Kennel Brufinn

Blogi

Viikon lomailin hyvin aurinkoisessa Turkin Sidessä. Akut on nyt ladattu ja arkeen palattu rytinällä :) Lentomme oli Suomessa la-su yöllä klo:02.00 ja kotona oltiin pikkasen vailla neljä sunnuntai "aamuna". Kaksi tuntia ehdin nukkumaan kun piti herätä, hakea Brim hoidosta ja suunnata sen kanssa vesipelastuskokeeseen Inkooseen yrittämään sitä viimeistä ykköstä. Eipä ollut turha reissu, Action Dogsien vepe kokeessa jossa tuomarina oli TeemuPekka tuli VOI1 tulos pistein 97/100p ja näin ollen Brimin voi tituleerata FI VPVA Brufinn Bloomington, toinen minun kisaamani vepe valio (ensimmäinen oli Nasu aka FIN VPVA Countylove's Queen Of Hearts) mutta ensimmäinen oma kasvatti. Kyllä tuntuu hyvälle, huh. Nyt voidaan vaan nauttia loppukesästä. Luultavasti kaikki loput startit koirien kanssa jätetään ensi vuoteen ja nyt vaan nautitaan yhdessä olosta. Sunnuntaina startin jälkeen haettiinkin kaikki koirat sitten hoitopaikoista kotiin.

Nyt on pakko kiittä omien koirien hyvästä hoidosta matkamme aikana: Heidiä, Saria&Jakkea sekä Piiaa perheineen. Sari ja Jakke pitivät huolta Brimistä ja Myrasta, Heidi piti hyvää huolta Dopeystä ja Piian perhe Elvistä. Kiitos ja kumarrus, hoitopaikat ovat aina kullanarvoisia! Elvi viihtyi niin hyvin ja siihen tykästyttiin kovasti että olisi kuulemma voinut jäädä loppuelämäksi Piian tykö. Nyt heillä ainakin varmistui se että labradorinnoutaja on oikea rotu myös heille! Kyllä se Dopeykin kuulemma olisi Heidin tykö saanut jäädä. Mutta eihän noista omista mussukoista voi luopua vaikka pieni loma tekeekin välillä hyvää.

Hienoja tuloksia olivat kasvatit tietysti heti napanneet kun olin viikon poissa. Tässä listausta:

23.8 Vepe:
- VOI1 97/100p Brufinn Bloomington "Brim" -> FI VPVA

23.8 Mejä:
- VOI1 Brufinn Tempranillo "Nipsu" ja Markus Päivärinta! Hurjasti Onnea, enää yhtä ykköstulosta vaille FI JVA Hymiö smile
- AVO2 Brufinn Ice Queen "Quinn" ja Jukka Ylätalo, Onnea hyvästä tuloksesta!

22.8 Taipparit:
- NOU1 Brufinn Groovy Soul "Muru" ja Jenni Vaarno! Onnea!!

Koirauinnin SM - kisat 15.8:
- yksilökisan SM kultaa Brufinn Escada "Tyyne" ja Emilia. Hurjasti Onnea!!
- yksilökisan omassa sarjassaan Brufinn Dark Dance "Urho" polskutteli toiseksi Kyllikin ohjauksessa! Paljon Onnea!!
- joukkuekisassa sijalla 4: Brufinn Dark-koirat: Urho, Osku ja Nelli emäntineen Paljon Onnea!!

Nome-B koe 15.8:
- Helsingin seudun kennelpiirin piirinmestari: Brufinn Barcelona "Demi" ja Ulla Pihlaja! Hurjasti Onnea piirinmestaruudesta sekä ensimmäisestä VOI1 tuloksesta nomessa.

Mahtavasti Demiltä ja Ullalta napata piirinmestuus ja se eka ykkös tulos! Upeaa!

Monelta kasvatin omistajalta on kuulunut myös iloisia onnistumisia metsästyksessä ja hienoja saaliskuvia kun koirat ovat päässeet toteuttamaan perimäänsä juuri siinä mihin ne on jalostettu: metsällä! Kiitos kuvista ja kuulumisista. Loppusyksyyn kuumia piippuja ja onnea tiputuksiin!

Lomareissumme aikana Mustiina myös astutettiin Heikillä. Astutukset tapahtuivat ma 17.8, ke 19.8 ja pe 21.8. Kiitos isälle ja Evelle sekä Sarille&Jakelle astutus avusta. Oli hiukan organisointia tämän järjestämisessä kun itse oli kyseisen viikon tosiaan Turkissa. Isä haki sovitusti Heikin Hämeenlinnaan maanantaina ja siitä suoraan Mustiinan luo käymään. Näytti olevan oikeat ajat, kun Heikki heti astui Mustiinan sujuvasti eikä narttu laittanut vastaan. Samoin kävi keskiviikkona ja vielä perjantaina. Heikki on todella mukava uros ja hyvä astumaan. Nartulta tärkeitä ominaisuuksia on myös se että se antaa helposti uroksen astua. Heikki lomaili isän luona edellisen viikon ja tämän viikon nyt minun luonani. Ensi viikonlopuksi suuntaamme keski-suomeen ja Heikkiä emännälleen palauttamaan :)

Sitten vielä Onnittelut Minna&Miina (Brufinn Follow Me). Miina on nyt virallinen hypokoira! Se on nyt suorittanut kaikki koulutukseen tarvittavat osa-alueet sekä loppukokeen hyväksytysti ja voi nyt kantaa hypokoira liiviään ylpeudellä. Tärkeintähän on että koira todella toimii koska se auttaa perheen arkea kokoajan ilmoittamalla perheen lapsen matalia ja korkeita verensokereita! Olen teistä erittäin ylpeä!

25. elo, 2015