Kennel Brufinn

Blogi

Huomasittehan muuten etusivulla olevan koulutuksen vappuna: Ajankohtaista

Nopeasti ilmoitautumaan jos aikaa vappuna olisi treenailla ja viettää mukavassa seurassa aikaa.

Sitten olen tekemässä Mystiquelle vielä Dummyliivi tilausta:

http://eshop.mystique-dummy.it/mystique-trisacca-trainer-p37330/

Jos joku vielä halusi tilata dummyliivejä niin nyt on varmaan viimeinen mahdollisuus saada niitä Mustiquelta tämän mallisina. Dummuliivin hinta on 60€ ja jos haluaa siihen Brufinn labradors brodeerauksen selkään niin siitä tulee hintaa lisää vielä 20-25€ riippuen kuinka monta brodeerataan kerralla.Tuolta italiankileiseltä sivulta näkee noi värit kun vaihdatte oikealta Colore - väriä. Koot ovat M tai L, itselläni on toi ruskea L kokoisena. Tilaukset tehtäisiin piakkoin ja tarkoitus olisi liivit saada toimitettua vappuna. Jos joku on liivistä vielä kiinnostunut niin laittakaa viestiä katri.nevalainen (@) suomi24.fi

Sitten viikonlopusta. Ensiksi kiitos vieraanvaraisuudesta Stefille ja Helille joiden luona majoituin koko viikonlopun. Myra oli kyllä niin hieno ensi kertalainen lentomatkustaja että. Kyllä vain hyväpäisen koiran kanssa on mukava matkustaa. Se ei stressannut ollenkaan, ei lentokentällä eikä lennon jälkeen. Ei hilsettä, ei läähätystä oli vain iloinen minun nähdessään lennon jälkeen ja siitä sitten heti menoksi eteenpäin ilman mitään miettimisiä tai ongelmia. Kyllä Myra on upea koira!

Belgiassa näin upeita koiria treeneissä ja tapasin mukavia ihmisiä. Tulipa hiukan shoppailtuakin. Tweed vakuutti minut koirana aivan täysin, kaikin puolin mahtava otus. Oli upea päästä näkemään myös sen sisko sekä kaksi nuorta poikaa. Ainakin yksi Tweedin poika on jo kuvattu lonkilta, kyynäriltä ja olilta terveeksi: jippiii!! Näin myös Heikin isän Finnin töissä, upea kohta 10 vuotias virkeä uros. Näin myös Tweedin kaksi poikaa eri pentueista Duvelin ja Hawkin. Hawkin emä on myö Tweedin sisko "Pina". Joten sukua oli mukavasti nähtävillä ja vakuuttavia koiria olivat. Kuvia tuli otettua jonkin verran, mutta eipä ne tietenkään tänne mahdu, facebookkiin omille sivuilleni lisäsin niitä - Brufinn facebook ryhmästä löytyy myös muutama treenivideo Tweedistä jotka kuvasin viikonlopun aikana.

Myra ja Tweed pääsivät jo tutustumaan toisiinsa viikonlopun aikana, mutta astutuksia ei vielä tehty koska oli liian aikaista. Odotankin oikeita hetkiä ensi viikon loppupuolelle tai viimeistään ensi viikon alkuun. Täälä ollaan siis jännänäärellä! Minä palasin eilen Suomeen, koira jäi Helin ja Stefin hyvään hoitoon Belgiaan. Myra palaa Suomeen 7.4. Ja jään odottamaan pentuja.

Kotona on kaikki hyvin. Pennut täyttivät eilen 5 viikkoa ja ovat kyllä aika veijareita! Mikko hoiti Elvin, Heikin ja pennut hienosti. Brim oli Sarin luona viikonlopun ja Myra tietty mun matkassa. Hyvin Mikko selviytyi, ei ongelmia ja paikatkin siisteinä kun tuli kotiin. Iso kiitos Muru - tuli sitä tuliaisiakin ostettua, itselle saappaat ja pari hyvää viiniä sekä Mikolle Belgialaista olutta - tietysti ;)

Pennut ovat nähneet nyt toiseen kertaan varista ja kovasti näyttivät tykkäävän. Tällä viikolla tulen näyttämään niille lokkia, fasaania ja kania. Ensi viikolla ystäväni tulee ne pentutestaamaan ja luultavasti vasta perjantaina 3.4 teen ainakin narttujen osalta päätöksen kuka lähtee mihinkin. Haluan nähdä luonteita aivan loppuun saakka että jokainen saisi mahdollisimman omiin tarpeisiinsa sopivan pennun. Ensimmäiset pennut lähtevätkin sitten 5-7.4 ja seuraavat sitten 10-13.4. Uusia kuvia ja videoita on laitettu pentueen sivuille.

