Kennel Brufinn

Blogi

Nyt ovat Brufinn M-pennut lähteneet maailmalle 7-8 viikon ikäisinä yksi kerrallaan! Mustiina lähti heti 7viikon jälkeen takaisin omaan kotiinsa kun siellä tyttöä kovasti jo ikävöitiin. Pennut saivatkin sitten viettää paljon aikaa minun laumassani Brimin, Myran, Elvin ja Dopeyn kanssa. Mustiina siirtyi tämän pentueen myöstä Eveliina Hostilan omistukseen kun sijoitussopimus saatiin onnellisesti päätökseen tämän neitokaisen osalta. Pentulaatikko on nyt hiljentynyt hetkeksi täällä meillä.

Onnea matkaan Brufiin Must Be-pennut: Santtu&Sukevan vankila Iisalmi, Leevi&Pauliina Imatra, Jedi&Minna Tuusula, Milli&Maria Tuusula, Dino&Teppo Sotkamo, Mörkö&Irina Helsinki, Mila&Sanna Tampere, Luca&Ulla Pori, Tyyne&Pasi Hattula, Bruno&Raimo Hämeenlinna! Kaikki pennut saivat mukavat harrastavat/metsästävät kodit! Tällekkin pentueelle on nyt omat sivut: Litter M- pentue

Olen ollut äärettömän tyytyväinen tähän asti siihen mitä "Heikki" Meaningful of Mystirious Pride on jättänyt jälkikasvussaan. Kauttaaltaan olen saanut tästä uroksesta kaksi tasaista/toimintakykyistä ja avointa pentuetta. Olen hyvin tyytyväinen, nyt vielä toivomme tietysti Veran kanssa että pennuilla on vuoden ikäisenä myös terveys hyvä ja tietysti myös sen jälkeenkin!

Seuraava Brufinn pentue on jo kuitenkin laitettu aluille. "Eila" Lekking Black Doris on astutettu 6-9.12 "Heikillä" Meaningful of Mystirious Pride. Pennut tulevat olemaan käyttölinjaisia. Nämä pennut kuitenkin syntyvät ja kasvavat Äänekoskella Keski-Suomessa nartun sekä uroksen omistajan Vera Hepomäen luona. Pennut saavat kennelnimeni ja ovat tervetulleita kaikkiin järjestämiini koulutuksiin ja tapahtumiin. Näistä pennuista sijoitan nartun omistajan Veran kanssa yhteistyössä yhden narttupennun normaalin sijoitussopimuksen mukaisesti eli sijoitussopimus tulee koskemaan yhtä pentuetta. Jos olet sijoitusnartusta kiinnostunut niin yhteydenotot minulle, muuten kaikki pentuja koskevat kyselyt suoraan Veralle. Pennuista odotetaan terveitä mustia työskentelyhaluisia/toimintakykyisiä koiria erilaisiin harrastuksiin/metsästykseen ja työkäyttöön.

Lisätietoja pentueesta: Eila&Heikki

Käyttölinjainen pentue on suunnitelmissa myös kasvatilleni "Demi" Brufinn Barcelona. Demin juoksuja odotetaan tammikuulle 2016. Nämä pennut tulevat nartun omistajan Ulla Pihlajan kenneliin: Indy Lab, Espoo. Demi on suunnitelmissa astuttaa Unkarin tuonti uroksella FI KVA Brookbank Blackbird "Clint". Pennuista odotetaan terveitä, mustia&keltaisia toimintakykyisiä koiria niin harrastukseen kuin metsästykseenkin. Kaikki kyselyt Ulla Pihlajalle, lisätietoja: Litterplans/pentuja

Loppuvuosi on ollut itselle muutoksen aikaa ja työelämä odottaa ottajaansa :) Koti on nyt "pientä pintaremonttia" vailla ja sen pyörteissä vietetäänkin loppuvuosi. Uusi auto vihdoin alla ja treeni ynnä muita suunnitelmia pitäisi muodostaa ensi vuodelle. Ensi vuoden kenneltreffienkin paikka/ajankohtaa olen yrittänyt pähkäillä, mutta leiripaikan löytyminen on tähän asti ollut hankalaa. Toisaalta olisi mukava pitää treffit jo keväällä, mutta säät luultavasti suosivat vasta kesällä..Kun päätöksiä on tehty ne ilmoitetaan kyllä :)

Omat koirat ovat jälleen kerran olleet täydellisessä "loma"moodissa, raukat! Nyt olisi tarkoitus aloittaa niillä talven mittainen kuntokuuri. Myralla ja Brimillä on ensi vuonna vielä paljon tavoiteltavaa, Dopeyn kanssa otetaan ihan hissukseen ja Elvin kanssa kisataan jos aika ja mielenkiinto itsellä riittää. Tekemisestä/treenaamisesta nuo kuitenkin kaikki nauttivat valtavasti. KHN:n kevään toko kurssille olenkin yhden paikan varannut, katsotaan nyt sitten kuka kulloinkin kurssille kanssani pääsee.

