Kennel Brufinn

Blogi

8.11 Isänpäivänä vietettiin Brufinn L&K-pentujen treffejä, ikää noin 5kk. Kiitos kaikille mukana olleille. Pentuja pääsi paikalle molemmista pentueista 5/8 eli pentuja oli yhteensä mukavat 10kpl. Olen todella iloinen runsaasta osallistumisestanne! K-pennuista oli paikalla: Toki, Aapo, Dopey, Muikku ja Leo. L-pennuista: Karma, Liina, Ruuti, Astro ja Hemmo. Mukana tietysti myös emät: Myra&Hertta, täti Brim sekä mummo=isomummo Sylvi ja L-pentujen isä Heikki!

Kiitos Vera&Jussi kun jaksoitte ajella laumanne kanssa katsastamaan Heikin mukulat.

Samoin kiitos Sari&Jakke kun jaksoitte tulla pienen Selena tytön kanssa mukaan niin että L-pentujen emä Herttakin oli paikalla.

Päivää vietettiin nyyttäriperiaatteella ja aivan ihania leipomuksia jokainen oli tehnyt! Ja sitten vielä erityiskiitos Alastalon Lauralle jälleen kerran mökin ja maastojen lainasta kennelini treffien käyttöön.

Oli ilo nähdä koirien ja omistajien hyvää yhteistyötä. Mitään isompaa treeniä ei tehty. Katsottiin yksitellen jokainen koirakko: missä vaiheessa on yhteistyö ja jokainen saivat neuvoja tarvittaessa. Riistaa katseltiin myös osan kanssa, siis ne ketkä halusivat näyttää. Riistaviettiä löytyi kivasti. Aikaa meni myös ihan kahvitteluun ja kuulumisien vaihtamiseen.

14.11 la vietettiin sitten Brufinn J-pentujen treffejä Rengossa. Kiitos kaikille mukaan päässeille! Oli ihana nähdä Elvin pennuista 6/8, ikää 9kk: Levi, Hertta, Jane, Ruttu, Jallu ja Tauno sekä L-pennuista Veikko, ikää 5kk, omistajineen! Kiitos Hertan emännälle Annelle vieraanvaraisuudesta, olimme heidän luonaan treffejä viettämässä!

Paikalla oli myös J-pentujen: Taunon, Rutun ja Jallun isä Jeppe omistajansa Seijan kanssa. Olipa kiva nähdä myös teitä, kiitos Seija kun jaksoitte ajella!

Päivä aloitettiin kahveilla ja herkuilla joita jokainen oli tuonut nyyttäriperiaatteella. Vaihdettiin kuulumisia ja sitten mentiin ulos katsomaan jokaisen yhteistyötä. Energisiä mukuloita olivat nämäkin Elvin pennut, sitkeesti vain eteenpäin niiden kanssa. Näytimme myös riistaa ja parille koiralle teimme lopuksi vielä verijäljen. Verijälki meni kaikilta hyvin ja riistaakin haisteltiin, mutta kaikki eivät vielä innostuneet sitä noutamaan kun riistaa ei oltu nähty sitten pentulaatikon. Jos metsästys/metsästyskokeet ovat tavoitteena niin riistaa on nyt hyvä aktiivisesti koirille näyttää usein. Sorkka kyllä kiinnosti näitä veikkoja, ihan jokaista!

Nyt on vuoden 2015 pennut treffitetty, ensi vuonna mahdollisesti keväällä voidaan katsoa sitten uudestaan. Kaikkien kasvattien Kenneltreffejäkin pitää alkaa suunnittelemaan pikku hiljaa.

