Kennel Brufinn

Blogi

Ystäväni joutui ravistelemaan minut hereille pentusuunnitelmieni suhteen. Kiitos siitä.

Olen aina pitänyt jalostuksessa tärkeimpänä asiana terveyttä, luonteen ja käyttöominaisuuksien ohella. Nyt olin kuitenkin käyttämässä jalostukseen narttua jonka sisarusparvi oli kaikkea muuta kuin luustoltaan terve. Samoja asioita, mitkä ystäväni minulle sanoi suoraan, olin monta kertaa itsekkin pohtinut mielessäni, mutta silti laitoin vain vaaleanpunaisetsilmälasit silmille ja jäin toivomaan parasta että ehkä uroksen valinnalla saan parempaa..Niinkuin ystäväni minua muistutti asiasta niin terveys on kaikkein tärkein asia, sen päälle rakennetaan kaikki muu. Hienosta luonteesta tai niistä käyttöominaisuuksista ei ole hyötyä jos koira on sökö eikä näitä ominaisuuksia silloin pääse hyödyntämään.

Ja se TÄRKEÄ asia minulta oli unohtunut tai olin sysännyt sen tarkoituksella mielessäni taka-alalle: Se että sitä riskiä tällaisessa yhdistelmässä en ota vain minä kasvattajana vaan jokainen joka tästä pentueesta olisi ostanut pennun, vaikkakin olisin rehellisesti kertonut sisarusten terveyden ja asia olisi ollut tiedossa niin silti se ei poistaisi sitä tuskaa ja surua niiltä omistajilta jos yksi tai useampi koira olisi sökö.

Keskustelun jälkeen oli peiliin katsomisen paikka, vaaleanpunaisetsilmälasit lähtivät silmiltä ja tulin taas takaisin maanpinnalle. Enää en löytänyt yhtään niin hyvää syytä miksi tätä narttua pitäisi jalostukseen käyttää vaikka kuinka rakastankin tämän sisarusparven luonteita ja käyttöominaisuuksia.

Nyt hävettää, mutta onneksi voin vielä korjata asian. Ja päätin että Nelliä ei käytetä jalostukseen, myös Murun kanssa mietin vielä syvällisemmin asiaa. Luultavasti käy niin että minun näyttelylinjaisten kasvattamiseni oli tältä erää tässä. Ehkä jossain vaiheessa haaveilen uudesta narttulinjasta. Aika näyttää..

11. elo, 2015