Loistavia uutisia kuului viikonloppuna Mäntän talvinomesta. Kaikilla kasvateillani oli mennyt oikein hyvin oma osuteensa. Ja Brufinn kenneljoukkue oli lopulta kaikkien joukkueiden kesken sijalla: 8. Olen niin ylpeä teistä kaikista, kiitos: Markus&Nipsu, Eveliina&Mustiina sekä Ulla&Ira. KHN:n joukkueessa oli Brim&Markus, Aamu&Emilia, Hertta&Sari, heilläkin oli mennyt ihan hienosti, mitä nyt Brim oli hiukan lähtenyt lapasesta. Ajatus on vain niin naurettava, mun pieni hento olentoni :D Brim osaa yllättää. Tärkeintä oli että kaikki saivat kokemusta, viettivät mukavaa päivää yhdessä ja olivat tyytyväisiä koiriinsa. Ja eikun taas treenailemaan!

Ensi viikonloppuna sunnuntaina onkin edessä KV-näyttely turussa. Sinne lähteekin mukavan kokoinen porukka Brufinn kasvatteja, osalle lähdetään hakemaan sitä metsästäjän sertiä ja osa on ihan hyvän näköisiäkin koiria :)

Kasvattien kuulumisia, viime viikolla Osku (Brufinn Dark Side) alkoi ontua ja kipulääke ei vienyt ontumista pois -> Pärnäsen korjaamolle Lahteen kuville, luusto kuitenkin edelleen kunnossa, diagnoosina: kyynärästä olkavarteen lähtevän hauislihaksen revähtymä. Hyviä uutisia siis koska aluksi epäiltiin kyynärnivelessä tulehdusta. Tämä menee levolla ohi, mutaa on tietysti oma hommansa pitää 2 vuotias virkeä uros rauhallisena pikkulenkeillä...Energisille koirille voi kaikenväköistä tapahtua, niin se Oskun omistaja Miakin sanoi. Onneksi ei kuitenkaan tämän pahempaa ja nyt toivotaan että revähdys paranee pikaisesti ja Mia pääsee Oskun kanssa taas touhuamaan!

Diego poika (Brufinn Dark Knight) leikattiin torstaina. Tämä on pienen pojan 4 leikkaus :( Diego täyttää vasta 2 vuotta toukokuussa, niin kivinen on tämän pojan taival. Kyynärät on leikattu 3 kertaa ja tämän kertaisessa leikkauksessa poistettiin Diegolta kasvain selästä. Nyt odotellaan tuloksia kudosnäytteestä että oliko hyvä vai huonolaatuinen....Ei ole elämä aina reilua. Paljon voimia omistajille: Kristina ja Lauri. Diego pojalle pusuja ja rapsutuksia!

Brufinn Groovy Rock "Onni" kävi Lahdessa Seppo Lambergilla ja ultrauksessa ei todettu mitään rakennevikaa tai vaurioita munuaisissa, huh! Nyt vain tuhdeilla antibiooteilla pyritään saada pojan tulehdus kuriin. Olipas helpottava uutinen sekä omistajille että minulle. Paljon rapsutuksia Onnille!

Brufinn Ice ja H-pennuilla menee kuulumisien perusteella hyvin kodeissaan. Pari H-pentua on omistajat siirtäneet raakaruokintaan, koska kokevat sen hyväksi pennulle ja edellisten koirien kanssa on siitä kokemusta. Minua ei haittaa raakaruokintaan siirtyminen kunhan tiedätte mitä pennuillenne syötätte jotta takaatte niille terveen ja tasapainoisen kasvun. Papanaruokinnassa ei tarvita niin paljon tietoa ja taitoa.

Brufinn Hypnos "Ricolle" sattui kuukausi takaperin onnettumuus jossa se leikkiessä hyppäsi lumikasaan. Valitettavasti tämän lumikasan alla törrötti 8mm harjateräs joka lävisti Ricon takatassun. Eikä koiraa saatu irti ennenkuin palokunta kävi leikkaamassa teräksen poikki. Koira pääsi sitten vasta leikkaussaliin ja teräs poistettiin tassusta. Onni onnettomuudessa oli se että yhtään luita tai hermoja teräs ei lävistänyt, ainoastaan pehmyskudosta. Seuraavana päivänä koira oli jo pirteä ja astui tassullaan ilman kivun merkkejä. Tietysti antibiootti kuuri ja kipulääke ensimmäisiksi päiviksi oli päällä. Mutta Rico on lähtenyt toipumaan hyvin. Tsemppiä omistajille pojan kanssa. Ja paljon pusuja Rico pojalle.

23. maalis, 2015