22.11 Mustiinan ja Heikin mukulat ovat jo 5 viikon ikäisiä aktiivisia mukuloita. Oikein kivan oloisia tyyppejä nämäkin, reippaita ja kontaktin haluisia. Riistaan on nyt näytetty ja näytetään uudestaankin, hyvin kiinnostaa. Pennut on madotettu kahteen otteeseen, sirutus ja eläinlääkärin tarkastus on edessä ensi viikon loppupuolella. Pentujen kanssa on tarkoitus käydä myös ajelulla ja kyläilemässä ystävän luona. Viimeisellä viikolla pennut testataan ja poikien kotien jaon ilmoitan vasta pe 4.12 illalla kun viranomaiset ovat käyneet testaamassa ja valkkaamassa omansa. Maailmalle suurinosa lähteekin sitten 5-6.12 viikonloppuna ja loput siinä viikolla tai seuraavana viikonloppuna 11-13.12. Sitten pentulaatikko hiljenee, huh :)

Kivoja koteja on kaikille näille mukuloille tiedossa, tänä viikonloppuna käykin viimeiset ostajat meihin tutustumassa. Sitten on enää pari viikkoa odotusta jäljellä, ennekuin pennut muuttavat uusiin koteihinsa.

Niin ja emä Mustiinakin voi edelleen hyvin, kaikkensa se lapsilleen antaa. Laiha se on, mutta syö hyvin ja hoitaa pentunsa esimerkillisen hyvin. Todella ihana emä ja koira muutenkin kaikinpuolin. Kiitos Mustiinan (Coriander's Summerwind) kasvattajalle Riitta Heikkiselle tästä koirasta. Sain helmen jatkamaan Brufinn jalostusta!

Pentuja suunnitteilla

Seuraavat Brufinn pennut syntyvät toivottavasti helmikuussa Äänekoskella. Eila&Heikki yhdistelmä astutetaan joulukuussa Eilan seuraavista juoksuista. Nämä pennut syntyvät ja kasvavat molempien koirien omistajan Vera Hepomäen luona Äänekoskella, niistä tulee täysivaltaisia Brufinn kasvatteja ja saavat siis kennelnimeni käyttöönsä sekä ovat tervetulleita Brufinn facebook -ryhmään kuin myös pentutreffeille ja kenneltreffeille kaikkien muiden Brufinn koirien tapaan. Sijoitan yhteistyössä Vera Hepomäen kanssa yhden narttupennun tästä yhdistelmästä. Muuten kyselyt pennuista voi osoittaa suoraan Veralle. Lisätietoja: Eila&Heikki

Brufinn Barcelona "Demi" aijotaan myös astuttaa. Demin juoksuja odotetaan tammikuulle. Pennut tulevat olemaan Demin omistajan Ulla Pihlajan kasvatteja. Demi yhdistetään Unkarin tuontiin mustaan FI KVA Brookbank Blackbird "Clinttiin". Todella kiva yhdistelmä jos haet itsellesi harrastuskoiraa metsästyskokeisiin! Tämän yhdistelmän kaikki kyselyt suoraan Ullalle, suosittelen näitä pentuja lämpimästi.

Nyt viikonloppuna sain vieraakseni/hoitoon Essi Raunalta ostamani nartun "Iisin" Sipulitee jonka sijoitin Tiina Lundan:lle Tampereelle. Iisi täytti kokonaisen yhden vuoden 20.11.2015, kiva iloinen ja avoin tyttö Iisi oli kaikinpuolin. Oli ilo saada Iisi hoitoon ja on tervetullut uudestaankin, keväällä viemme Tiinan kanssa Iisin virallisille kuville ja sitten selviää onko typykästä mahdollisesti joskus jatkoa Brufinn kasvatukseen. Iisihän on Jimin eli oman koirani Myran veljen tytär, joten sukua on. Luonne oli hyvin tutunoloinen ja Iisi on juuri sen luonteinen koira jonka haluan säilyvän Brufinn koirilla. Täälä oli siis muuten Iisin leikkikaverina täti Myra sekä serkut Dopey 6kk ja Brim 3v...sukua sukua ;)

Hämeenlinnaan tuli perjantaina lumi maahan! Ihanaa!!!! Koiralauman kanssa helpottaa arkea huomattavasti kun kura ja hiekka jää ulos!

Niin ja muuten 21.11 "Niki" Brufinn Free Mind kävi Jyväskylän näyttelyssä omistajansa Sarin kanssa, valitettavasti tälläkertaa tuomari antoi vain T:n kun H:ta haettiin :( Ensi vuonna sitten uusiksi paremmalla tuurilla!

22. marras, 2015