Kennel Brufinn

Blogi

No niin paljon on taas kerennyt tapahtumaan. Mustiina sai pentuja 17.10.2015 lauantaina, kaikki meni todella hyvin ja 6 tunnissa saatiin kaikki 10 pentua elävinä ja reippaina maailmaan. Pentuja tuli 7 urosta ja 3 narttua, kaikki mustia. Narttuja olisi voinut tulla enemmänkin, jäi monta mukavaa varaajaa ilman omaa karvaturriaan. Jokatapauksessa kaikki pennut ovat varattuja ja ensi viikolla odotellaan ensimmäisiä pennun katsojia meillä käymään.

Mustiina on hyvä emä kaikinpuolin, se hoivaa pentujaan antaumuksella ja maitoakin tälle laumalle on riittänyt hyvin. Pentujen kynsiä on leikattu, ne ovat saanet ensimmäisen matolääkityksensä (canex tahnaa) ja ensi viikon aikana aletaan pikkuhiljaa maistelemaan kiinteää ruokaa. Nyt niiltä on myös päättynyt jo BioSensor- ohjelma josta voitte lukea lisää: Bio-Sensor ohjelma

Seuraava käyttölinjainen Brufinn pentue tehdään yhteistyössä Vera Hepomäen kanssa. Pennut saavat kennelnimeni ja ovat yhtälailla täysivaltaisia Brufinn koiria niinkuin kaikki muutkin kasvattini, mutta ne syntyvät ja kasvavat Veran luona Äänekoskella. Vera hoitaa kaikki pentuihin liittyen myös niiden myynnin. Emänä tulee olemaan ihana "Eila" Lekking Black Doris joka on vahvasti sukua omille käyttölinjoilleni, isänä myös Veran oma koira "Heikki" Meaningful Of Mystirious Pride jota olen nyt kahdessa pentueessa käyttänyt onnistuneesti. Yhdistelmä on melkein L-pentueeni uusinta, joten odotan myös näistä erittäin kivoja harrastus/metsästy koiria moneen menoon. Eilalla on kaksi pentuetta ennestään ja niistä on mennyt 3 pentua työtehtäviin/virkakoiriksi. Joten myös Eila on hyvä periyttäjä. Tulen sijoittamaan tästä pentueesta yhden narttupennun yhteistyökykyiseen kotiin. Lisätietoja: Eila&Heikki

Lokakuun viimeinen viikonloppu oli Hauholla  Metsästysnoutajien WT-viikonloppu :http://www.metsastysnoutajat.com/

Kasvateistani oli kaksi paikalla kokeilemassa ensimmäistä kertaa ALO-luokkaa. FI JVA Brufinn Tempranillo "Nipsu" ja Markus eivät tällä kertaa saanet tulosta, mutta paljon oli hyvää heidänkin suorituksissaan, Nipsu ei äännellyt suorittaessaan, se seurasi todella tarkasti Markuksen sivulla, eikä edes yrittänyt karata paukkuihin: ihan mahtavaa. Työ on tuottanut tulosta! Nipsu epäonnistui parissa markkeerauksessa ja palautuksessa tiputti harmillisesti damit, mutta ensi keväänä sitten. Tänä kesänä Nipsusta tuli jo jälkivalio ja nome-b kokeesta saivat ALO2 tuloksen sekä Nipsun silmät peilattiin uudestaan terveeksi, joten onhan siinä jo tuloksia yhdelle kaudelle: ensi kauden saavutuksia odotellessa :)

Kokeessa oli myös Brufinn First In Line "Ira"&Ulla jotka pääsivät finaalin asti hienosti! Harmittava damin lipsahdus finaalin vesityössä vei ykköstuloksen, mutta ALO2 kuitenkin. Ja kaikenkaikkiaan oli ilo seurata tämän parin yhteistyötä/suorituksia: niin vaivatonta. Kovasti on tehty työtä ja todella hyvältä näytti, ensi kaudella napsahtaa sitten se ykköstulos!

Muita tuloksia:

17.10 Brufinn Fun to Watch "Lara"&Heidi saivat tänään PK jäljeltä ekasta kokeestaan JK1:n! Ykköstulos: maasto 190 ja tottis 86, sijoitus 2/4! Paljon Onnea!!!!!