Brufinn H-pennuista on käynyt 7/10 jo virallisilla kuvilla todella hyvin tuloksin! Loput 3 menevät kevään aikana kuville sitten on koko H-poppoo kuvattu. Kiitos Kreetta&Taika sekä Jukka&Riitta&Sulo tästä yhteistyöpentueesta. Tulokset ovat todella lupaavia! Olen erittäin onnellinen kun pentueen terveys on näinkin hyvä, aina kun ei valitettavasti tähän yrityksestä huolimatta päästä.

Brufinn Ice-pennuista on käynyt kuvilla nyt 4/7, Ruotsissa Brufinn Ice Lady "Lady" lonkat: A/A, kyynärät: 0/0, Brufinn Ice Princess "Roma" lonkat: A/A, kyynärät: 0/0 ja silmät terveet, Brufinn Iceman "Kymppi" lonkat: A/A, kyynärät: 0/0,

Brufinn Ice Storm "Meeko": lonkat B/A, kyynärät: 0/0, silmät terveet, olat puhtaat, mutta Meekolta kuvattiin olkien lisäksi selkä ja rintatangasta löytyi muutos. Näin sitä kuvailtiin: selässä rintarangan keskiosassa yhdessä nikamavälissä selkeä muutos -> ocd-tyyppinen luutumishäiriö tai mahdollisesti myös tulehdusreaktiosta johtuva -> tulehdus olisi vaatinut että koira olisi ollut jossain vaiheessa kasvua kipeä/kuumeinen. Nikamaväli tulee aika varmasti luutumaan yhteen samaan tapaan kuin spondyloosissa. Tällähetkellä ennuste hyvä ja huoletonta harrastamista koiran kanssa joka ei ole ikinä oireillut mitenkään. Ikävä muutos, mutta onneksi se ei koiran elämää milläänlailla tällahetkellä haittaa.

Brufinn Ice Queen "Quinn" menee kuville tänään ja sitten tietää senkin tulokset. Brufinn Icehash "Sälli" joka on tullinomistuksessa ja koulutuksessa tällähetkellä Tornion tulliin huumekoiraksi on käynyt ennen ohjaajalleen siirtymistä välikuvissa 9kk iässä jossa luusto kuvattiin terveeksi. Joten sieltä ei yllätyksiä ole odotettavissa. Brufinn Ice Cool "Edviniltä" on kesäkuussa 2015 tähystysleikattu toinen olka kasvuhäiriön vuoksi, tällöin koiran muut nivelet kuvattiin terveiksi. Joten täysin terve porukka ei Ice-pentue ole, mutta näillä mennään ja kuitenkin tällähekellä kyseiset muutokset onneksi hyvin vähän vaikuttavat koirien elämään. Edvinkin on täysin parantunut olan tähystyksestä (olan kasvuhäiriössä on kuitenkin onneksi yleensa hyvä ennuste esim verrattuna kyynäriin/kinnerniveliin) ja sen kanssa harrastetaan taas metsästystä täysipainoisesti.

Sijoitusnarttuni Sipulitee "Iisin" kanssa mennään kuville tammikuussa 2016, yksi tästä sisarusparvesta onkin jo kuvattu luustoltaan terveeksi. Tänään menee taas kaksi näistä samaan joukkotarkkiin Quinn kanssa. Joten pikkuhiljaa tämäkin sisarusparvi käy kuvilla. Brufinn J-pennut on tarkoitus viedä joukkokuville maalis/huhtikuun aikana. Ja kesän/syksyn aikana sitten K&L-pennut. Nämä tulevien sukupolvien kuvaustulokset selvittävät paljon onko minulla jatkossakin jalostukseen koiria näistä linjoista jotka ovat minulle niin rakkaat.

14. joulu, 2015