennelliitto juuri vahvisti kantanarttuni "Myran" FI VPVA Lekking After Myrsinia vepe valion arvon, jee. Mamma Myra lomailee Merjan luona Oulussa sillävälin kun Merjan koira ja Myran tytär "Paukku" on luonani mammalomailemassa. Hienosti Myralla on mennyt ja se on valloittanut olemuksellaa taas pari ihmistä lisää. On se kultakimpale. Myra on päässyt Merjan ja Markon kanssa metsälle ja onhan se pelittänyt taas hyvin. Haavakotkin on saatu talteen. Myra on päässyt avustamaan myös Merjaa töissä: toimintaterapiassa piristäen sielläkin ihmisten arkea. Onneksi itsellä on niin kiire ollut tähän asti etten ole kerennyt Myraa juuri ikävöimään ja onhan noita rapsuteltavia karvanassuja kokoajan ympärillä jos halia kaipaa. Myra tulee kotiin takaisin sitten ennen joulua kun Paukku lähtee takaisin omaan kotiinsa. 

Viime viikonloppuna kasvatit saivat taas upeita tuloksia aikaiseksi. Hertta läpäisi taipparit, Quinn sai toisen VOI tuloksen mejästä ja Romi sai ensimmäisen VOI1 tuloksen mejästä! Urhoa sekoitti mejässä tuoreet riistajäljet ja tälläkertaa AVO0. Brim sai kanssani toisen AVO1 tuloksen nome-b:ssä ja seuraavaksi kutsuu VOIVOI-luokka, aika hieno fiilis! Pikkupojat Dopey ja Leo eivät läpäisseet taippareita vaan kävivät kiepeillä ja riistan käsittelyssä tämä sitten näkyi. Voihan turjakkeet, haulikkoa on kyllä harjoiteltu mutta ei juurikaan noudon yhteydessä ja kyllähän se aiheuttikin höyryä, huh huh. Nooh nyt saa pojat kasvaa ja aikuistua ensi kesänä sitten uudestaan: meillä kun ei ole oikeasti mikään kiire. Riistaintoa tai viettejä ja toimintakykyä ei pojilta puutu nyt vaan malttia että saadaan paketti kasaan :)

Pentuja on tulossa..Muru&Kuru yhdistelmän pennut syntyvät syyskuun puolessa välissä. Murua saa tulla tulevana viikonloppuna katsomaan sunnuntaina 4.9 olemme kotosalla ja taas 3.9 meillä on Hauholla Murun puolisisikojen: B Need For- pentujen treffit ja sinnekkin saa tulla meihin tutustumaan. Näkee sukulaisiakin.

Paukkukin on tiine, pentujen määrästä ei tietoa vielä tässä vaiheessa. Paukun ja Vertin pennut syntyvät lokakuun alkupuolella. Paukkua ja meitä saa tulla katsomaan ja on jopa toivottavaa että tullaan ennen synnytystä.

Sitten meille on tulossa ei suunniteltu yllätyspentue. "Dopey" Brufinn Keepers Gun Dopey pääsi kerran vahinkoastumaan "Elvin" Colas Elvie heinäkuussa, näin astumisen mutta en kerennyt tekemään yhtään mitään ennekuin se jo oli tapahtunut. Kantapään kautta tulee opittua narttujen ja urosten samassa laumassa pitämistä. Tämän jälkeen jäin odottamaan josko Elvi ei tiinehtyisikään mutta toisin kävi. Peruutuspiikkiä en halunnut laittaa ja kohtu leikataan kyllä näiden pentujen jälkeen Elviltä pois ettei enempää vahinkoja pääse käymään, sillä jo viime pentueen piti olla Elvin viimeinen. Nartulle on kuitenkin aina iso urakka synnyttää ja hoitaa pentuja.

Sinänsä vahinko ei siinämielessä ole suuri että Elvi on jättänyt mukavia ja suht. tervettä jälkikasvua. Vain 3/19 jälkeläisestä on huomautettavaa kyynärissä, muut ovat terveitä kaikinpuolin.

Elvin tuoreinta pentuetta ei vielä ole kuvattu ja ne ovatkin vasta 6kk ikäisiä, joten tuo lyhyt tiineysväli oli minulle kovin epämukava asia hyväksyä koska myös sen takia tämä pentue on nartulle tosi rankka. Nyt olen jo kuitenkin hyväksynyt asian että näin nyt kävi ja tästä opitaan eikä meillä ikinä enää tule toiste näin käymään.

Uros ja narttu eivät ole sukua keskenään ja molemmat ovat terveystutkittuja ja terveitä kaikinpuolin. Dopey on nuoripoika jonka sisarusparvesta on tutkittu jo nyt 5/8 ja kaikki ovat terveitä lonkat: A/A, kyynärät: 0/0 ja silmät terveet. Joten aikaturvallisin mielin olen tämän pentueen suhteen terveydenkin osalta. Molemmat koirat ovat mukavaluonteisia, riistaviettisiä koiria ja odotan pennuista tulevan hyviä metsästys ja harrastuskoiria. Molemmat koirat ovat minulle erittäin rakkaita ja asuvat kotonani. Dopey on elämäni koiran Myran poika sen viimeisestä pentueesta. Ja Dopey on aivan ihana luonteinen pikkumies siitä tulee vielä hyvä harrastus ja metsästyskoira minulle. Elvi taas on valloittava Ruotsin tuontini joka on valtavan hieno narttu. Pentue tulee monella tapaa olemaan minulle erityinen vaikka se ei suunniteltu ollutkaan. Pennut saa ja tullaan rekisteröimään normaalisti kennelliiton FI- rekisteriin. Teen tälle pentueelle oman sivun tänne piakkoin.

30. elo, 2016