Kennel Brufinn

Blogi

Nome ALO-kurssi saatiin vedettyä loppuun ja kaikkien 3 koirakon kanssa meillä oli oikein mukavaa treenata yhdessä. Nyt suunnittelen aikataulua tuolle kevään taipparikurssille huhtikuun loppuun/toukokuulle, tämä vedetään pääasiassa arki-iltoina.

Viikonloppu oli jälleen kiireinen treenien ja Brufinn M-pentujen treffien merkeissä. Paikalle pääse emä Mustiina omistajansa Eveliinan kanssa sekä pennuista: Teppo&Raimo, Jedi&Minna, Mila&Sanna sekä sijoiturnarttuni Milli&Maria. Oikein kivanoloinen avoin ja pirteä sakki. Yhtestyöt ohjaajien kanssa olivat hyvällä alulla! Myös riistaan tutustuttiin ja kyllä se muuten kelpasi ihan jokaiselle! Kiitos paikalle päässeille ja ihania nyyttäri herkkuja toitte taas mukananne, kyllä niitä kelpasi kahvin kanssa mutustella!

Seuraavat "pentutreffit" on L ja K-pennuilla 9.4 Hauholla. Katsotaan minkälaisiksi nämä mukulat ovat kasvaneet. Leo poika olikin minulla hoidossa muutaman päivän ja oikein mainio veikkonen siitäkin oli kasvanut. Dopeyn velipoika.

Lauran tiluksilla, Olen niin kiitollinen Lauralle kun saan näitä treffejä luonasi pitää: kiitos!

Muistaakaa kaikki myös 28-29.5 Brufinn Kenneltreffit: Kenneltreffit 2016

Ilmoittautuminen on alkanut ja toivottavasti saadaan tänäkin vuonna mukava jengi kasaan! Kaikki kasvattini ikään katsomatta ovat tervetulleita viettämään mukavaa leiriä yhdessä!

Elvin pennut ovat jo 3,5 viikon ikäisiä ja osa varaajista tuleekin nyt viikonloppuna pentuja ja minua tapaamaan: Elvi&Tuuma&Late

Pennut ja emä Elvi voivat edelleen hyvin: kasvavat ja kehittyvät, kynsiä on leikattu useampaan kertaan, matolääkettä maisteltu ja tänään aloitellaan kiinteään ruokaan siirtyminen jauhelihapalleroilla. Pennuille on myös nyt isompi tila temmeltää. Uloskin opetellaan heti kun kelit sen sallii. Niin ja varistakin haisteltiin/maisteltiin jo toissapäivänä.

Vapaana olevaa ruskeaa narttupentua on kovasti kyselty, viikonlopun ja alkuviikon olen ollut niin kiireinen etten ole kerennyt vastaamaan kyselijöille mitään asian suhteen. Yritän tänään illalla vastailla kaikille/ käydä shköpostis läpi ja luultavasti vastailen sähköpostilla koska puheluita on tullut niin paljon etten enää tiedä kuka on kuka. Jokatapauksessa tuo vapaana oleva tytön tyllerö myydään vain harrastavaan ja/tai metsästävään kotiin, ei siis pelkästään aktiiviseksi lenkkikaveriksi.

Pennuista otetaan DNA näytteet myös ensi viikon aikana ja saadaan isyysselvitys täten aluilleen. Tulosten kanssa meneekin sitten useampi viikko ja toivotaan että saadaan ne ennen kuin pennun lähtevät omiin koteihinsa.

Eilan ja Heikin pennut lähtevät Veran luota omiin koteihinsa jo tulevana viikonloppuna (pääsiäisenä). Onnea matkaan muruset! Näistä meneekin suurinosa työkoiriksi ja jokunen myös harrastuksiin. Seuraan näidenkin kasvua mielenkiinnolla niin lupaava pentua tämäkin on! Näille pennuille pyrin tekemään oman kasvattisivun pääsiäisen aikana :)

Juuri nyt ei ole omia pentusuunnitelmia tai ainakaan mitään ilmoiteltavaa vielä. Kasvattini "Eka" sai omat pentunsa Helille (Kennel Lekking) viikonloppuna ja sinne syntyi 4 mustaa urosta, yksi musta narttu ja yksi keltainen narttu. Myran tytär Eka on kuulemma ensiluokkaisen hyvä emä ja synnytyskin meni hienosti. Myran lapsenlapsia on siis syntynyt lisää maailmaan. :)

Tämän kuun lopussa syntyy lisää Myran lapsenlapsia kun "Demi" saa oman keltaisen katraansa Ullan kenneliin (Indy Lab). Näitä muksua pääsen myös sitten itse katsomaan kunhan hiukan kasvavat. Ihana että hyviä koiria käytetään jalostukseen ja olen hyvin onnellinen siitä että omat kasvattini täyttävät myös muiden silmissä jalostuskoiran kriteerit.

Elvin tokasta pentueesta Brufinn J-pentue on käynyt kuvilla nyt 5/8 pennusta ja kaikki ovat olleet terveitä. Kahden tuloksia vielä odotellaan kennelliitosta ja loput kolme kuvattavaa ovat menossa kevään/kesän aikana virallisiin terveystutkimuksiin!. Kiitos aktiiviset kasvatin omistajat koirienne hyvästä hoidosta! Soittelin J-pennut myös läpi ja terveitä ovat koirat muutoinkin, ei ole ollut kutinoita tai allergioita. Yhdellä kerran korvatulehdus joka sekin meni ohi. Joten ihan kivaa jälikasvua on Elvi jättänyt ja näistäkin pennuista odotan äitistä lapsia: hiukan omapäisiä mutta oikealla koulutuksella ihania koiria harrastukseen ja kotiin.

Sitten vielä muita kuulumisia. M-pennuista Milli mursi varpaansa kuukausi takaperin ja nyt sitä parannellaan. Onneksi ei sen vakavampaa ollut ontumisen takana mutta 5kk ikäisen virtapiikin pitäminen hihnassa rauhallisena ei olekaan niin helppoa. Lehmänhermoja Maria!

L-pennuista Ruuti ontui myös ja sen kyynärissä on mahdollisesti jotakin pientä muutosta jota nyt omistaja selvittelee kun tuntuu ettei täsmällistä vastausta saa ja olimme yhtämieltä siitä ettei turhaan koiran kyynäriä tähystetä ennenkuin mahdollisten muutosten laatu ja vakavuus selviää- eli siis tarve leikkaukselle. Kyllä meni tämänkin tutkimusten myötä maku ketjueläinlääkäreihin jotka nyhtäisivät rahaa loputtomiin omistajilta ennenkuin mitään konkreettista on edes tehty! Meillä käy vain hätätapauksissa koirat Hattulan Univetissa- ei muutoin!

23. maalis, 2016