Kennel Brufinn

Blogi

Pennut tulivat sunnuntaina 15.3 neljän viikon ikään. Nyt ne syövät jo pari kertaa päivässä kiinteää ruokaa, mutta vieläkin Elvin emän tissit ovat suuressa suosiossa :)

Pennut kasvavat ja kehittyvät silmissä. Ne leikkivät, haukahtelevat/murahtelevat jo kovasti ja hännät iloisesti heiluen ottavat ihmiset vastaan. Pari kertaa ollaan piipahdettu jo ulkonakin, pikkuhiljaa pitäisi opetella tekemään sinne myös tarpeet. Tiistaina tulee eläinlääkäri siruttamaan pennut ja samalla niistä otetaan DNA-näytteet isyysselvitystä varten. Sitten vain odotellaan pari viikkoa tuloksia, jotta päästään pennut rekisteröimään. Koko pentue on nyt alustavasti varattu. Vielä on pitkät 3-4 viikkoa uusilla omistajilla aikaa odottaa omaa murustaan kotiin. 6 viikon iässä pennut pentutestataan ja eläinlääkäri tarkastaa ne, sitten teen päätökset kuka matkaa kenenkin kotiin. Aika valloittavia tyyppejä ovat tällähetkellä kyllä kaikki.

14.3 Treenailtiin Mäntän talvinomeen lähtevien kasvattieni kanssa hiukan "kisoja" varten. Mukavasti meni kaikilla ja palautukset sen kuin paranevat jokaisella: hienoa!

15.3 Stef Bollen (kennel Starcreek, Belgia) ja Heli Siitari (kennel Lekking) kävivät Hauholla kouluttamassa kasvattejani ja vähän muitakin. Aivan ihana aurinkoinen keli koko päivän ja uutta oppia saatiin taas kaikki. Kaunis ilma + mukava porukka + hyvä ruoka ja upeat maastot. Mitä sitä muuta voisi toivoa. Kiitos Heli ja Stef koulutuksesta ja Laura taas upeiden maastojen lainasta. Kreetalle isot kiitokset taas maittavasta sapuskasta! Siinä se meni päivä taas mukavasti. Toivottavasti saadaan ottaa pian uusiksi.

Näinhän minä samalla Elvin ensimmäisestä pentueesta Sören poikaa. Ihana, iloinen ja energinen oma itsensä. Leikatut kyynärät eivät ainakaan tällähetkellä pojan menoa haittaa ja toivotaan että tämä jatkuu mahdollisimman pitkään. Oli mukava nähdä myös Sörenin isää Väinöä joka pelitti tosi kivasti Lauran kanssa.

E-pennuista Sissi oli minulla viikonlopun hoidossa. Valloittava ja niin hyvin koulutettu/helppo koira että! Eipä ollut tämän murusen kanssa mitään ongelmia. Muutama kuva siitä tuli otettua ja näkipä se siskonsa Tyynen ja äiti Aamun lauantain treeneissäkin! :)

Hertan tuleva sulhanen "Heikki" tuli minulle myös viime viikolla hoitoon. Aivan ihastuttava uros. Hyvin käyttäytyvä, tottelevainen, kotona helppo ja rauhallinen: oikea sylinalle. Lenkillä myös helppo. Hyvin ohjaaja kuuliainen, mutta virtaa ja tekemisen meininkiä löytyy! Kaikinpuolin valloittava koira. Harvoin saa tilaisuutta todella tutustua näin hyvin urokseen jota aikoo jalostukseen käyttää!

Sitten ikävämpiä uutisia. D-pentueesta Diego pojan elämä on ollut kovin kivistä ja vastainkäymiset vaan jatkuvat. Diegolla on kyynärissä kasvuhäiriöt ja toinen jalka onkin leikattu jo kaksi kertaa. Diego parka onkin joutunut elämään hyvin rauhallista elämää kun on ollut pitkiä toipumisjaksoja. Nyt sitten vielä Diegon selästä löytyi nyrkin kokoinen kasvain joka leikataan tällä viikolla. Kyllä toivoisi jo että yhden pikku pojan vastoinkäymiset loppuisivat. Kasvaimesta otettiin näyte ja nyt myös odotetaan onko se hyvä- vai huonolaatuinen kasvain. Paljon voimia Diegon omistajille Kristinalle ja Laurille. Ja pikaista paranemista Diegolle!

Nämä ovat niitä omistajien ja myös kasvattajan painajaisia. Ikinä kun ei yhdistelmää tehdessä voi tietää mitä eteen tulee vaikka kaikki olisikin huolella katsottu ja valikoitu. En yhdellekkään kasvattilleni tai heidän omistajilleen toivoisi tälläisiä vastoinkäymisiä. Ja jos näistä ennakkoon voisi tietää niin tätäkään yhdistelmää ei koskaan olisi tehty :(

16. maalis, 2015