Kennel Brufinn

Blogi

HUOM HUOM: Suomen Noutajakoirajärjestö SNJ:n kesäleiri tulee jälleen. Ilmoittautuminen on alkanut. Suosittelen leiriä lämpimästi jokaiselle tasoon katsomatta: http://www.snj.fi/kesaleiri-2015/

Ja HUOMHUOM: Muistuttelen myös Brufinn kenneltreffeistä nyt heinäkuussa. Kaikki joukoin mukaan! Lisätietoja: Tapahtumat 2015   Ja myös minulta kysymällä :)

"Myra" Lekking After Myrsinia on astutettu Danestone Tweedillä "Tweed" 31.3-2.4.2015 ja se on merkeistä päätellen hyvin todennäköisesti tiineenä!

"Hertta" Brufinn Bremen on astutettu 7-10.4.2015 "Heikki" Meaningful Of Mystirious Pride:lla. Ja on merkeistä päätellet myös tiineenä.

Molemmat nartut ultrataan vapun jälkeen jolloin tiedän tilanteen varmasti!

11.4 PirkanDameissa pälkäneellä   Brufinn joukkue oli lopulta kenneljoukkueiden sarjassa hienosti sijalla 6/13!! Paljon Onnea

-Brufinn Fun To Watch "Lara" &Heidi

-Brufinn First In Line "Ira" &Ulla

-Brufinn Dark Dance "Urho &Kyllikki

Maanantaina 20.4 käytiin neljän G-pennun kanssa kuvilla: kuvat lähtivät kennelliittoon lausuttavaksi seuraavasti:

isänä: "Otto" Upwards Up All Night:
Brufinn Groovy Blues "Nero" lonkat: A/A kyynärät: 0/0, silmät: terveet
Brufinn Groovy Metal "Romi" lonkat: A/A kyynärät: 2/2, silmät: terveet

isänä: "Väinö" Merjatuulian Mentävä On:
Brufinn Groovy Jazz "Remu" lonkat: B/B kyynärät: 0/0, silmät: terveet
Brufinn Groovy Punk "Jare" lonkat: A/B kyynärät: 0/0, silmät: terveet

Romin epäpuhtaat kyynärät ovat todella harmilliset. Romin kanssa on käyty kasvuiässä paikallisella eläinlääkärillä kuvilla (ontumisen takia) ja silloin se katsottiin kasvukivuiksi eikä tutkittu sen enempää. Ei tainnut poika ontua sen jälkeen. Nyt tuli ikävä yllätys sitten kuvilla, mutta toivotaan ettei kyynärät haittaisi pojan elämää. Eläinlääkärikin puhui nivelvalmisteista jotka voisivat olla hyvä lisäravinne nyt ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä. G-pennuita on käymättä kuvilla vielä 6 koiraa. Osa on menossa nyt kevään/kesän aikana. Ainakin Muru ja Dino käyvät kuvilla kesän/syksyn aikana.

Lauantaina 25.4 vietimme kauniissa auringoisessa säässä H ja I-pentujen toisia pentutreffejä. Ice pennut nyt 6kk ja H-pennut 7kk ikäisiä. Pentutreffeistä kuvia: Kuvia

Paikalle pääsi H-pennuista mukavasti 7/10 ja Ice-pennuista 3/7. Mukavasti saimme siis porukkaa Tervakoskelle kokoon.

Kiitos "Pörhö" Brufinn Hebe&lainaohjaaja omistajien olessa lomareissulla, "Alma" Brufinn Hera&Roosa, "Ares" Brufinn Hades&Jari, "Diego" Brufinn Hedone&Hanna, "Rico" Brufinn Hypnos&Reetta, "Patu" Brufinn Hephaestus&Sirpa, "Otto" Brufinn Herakles&Aku, "Kymppi"Brufinn Iceman&Sari, "Meeko" Brufinn Ice Storm&Hanne sekä "Quinn" Brufinn Ice Queen &minä.

H-pentujen emä: "Taika" Braastad ja mummo: "Tuikku" Evening's Kind Kybele sekä Ice-pentujen emä: "Brim" Brufinn Bloomington ja mummo: "Myra" Lekking After Myrsinia olivat myös paikalla! "ylimääräisenä" oli paikalla myös oman laumani suklaakoira: "Elvi" Colas Elvie". Oikea sukukokous siis :D

Sää tosiaan suosi meitä! Katsoimme jokaisen koirakon yhteistyötä, hihnassa kulkemista, luoksetuloa, parilta katsoimme myös noudon. Ja jokaiselle koiralle näytimme varista. Kovasti oli kiinnostusta riistaan ja suurinosa kantoikin varista polleana suusssaan. Parin pojan jouduin hiukan painimaan että saimme pojat rauhoittumaan ennen treenaamista. Liian kovilla kierroksilla käyvää koiraa kun ei pysty kouluttamaan/opettamaan. Se ei pysty keskittymään eikä myöskään oppimaan. Joten harjoittelimme aluksi ihan vain rauhoittumista istumalla paikoillaan tekemättä yhtään mitään ja muutamaa jätkää jouduin ihan pari kertaa laittamaan takaisin paikoilleen kun ei olisi yhtään huvittanut vain olla. Mutta mukavasti kaikki sitten rauhoittuivat ja tekivät ohjaajilleen töitä. Muutamilla H-pennuilla oli hiukan ylimääräistä kyljissään, mikä ei ikinä ole hyvä raskasrakenteiselle kasvavalle koiralle. Joten Arekselta, Patulta, Ottolta ja Pörhöltä saisi pari kiloa tiputtaa pois. Kylkiluiden kuuluu tuntua kylkiä kokeiltaessa, mutta ei näkyä. Alma, Diego, Rico, Meeko, Kymppi ja Quinn olivat sopivassa kunnossa. Kaikilla muksuilla oli edelleen myös oikea purenta.

Muksut pääsivät peuhaamaan keskenään päivän päätteeksi ja sitten ajoimme Tervakosken keskustaan lounasravintola Hilleviin syömään. Paikkaa pitää Tuikun ja Taikan omistaja Kreetta Kerimaa. Ruoka oli hyvää ja sitä oli tarpeeksi. Iso kiitos Kreetta taas!!

Oli kiva nähdä kaikkien kanssa! Mieltä lämmitti H-pentujen suuri osallistuja joukko. Jatkakaa treenejä ja ollaan yhteydessä!

26.4 Toimin sitten talkoolaisena Hämeenlinnan Seudun Vesipelastuskoirat ry:n luonnetestissä Hämeenlinnassa. Keli oli lauantain vastakohta, kylmä tuuli ja satoi vettä. yök mikä keli, mutta testi vietiin aikataulussa läpi. 

26.4 Sunnuntaina Ulla&Demi (Brufinn Barcelona) käväisivät Oripään WT-kokeessa. Tulos hienosti VOI1 86p ja sijoitus: 2. Hieno kauden starttaus virallisella puolella. Epävirallisessa joukkue WT:ssä Ulla&Demi olivat joukkueensa kanssa sijoittuneet myös hienosti 5/27 joukkueesta. Joten ei pöllömmin! Upeaa kautta tältä parivaljakolta odottaessa.

27. huhti, 2015