Kennel Brufinn

Blogi

Pennuilla nyt ikää 2,5 viikkoa. Tänään loppuu myöskin Bio-Sensor ohjelma. Mötikät painavat 1,5kg ja voivat hyvin, niinkuin Brimkin. Kuvia tulee otettua harvakseltaan, muutamia videoita on otettu niistä, mutta enemmän olen vain seurannut niiden elämää ja kasvua. Oikein kivoilta nämä pennut vaikuttavat. Vielä tästä pentueesta: Brim&Kimi on vapaana 2 uros pentua, luovutus näillä 13.12 alkaen (8viikkoisia).

Sijoitusnarttuni Muru (Brufinn Groovy Soul) on ollut nyt vajaa viikon hoidossa ja oikein kivan oloinen narttu. Tykkää kovasti riehua äippänsä kanssa ulkona ja sisällä on rauhassa, hyvin tottuu eripaikkoihin ja on oikein kuuliainen koira. Noutaa ja palauttaa, tule kutsusta luokse, kiltti ja nöyrä tyttö. Tykkään kovasti, selvästi on äitiään helpompi tapaus. Ja on muuten ihanan tumman ruskea typykkä. Vielä kun olisi tämä G-pentue luustollisesti tervekkin! Helmikuussa on suunnitteilla kuvata G-pentuja joten sitten sen näkee.

Vähän ikävämpiä uutisia kuului Elvin ja Väinön Onni pojalta (Brufinn Groovy Rock). Ensin onnilla oli löysien luomien takia ollut silmätulehdus joka saatiin kortisonitipoilla menemään ohi, sitten tuli pissatulehdus jota ei saatu antibiooteilla kuriin ja tulehdus pääsi munuaisiin asti. Nyt on parampi mutta tulehdusarvot ovat pojalla edelleen koholla. Tämän ikäisillä uroksilla pissatulehdus johtuu yleensä hormoonitoiminnan alkamisesta ja siten eturauhasiin liittyviä tulehduksia. Näin myös Onnilla ja suositeltiin nyt että Onni kastroitaisiin että saataisiin koira kuntoon. Paljon tsempityksiä Savonlinnaan Onnille ja omistajille, pikaista paranemista pojalle!

Brufinn H-pennuista olen saanut paljon mukavia kuulumisia. Hyvin menee jokaisella vaikka jotkut pennut enemmän vielä kukkuu öisin kuin nukkuu. Eiköhän se yöelämä siitä rauhoitu. Aivan ihania kuvia ja yhden videon olen omistajilta saanut. Kiitos kovasti kaikille kuulumisista ja paljon rapsuja ihanille mustille möröille <3

Todella ikäviä uutisia kuulin "Diegosta" Brufinn Dak Knight, pikku taistelija poika. Diegolla on siis molemmat kyynärät tähystysleikattu 1/2 vuoden iässä ja virallisilla kuvilla toinen kyynärä tosi hyvä ja toinen huono 0/3. Huonompi kyynärä oli alkanut oireilla eli koira ontui kokoajan ja omistajat käyttivät koiran nyt kuukausi takaperin kontrollikuvissa. Kyynärä oli tosi huonossa kunnossa, ei yhtään nivelpintaa jäljellä. Diegolle suositeltiin uusinta leikkausta ja se leikattiinkin pian uudestaan toisesta kyynärästään. Minulla ei ole täyttä tietoa siitä mitä leikkauksessa tehtiin tai sen ennusteesta, mutta toivottavasti Diego nyt tulisi sellaiseen kuntoon että voisi elellä kotikoiran elämää ilman kipuja. Paljon tsemppiä Kristiina ja Lauri! Halaus ja rapsutuksia ihanalle Diego pojalle. Leikkaava eläinlääkäri oli ollut: Esa Eskelinen.

5. marras, 2014