Kennel Brufinn

Blogi

Viime viikolla ja viikonloppuna kasvatit ovat taas kisanneet ahkerasti.

 

Mejässä Brufinn Darks Side "Osku"&Mia vetäisivät AVO1 tuloksen saavuttaen KHN:n AVO-luokan voiton ja Herkuleen maljan -kiertopalkinnon. Onnea! Herkuleen maljan on nyt saavuttanut olisiko jopa ollut peräkkäisinä vuosina 3xBrufinn koira. 1. Nipsu, 2. Quinn ja nyt 3. Osku, ahkeria mejäilijöitä nämä kasvattini! Brufinn Ice Queen "Quinn" VOI3 ja FI JVA Brufinn Tempranillo "Nipsu" VOI2 samassa kokeessa.

 

Brufinn Bremen "Hertta"&Sari vepeilivät ALO1 verran, hurjasti Onnea.

Entinen sijoitusnarttuni ja Brufinn M-pentujen emä Coriander's Summerwind "Mustiina"&Eve ihan ekaa kertaa yhdessä kokeessa ja nome-b:stä heti ALO2, pienestä jäi jäljelle pääsy kiinni, mutta seuraavalla kerralla sitten. Hienoa!!

Brufinn FirstOneFor Lekking "Eka"&Tommy Nome-b ALO2, Onnea.

Brufinn Black Tickle "Rilla"&Merja WT AVO0, mutta millä pisteillä: 18, 19, 20, 18 ja 0. Eipä ole näissä pisteissä mitään hävettävää!

FI VPVA Brufinn Bloomington "Brim"&minä Nome-b AVO2.

Sitten Brufinn Eden "Elsa" kävi omistajansa Marjan kanssa Susitestissä ja hienosti Elsa oli testissä pärjännyt, puolusti omistajaansa. Kaikista arvostelukohdista tuli hyvätulos. Ei syöttänyt omistajaansa sudelle, hyvä Elsa!

Myös Brufinn Keep Retrieving Doc "Neo" kävi omistajansa Lauran kanssa extempore Karhutestissä ja hyvinhän siellä nuori poika oli pärjännyt. Oli saanut päivän parhaat pisteet 70 kyseisestä testistä. Mitään en itse näistä testeistä ymmärrä mutta hienosti koirien pääkopat kestää tällaisiäkin juttuja joka kertoo minusta aina hermorakenteesta.

22-24-7 Mukava viikonloppu takana rakkaan harrastuksen ja sen tuomien ystävien parissa. Helin kennel Lekking viikonlopussa. Hyvät koulutukset ja mukava seura, kiitos kaikesta! Saimme taas paljon ajateltavaa ja jälleen kerran totesin että on minulla hyvät koirat, ne vaan kaipaisivat aktiivisemmin treenaavan ohjaajan. Dopey depytoi nuorten koirien ryhmässä ja teki oikein kivasti töitä. Brimin kanssa olimme koko viikonlopun VOI-ryhmässä ja suurimmaksi osaksi tuo keltainen tyttö suoriutui tehtävistä varsin mallikkaasti vaikka itseä matkat aluksi hiukan hirvittivätkin. Saimme paljon oppia ja tiedän taas missä todellakin pitäisi petrata. Moni asia selkeytyi, kiitos huippukouluttajien: Heli Siitari, Stef Bollen ja Filip Bollen!

