Kennel Brufinn

Blogi

Aloitetaan viime viikonlopusta. Käväisin kätilöimässä Keski-Suomessa. Lekking kenneliin rekisteröitävä pentue syntyi lauantaina 10.1. Yhdistelmä löytyy täältä sivuiltani myös: Eila&Brando

Eila on koirani Brimin puolisisko, niillä on sama isä ja Eilan emä on Brimin mummo!

Eilan synnytti hienosti 5 pentua, mutta sitten kuudes jäi jumiin ja meille tuli Veran kanssa kiire Äänekoskelta ajella Jyväskylään eläinlääkäriin. Loput 5 pentua saatiin elinvoimaisina sektiolla ulos. Synnytys ei olisi jatkunut normaalisti koska kuudes pentu oli jumittunut synnytykanavaan poikittain. Saldoksi saatiin 6 urosta ja 4 narttua, kaikki mustia! Eila toipui sektiosta nopeasti ja on huolehtiva emä. Kaikki siis pentulaatikolla hyvin.

Brufinn tiimiin muutti myös uusi jäsen. Hain kasvattajaltaan Essi Raunalta Vaajakoskelta pienen ja suloisen labbistytön viralliselta nimeltään Sipulitee (pennut nimettiin makkaroiden mukaan), mutta tuttavallisemmin "Iisi". Koiranet: http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI10544%2F15&R=122

Kiitos Essi että sain tämän suloisen tytön omakseni!

"Iisi" on Myran veljen Jimin pentunen ja muutti sijoitukseen Tiina Lundanin hoiviin Tampereelle. Hyvin pippuriselta tämä keltainen sähikäinen vaikutti. Ehkä kuulemme Iisistä vielä!

Brufinn Ice pennuilta kuulumisia!  Pennut ovat jo 12 viikon ikäisiä ja painavat lähemmäs 10kg. Ensimmäisillä rokotuksilla on käyty ja kaikki mukuloilla hyvin. Kymppiä ja Meekoa olen kerennyt jo kertaalleen näkemäänkin. Ihania veijareita! Tullin Arilta tuli myös Sälliltä terveisiä: "Hyvää alkanutta vuotta. Arja lähetti oheisen valokuvan Sällistä ja kirjoitti Sällin olevan iloinen Pelle Peloton, rento, puuhakas, kylmähermoinen ja vaativa. Hauskaa ovat pitäneet ja kovat pakkaset pohjoisessa vähän rajoittaneet ulkoilua." - Ari

Mukavasti kuulostaisi pikku koiran tehtävät alkaneen :)

Omassa laumassa on tapahtunut myös muutoksia. Laumaani muutti Coriander's Summerwind "Mustiina". Mustiina oli sijoituksessa Suvin luona, mutta valitettavasti elämäntilanteen muutoksen myötä ei koiraa enää pystytty pitämään. Kiitos Suville Mustiinan hyvästä hoidosta ja kouluttamisesta! Mustiina on jo terveeksi tutkittu (AA, 00, silmät:ok) ja sillä on noutajien taipumuskoe läpi. Se sopeutui laumaani hyvin, Quinistä ja siitä tuli parhaat kaverit. Mustiina on helppo arjessa, ei vedä lenkillä, voin pitää sitä vapaana ja luottaa että se tulee kutsusta luokse. Joten eipä näin hyvin koulutetun koiran kanssa ole ongelmia. Aloitimmekin Mustiinan kanssa KHN:n toko kisaavien ryhmässä treenit..luodaan yhteistä säveltä ja katsotaan mihin päästään. Ainakin toistaiseksi Mustiina saa asua meillä.

Sitten ikävämpiä uutisia. Brufinn C-pentueen isä: Lost and Found Brie "Brie" kuoli lauantaina 10.1. Lämmin osanotto Brien omistajan Anna-Mari Matikaisen suruun

8.3 Tomi Sarkkisen koulutus: Tapahtumat 2015

Olen varannut Tomilta koulutuspäivän su 8.3. Koirakkopaikat menivät jo nopeasti mutta vielä olisi kuunteluoppilaille hyvä tilaisuus tulla oppimaan nomesta, noudon alkeista ja maltista lisää.

Mäntän talvinome tulee taas 21-22.3 la-su

Maksan yhden Brufinn joukkueen tuonne! Jos sinua kiinnostaa lähteä mukaan, ota yhteyttä!

