Kennel Brufinn

Blogi

Ensiksi muistutus: Kenneltreffit tulevat jälleen ja vielä huhtikuussa voit ilmoittautua mukaan, joten hopihopi!!: Kenneltreffit 2016

Veran luona syntynyt ja kasvanut Brufinn N1 pentue on nyt lähtenyt omiin rakastaviin koteihinsa. Onnea matkaan Eilan pikku perhoset! Pentueelle on nyt myös luotu oma sivunsa: Litter N1-pentue

Kuvia ja kuulumisia näistä muksuista voi Veran ohella laittaa minullekkin.

Elvin pian 5 viikoiset pennut alkavat olemaan pikku riiviöitä. 1 ruskea narttu etsii vielä omaa harrastavaa ja/tai metsästävää kotiaan. Jos olet metsästät tai haluat itsellesi koiran jonkun lajin harrastamista varten niin ollaanpa yhteydessä. Lisätietoja: Elvi&Tuuma&Late

Nyt mukulat syövät jo kiinteää ruokaa ja opetelevat tekemään tarpeita ulos, paperille tarpeiden teko onnistuukin jo hienosti mutta nyt myös ulkoillaan takapihalla päivittäin. Pennun varaajat ovat myös käyneet muksuihin ja minuun ensimmäisen kerran tutustumassa (tai yksi tulee vielä ensi viikolla ensimmäistä kertaa). Toisen kerran on ainakin osa tulossa pentuja katsomaan jossain vaiheessa ennen luovutusta. Pennut ovat saaneet nyt myös toisen matolääkekuurinsa, kovasti ne reagoivat ihmiseen ottamalla häntäheiluen kontaktia ja tietysti purren sieltä mistä kiinni saavat! Emä Elvi viihtyy muksujen naskalihampaiden seurassa yhä vähemmän mutta imettää edelleen kuitenkin kiinteän ruuan ohessa.

Aivan valloittavia muksuja nämä kyllä ovat ja yksi tyttönen tuleekin jäämään kotiin minun elämääni rikastuttamaan. Maanantaina pennut muuten myös sirutettiin ja niistä otettiin DNA näytteet, nyt sitten odotellaan 2-3 viikkoa isyystuloksia!

Pennut tullaan myös pentutestaamaan 7 viikon iässä ja viimeisellä viikolla teen lopulliset päätökset siitä mikä pentu lähtee kenenkin matkaan. Nyt kuitenkin vielä kasvetaan ja kehitytään kovasti joka päivä. Ensi viikonloppuna pennut pääsevät reissaamaan ensimmäisen kerran kun lähdemme ystävälle kyläilemään, tuleepa uusi paikka ja autoilu koettua sitten ekaa kertaa samalla rytäkällä. Jossain vaiheessa tulemme käymään myös palolaitokseen tutustumassa. Joten paljon kokemuksia on vielä edessä, välillä on hyvä siis myös levätä ja kerätä voimia. 

Tämän pentueen jälkeen on mahdollisesti syksyksi suunnitteilla näyttely tai sekalinjainen pentue. Mutta siitä lisätietoja jos suunnitelmat toteutuvat. Luultavasti seuraava käyttölinjainen pentue vasta ensi keväänä.

Kasvatteja on hyvin käynyt virallisissa terveystutukimuksissa. Kiitos aktiivisten omistajien. Elvin edellisestä pentueesta on nyt tutkittu jo terveeksi 4/8 koirasta, mahtavaa! Nämä ovat aina niitä ilon hetkiä kasvattajana, aina kun ei yrityksestä huolimatta saa terveitä koiria aikaiseksi.

Ruotsista kuului mahtavia uutisia pääsiäisviikonloppuna: Brufinn Ice Lady "Lady" ja omistajansa Siw Ruden starttasivat ensimmäistä kertaa WT-kokeessa (Working Test) saaden upeat pisteet 97/100p ja sijoittuivat ALO1 tuloksella toiseksi! Paljon Onnea, huikea kisauran aloitus tältä kaksikolta!

Sitten vielä: Olen järjestämässä taipparikurssin huhtikuunlopussa/toukokuun alussa. Ilmoitan piakkoin päivät täällä, mutta jokatapauksessa arki-iltoja tulevat olemaan: Tapahtumat 2016

31. maalis, 2016