Viime viikolla oli kotona taas hulinaa kun kasvatteja oli useampi narttu hoidossa. Hyvin meni viikko 9 koiran kanssa, hiukan työlästä mutta aina sitä yhden viikon jaksaa. Viikonloppuna lähti rakas pikkuinen Happy (Brufinn Need For Fun) uuteen kotiin. Happyn takajalan varvas oli murtunut jossakin vaiheessa kasvukautta eikä se milläänlailla oireilut ennen viime viikkoa. Aluksi sen luulin vain olevan syntymästä epämuodostunut ja uuden kodin etsin tytölle siksi että siitä ei sen johdosta tule jalostus/harrastuskoiraa. Rokotuksilla luulimme tosiaan eläinlääkärin kanssa että varpaan "epämuodostuma" oli tosiaan epämuodostuma mutta murtumaksi sitten osoittautui joka on häirinnyt sen varpaan kasvua. Käytin Happyn kuvissa kun ontui kyseistä takajalkaa ja vasta kuvissa selvisi tämä, ei edes ortopedi jalan tutkimisella ihmetellyt varvasta sen kummemmin. Tästä asiasta Laurin&Hannan kanssa juteltiin ennenkuin Happy lähti Lounan kaveriksi Jyväskylään. Katsotaan voiko/kannattaako varvasta leikata/poistaa vai antaa olla ja katsoa miten sen kanssa tulee toimeen. Jos leikkauksen ennuste on huono ja jalka kovasti oireilee ja tuottaa jatkuvaa kipua jatkossa niin sitten pitää katsoa uudestaan mutta niinkauan kuin Happy voi elää onnellista pennun/koiran elämää se saa sitä tehdä. Kipujen varjostama elämä ei ole elämää. Tällähetkellä jalka on taas oireeton ja toivotaan että se on sitä myös jatkossa. Happy on kyllä vaan niin valtavan ihana pentu, oikea kultamussukka.

Pentusuunnitelmat etenevät: Muru on astutettu Kurulla ja aika sitten näyttää tuleeko pentuja. Muru lähti viikonloppuna takaisin omaan kotiinsa Turkuun. Kiitos Jenni joustavuudesta kun hait matkan varrelta (pieni koukkaus) Murun mukaasi. kyllä osaan arvostaa hyviä joustavia sijoituskoteja. Muru oli minulla 2 viikkoa astutuksien ajan ja on kyllä aivan ihana koira kaikinpuolin. Hyvin sen on Vaarnon perhe kouluttanut. Kiitos koko perheelle, nyt vielä toivotaan että Muru tiinehtyy niin saadaan pikkuisia Muru&Kuruja.

myös Paukku on tullut minulle odottelemaan juoksuja. Myra (Paukun emä) lähti vaihdossa Merjan&Rilliksen kaveriksi Ouluun ettei tule niin kauhea ikävä kun yksi on laumasta poissa. Paukku on sopeutunut meille hyvin ja on aivan valloittava persoona. Kaikkien kanssa tulee hyvin toimeen ja niin hyvin koulutettu ettei sen kanssa ole minkäänlaisia ongelmia. Nyt vain odotellaan juoksua niin päästään tapaamaan Verttiä.

- molempiin pentueisiin pentukyselyt ovat tervetulleita, laittakaa aluksi sähköpostia niin vastailen niihin heti kun kerkiän. Jos olet laittanut s-psotia aikaisemmin eikä minusta kuulu niin laita uudestaan. Tuota sähköpostia tulee joka päivä niin paljon että on voinut hukkua sinne joukkoon kun en ole kerennyt heti vastaamaan.

Vielä olisi pari starttia koirien kanssa edessä. Brimille nome-b AVO-startti ja Dopeylle ne taipparit sekä mahdollisesti vepen sove koe. Mutta katsotaan nyt mikä toteutuu. Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna on edessä vielä yksi "leiri" kun menen himokselle koko viikonlopuksi seuraamaan Labbisten Derbyä ja mestaruutta. Osallistujina on Derbyssa kasvateista Ruotsista Lady&Siw joita menen kovasti kannustamaan, tietty myös muita tuttuja paljon mukana. Mestaruudessakin taitaa olla Ulla&Demi osallistumassa. Mutta jokatapauksessa tarkoitus mennä viettämään mukava koiramainen viikonloppu ja päästä näkemään ystäviä/kavereita/tuttuja ja hyviä koiria. Odotan viikonloppua jo innolla. Sitten alkaakin sorsastus joka onkin meidän toinen etappi elokuussa :)

27. heinä, 2016