Kyse on epävirallisesta damikokeesta. Itse olen lähdössä tuonne jompana kumpana päivänä, mutta en ole vielä päättänyt kumpana! Ilmoittautuminen alkaa: 15.1!!!

21.-22.3.2015. Jämsä Pirttihaho (TALVINOME 2015)
Järjestäjä:Mäntän Seudun Nuuskut ry
Luokat: ALO, AVO, VOI
Ilmoittautuminen: 15.1.-2.3.2015
Maksu 25€ tilille FI2155210740007496.
Lisätiedot.Huom! Kyseessä epävirallinen koe, ei sisällä vesitöitä:)

Talkoolaisille palautetaan ilmottautumismaksu. Jos haluat talkoilla, laita ilmottautumiseesi lisätietoja -kohtaan viesti TALKOOLAINEN, sekä tieto siitä kumpana päivänä olet käytettävissä. Talkoovuoro on vähintään 1/2 päivä.

ALO LA 40kpl damit ALO SU 40 kpl riistat
AVO LA-SU aamupäivä 20kpl/pv
VOI LA-SU iltapäivä 10kpl/pv

Ilmoittautuduluokkaan, jossa alkavalla kaudella starttaat, myös ylempään luokkaan voi ilmoittautua. Jos luokkaan oikeuttavia tuloksia ei ole, keksikää ne. Jokainen kokeeseen tuleva koirakko (MYÖS JOUKKUEISSA OLEVAT) ilmoittautuu ilmottautumisajan puitteissa koekalenterin kautta. Joukkueet kootaan näistä ilmottautuneista koirista ja kokoonpano ilmoitetaan järjestäjälle ennen joukkueen ensimmäisen

KV näyttely Turku 29.3.2015

- Tänne olen lähdössä muutamien kasvattien ja omien koirien kanssa hakemaan näyttelytuloksia. Jos haluat lähteä mukaan niin ota yhteyttä ja voit ilmoittaa koirasi tuonne alla olevan linkin kautta!

Tuomari: Tony Rainey, Irlanti

Ilmoittautuminen 15.2 mennessä silloin hinta vielä 39€/koira

PirkanDamit tulevat myös 11.4!!

Tänne maksan myös yhden Brufinn joukkueen! Erityisesti nuorille koirille suunnattu epävirallinen kisa joka pidetään dameilla, lähde hakemaan kisakokemusta ja viettämään mukavaa päivää! Ensisijaisesti E ja F-pennuille! PirkanDameista löytyy myös yksilökilpailu eli jos et mahdu joukkueeseen niin lähde yksilökisaamaan. Tule viettämään kennelporukalla mukavaa päivää yhdessä. I will be there!!

11.4.2015. Pälkäne, Rönnvikin viinitila (Pirkan Damit YHDISTYSJOUKKUEET)
Järjestäjä:Pirkanmaan Noutajakoirayhdistys ry
Ilmoittautuminen: 2.3.-23.3.2015 SNJ:n koekalenterin kautta
Maksu: 30€ tilille FI3022352000084276
Lisätiedot: Epävirallinen dameilla suoritettava koe nuorille max 22 kk ikäisille koirille. Jokainen koirakko ilmoittautuu erikseen, joukkueen nimi selkeästi lisätiedot -kohtaan. Maksu 30 e/koirakko, joukkueen voi maksaa kerralla.

YKSILÖKILPAILU. Epävirallinen dameilla suoritettava koe. Ei ikärajaa yksilökisassa. AVO-luokasta EI saa olla tulosta (nome/wt). Maksu 30 e.

Sitten Elvistä (Colas Elvie)

Olen hyvin varma että meidän neiti pötkyläinen on tiineenä. Sen verran rauhalliseksi on sen askellus käynyt ja ruoka maittaa entistäkin tehokkaammin. Joten eiköhän meille synny mustia ja mahdollisesti ruskeita pentuja helmikuun puolessa välissä! Elvi&Patu&Jeppe

Muutamia alustavia varauksia minulla jo on, lisääkin otan vastaan. Viimeksi Elvi teki 11 pentua, nyt en toivo ihan niin suurta satsia, mutta siihen nähden en oleta että ihan pienikään poikue on tulossa.

14. tammi, 2015