Kennel Brufinn

Blogi

Mukava viikonloppu takana. Kokeissa kasvatteja. Eilen FI JVA Brufinn Tempranillo "Nipsu"&Markus nome-b ALO3, hyvä kauden aloitus! Brufinn Groovy Soul "Muru"&Jenni tälläkertaa varsin vallattomalla suorituksellaan ALO0, mutta kyllä se siitä! Tämä ei ole onneksi niin turhan vakavaa! Brufinn Bloomington "Brim" &minä tänään ihan puskista nome-b AVO1 <3.

Ja Brimin tytär Brufinn Ice Queen "Quinn"&Jukka ekassa mejän voittaja startissa VOI3!! Muru kävi myös tänään vielä näyttelyssä pyörähtämässä saaden AVO-H:n....minun silmääni se on oikein tasapainoinen ja kaunis narttu, tuomari ei ollut samaa mieltä mutta mitäpä tuosta :D Mukava tulostäyteinen viikonloppu kuitenkin!

Viikolla kuului pysähdyttävä uutinen kun kasvattini omistaja oli menehtynyt äkillisesti. Perheelle lämmin osanotto suuren suruun <3 Tämän seurauksena näyttelylinjainen pari vuotias musta kasvatti urokseni tulee mahdollisesti syksymmällä etsimään uutta tekeväistä kotia. Mutta siitä lisää myöhemmin jos/kun asia tulee ajankohtaiseksi.

Taika voi paksusti ja nyt viimeiset viikot ovat raskaita ennen synnytystä. Ensi viikolla Taikan&Dinon näyttelylinjaisten pentujen pitäisi syntyä Kreetan hoiviin Tervakoskelle...Elvistä tulee silloin mummo! Jännittäviä aikoja, vaikka nämä pentuset eivät olekkaan omia kasvatteja niin ihana niitä on seurata varsinkin kun molemmat vanhemmat ovat lähellä sydäntä :)

Brufinn Groovy Soul "Murulle" odotan juoksuja touko/kesäkuussa ja sitten päästään FI VPVA Näpsänakkelin Kuru "Kurua" tapaamaan. Elokuussa siis mahdollisesti myös tänne syntymässä pentuja (sekalinjaisia). Seuraava käyttölinjainen pentue on suunnitteilla Brufinn Fire Cracker "Paukulle". Uros mietinnässä, julkaistaa kun uros sovittu. Pentue joko kesän tai sitten vasta loppuvuoden juoksuista....

Kesä etenee ja varsinainen kisakausi alkaa, Brimin kanssa käydään ehkä vielä starttaamassa nome-b ja WT kokeissa. Myran kanssa ainakin yksi nome-b VOI-startti. Vepeä harrastellaan myös mutta kisoista en tiedä silläpuolella..ja Dopeyn kauden tavoite on NOU1 jota lähdetään hakemaan varmaan vasta syksymmällä. Sijoitusnarttuja on tarkoitus käyttää taippareissa ja terveystutukimuksissa: siitä ne uudet suunnitelmat sitten lähtee kun lähtee.. :) Mutta nyt nautitaan tekemisestä ja kesästä. Pari viikkoa niin näkee monta monta tuttua kasvatin omistajaa Brufinn kenneltreffien merkeissä Rengossa!

Sitten huonompiin uutisiin. Brufinn M-pentujen Luca pojalta löytyi kainalosta pahanlaatuinen kasvain joka leikattiin pois, patologin lausuntoa odotellaan kasvaimesta. Poika parantelee nyt itseään ja kovasti toivotaan ettei kasvain olisi levinnyt mihinkään ja Lucalla olisi edessään vielä pitkä harrastusten täyteinen elämä! M-pennuista 2 narttua oli myös ontunut. Mila tutkittiin ja kuvattiin, ranteessa revähtymä joka meni onneksi levolla pois, luustossa ei näkynyt vikaa (olat, kyynärät), samoin sisko Milli ontui pari kuukautta sitten ja syyksi kuvissa tuli varmaan murtuma, sielläkin olat ja kyynärät näytti puhtailta. Molemmat tytöt ovat nyt jo kunnossa, onneksi! Brufinn L-pennuista myös Ruuti ontui ja tutukittiin hyvinkin tarkoin kuvin ja CT-kuvin, mutta varmuutta ei kyynäriin saatu, mahdollisesti on jotakin tai sitten ei. Omistajien kanssa päädyttiin ettei Ruutia lähetä tähystysleikkaamaan noin arvion perusteella ja koirakaan ei ole enää oireillut kinttujaan. Toivomme myös Ruutille pitkää tervettä ikää! Muuten ei ole mitään huolestuttavaa kuulunut terveysrintamalla ja siitä olen erittäin huojentunut. Toivotaan että tämä tila jatkuisi kasvattien osalta pitkään!

16. touko, 2016