11.10 Brufinn Black Tickle "Rilla" & Merja kirkastivat eilisen Kemin WT ALO2 tuloksen, tänään siis Nivalassa WT ALO1 ja luokkavoitto pistein 91/100 !! Onnea!

11.10 Lekking After Myrsinia "Myra" & minä: meidän eka VOI startti Nome-b: VOI2, Jee!!

Meidän Yleisvaikutelma: "Toiminnanhaluinen koira. Selvittää molemmat ohjaukset sekä ykkösmarkkeerauksen. Koira on tänään parhaimmillaan hakutyössä. Paikallistamiskyvyn puute (kaksoismarkkeeraus) himmentää muuten niin mukavaa suoritusta"

10.11 SNJ:n päänäyttelyssä Hyvinkäällä tänään kasvattien, "Elvin" Colas Elvie omapäisten lapsosten kanssa. Päivä oli rankka ja hektinen: Dino rähisi liiasta innostuksessa ryhmäkehässä: ou nou ja Jare veti itsensä melkein hirteen noutajataluttimeen seurauksella että oksensi kehään. Saimme "hiukan" pahentavia katseita, mutta minulla on onneksi aika paksu selkänahka ja juoruilua seläntakana olen kuullut ennenkin, jätän nämä omaan arvoonsa. Meillä kuitenkin kaikilla on omat tavoitteemme ja pojilla oli saada se tulos että voidaan harrastuksissa jatkaa: näyttelyitä ei suunnitella eikä jatkoa näistä pojista kaksi (Jare, Nero) niistä kävikin vielä lokakuun lopussa pallien poistossa kun tarvittava näyttelytulos oli nyt saatu. Jokatapauksessa yksittäisesittelyssä pojat käyttäytyivät mallikkaasti ja iloisia kavereitahan ne on, vaikka tuota matsoilua on niissä turhan paljon jalostusta ajatellen. Sisarusparven nainen: Mocca käyttäytyi hyvin ja tanssahteli ansaitusti ERI:n verran. Kiitos Ani ja porukat!

-lbu Brufinn Groovy Swing "Dino" NUO-EH

-lbu Brufinn Groovy Blues "Nero" NUO-EH

-lbu Brufinn Groovy Punk "Jare" NUO-EH

-lbn Brufinn Groovy Pop "Mocca" NUO-ERI

-lbu Brufinn Groovy Metal "Romi" AVO-EH

28.10 Käytiin 6 kasvatin kanssa joukkokuvilla. 5xH-pennut: Diego, Elvis, Rico, Pörhö, Ares ja 1xIce-pentu: Roma. Kaikilla silmät terveet ja muilla paitsi Areksella myös luusto kunnossa. Arekselle käynyt kuulemma kasvuaikana tapaturma jossa se on murtanut jalkansa ja tämä näkyi lonkissa sekä toisessa kyynärässä jossa luutuminen oli eläinlääkärin mukaan vielä kesken. Lonkat arvio: C/D, mutta siistit ei nivelrikkoa. Joten kyllä Areskin hienosti tälläluustolla elää hyvän elämän, hyvä niin. H-pennuista on jo aikaisemmin kuvattu Elli terveeksi joten oikein mukava alku tämän pentueen terveydelle. Ice pennuista kävi muualla kuvissa myös Kymppi joka on nyt jo lausuttu kennelliitosta terveeksi. Myös siis Brimin pentueen terveydellä hyvä alku! Quinn menee kuville 14.12, Meeko ensi viikolla ja sitten odotellaan milloin Lady Ruotsissa ja tullikoira Sälli menevät kuville joten jännitettävää vielä on. H-pennuista Patu menee nyt maanantaina 9.11 kuville ja pikkuhiljaa varmaan alkuvuoden 2016 aikana sitten loput H-pennut. Seuraava joukkotarkki järkätään maaliskuussa Brufinn J-pennuille!

8.11 Meillä onkin L- ja K-pentueen pentutreffit Hauholla, oikein mukava nähdä näitä mukuloita! 14.11 on sitten Rengossa J-pentujen toinen tapaaminen, johon tulevat myös isät mukaan! Odotan kumpaakin tapaamista innolla. Lisätietoja: Ajankohtaista

6. marras, 2015