Kennel Brufinn

Blogi

Elvin pennut tulivat sunnuntaina 8.3 kolmen viikon ikään. Matolääkekuuri on nyt syöty, vaikka se ei pentujen mielestä maistunut yhtään hyvälle! Jauhelihaa ollaan aloiteltu myös maistelemaan eilen, se maistuu jokaiselle pennulle todella ahnaasti. Kynsiä on leikattu toiseen otteeseen. Pentulaatikko purettiin maanantaina ja tilaa isonnettiin. Nyt on pennuilla oma "WC:kin" käytössä kun tilaa on sanomalehdille. Parin viikon päästä tila isonee entisestään olohuoneen puolelle ja pian päästään tutustumaan myös ulkoilmaan. Viikonloppuna kävivät myös pentujen tulevat omistajat meihin tutustumassa. Viikon/parin päästä pennut myös sirutetaan ja otetaan isyystestit. Pari viikkoa kestää sitten testituloksien saapumiseen, toivottavasti ehtivät ennen pentujen luovutusta. Olemmekin sopineet että osa hakee pentunsa jo 5.4 sunnuntaina ja osa vasta 8 viikkoisena 10-12.4 viikonlopun aikana, onpa meillä yksi poika ihan 9 viikkoiseksi asti! :)

-Sijoitusnarttu etsii edelleen kotia, muuten pennut ovat varattuja: Elvi&Patu&Jeppe

Elvin edelliselle pentueelle (Brufinn G-pentue) on varattu joukkotarkastus 20.4.2015 Mevet Helsinkiin, Per Axelsonille:AJANKOHTAISTA Pidetään peukut pystyssä ja toivotaan hyviä tuloksia! Elvin pojat ovat aikamoisia tapauksia tässä pentueessa, eivät ollenkaan sieltä pehmeimmästä päästä ja omistajat ovat olleet helisemässä niiden kanssa. Onneksi apua on haettu PEVI-kouluttajalta sekä osa on käynyt luonani. Jare kulkee nykyään Elisan mukaan mukavasti hihnassa, samoin Dino. Dino käykin Gladiksen kanssa edelleen nyt viikoittain täälä kääntymässä, mutta hyvin on Dinon kanssa alkanut sujua. Neron kanssa omistajat kävivät PEVI kouluttajalla ja saivat sieltä avun, Nerokin on nykyään mukava koira arjessa. Mutta ovat nämä pojat koetelleet omistajiaan! Ikävämpi uutinen tuli Onnin omistajilta Savonlinnasta, pojan tulehdusarvot ovat taas koholla. Epäillään munuaistulehdusta, nyt on Onnille varattu aika Lahteen spesialistille jotta saataisiin selvyys mistä tulehdukset johtuvat. Onnilla kaikki alkoi pissatulehduksesta joka kesti pitkään (antibiootteja syötettiin) ja poika myös kastroitiin eläinlääkärisuosituksesta jotta tulehdus saataisiin pois, hetken se pois olikin mutta nyt taas päällä. Joten nyt lähdetään tutkimaan paremmin että saadaan poika terveeksi!

8.3 Sunnuntaina oli kasvateilleni Vantaalla Tomi Sarkkisen koulutus. Paljon perusasioita käytiin läpi ja sain itsekkin uusia ajatuksia koulutukseen. Oikein mukava päivä, oli ihana nähdä teitä kaikkia jotka paikalle pääsitte. Ilma ei meitä kyllä suosinut ja minäkin "syväjäädyin" päivän aikana klo:9-17.00. Pitkä mutta antoisa päivä, otetaan toinen kerta taas uusiksi!

Hertan ja Myran juoksuja odotellaan edelleen kuumeisesti...pitävät hullua jännityksessä! Tänään kävi mun sydänkäpynen pikku Quinn meillä pari tuntia kylässä. Aivan yhtä ihana tapaus tämä energinen melkein 5kk ikäinen mukula on. Sunnuntaina 8.3 näinkin sen veljen Meekon Hannen kanssa Vantaalla. Ihania pentuja ovat! Quinn oli innoissaan sukulaisista, käytiin pienellä päiväkävelyllä, otettiin vähän kontakti harkkoja ja pari noutoa. Sitten Quinn lähti taas omaan kotiinsa Jukan mukaan. Otetaan pikku treenit Quinn pian uusiksi :) Meillä on Jukan kanssa sopimus että hän vie Quinniä mejässä eteenpäin ja minä nomessa joten pikku Quinn tulee vierailemaan luonani säännöllisen epäsäännöllisesti treenien merkeissä :)

Odotan myös malttamattomana iltaa. Tänään tulee "Heikki" Meaningful Of Mystirious Pride meille kahdeksi viikoksi hoitoon kun omistaja Vera lähtee lomailemaan lämpöisemmän auringon alle, kateeksi käy :) Onpa ihana päästä tutustumaan Heikkiin ihan näin minun laumani kesken, saanpa ohjata sen myös Mäntän talvinomessa 21.3 la :) Herttaankin käymme tutustumassa vierailun aikana niin pääsevät tuleva nuoripari tutustumaan ennen astutuksia.

Hertan (Brufinn Bremen) ja Mustiinan (Coriander's Summerwind) ja Heikin (Meaningful Of Mystirious Pride) geenitestitulokset myös tulivat! Hertta on SD2 (lievä kääpiökasvuisuus) ja CNM:n osalta terve N/N, Heikki SD2 kantaja, mutta EIC ja CNM terve N/N. Joten Heikin&Hertan jälkikasvu ei tule sairastumaan näihin sairauksiin ja yhdistelmä tulee toivottavasti toteutumaan tämän kesän aikana. Mustiinalta testasin EIC, SD2 ja CNM, se on kaikkien suhteen terve N/N joten se on tulevaisuudessa helppo yhdistää johonkin miellyttävään urokseen!

Viimeinenkin Brufinn D-pentu on käynyt kuvilla. Lucan kyynärät lähtivät 1/2 ja lonkat B/C:nä kennelliittoon. Ikinä ei ole Luca omistajan mukaan ontunut, mutta nyt pitää seurata hiukan enemmän ja syöttää nivelvalmisteita pojalle että senkin loppuelämä olisi mukavaa ja kivutonta.

Brufinn E- pennuista on nyt käynyt myös yhtä lukuunottamatta kaikki kuvilla ja tulokset ovat oikein hyviä. Olen erittäin iloinen niistä! Heta on menossa kuville ja Milo pojan lausuntoa odotellaan kennelliitolta, mutta terveenä lähti kuvat!

Ensi viikonloppuna su 15.3 on kasvateilleni ja myös ulkopuolisille koulutusta Hauholla. Heli Siitari ja Stef Bollen saapuvat kouluttamaan koko päiväksi innokkaita koirakoita. Kuuntelemaan mahtuu vielä mukaan! : AJANKOHTAISTA

10. maalis, 2015