Kennel Brufinn

Blogi

Brimillä on tiineyttä takana 57 vuorokautta, vielä ollaan ihan rauhakseen. Uskoisin synnytyksen tapahtuvan loppuviikosta. Nyt on pentulaatikko valmiina joten sen puolesta pennut saavat syntyä. :)

Taikan ja Sulon pennut täyttävät huomenna 5 viikkoa ja tänään näytin niille toiseen kertaa riistaa (tällä kertaa siipiä: fasu, lokki, varis). Kyllähän ne niille kelpas! Riistaviettisiä mukuloita siis myös näistä kasvamassa, emäänsä ja isäänsä tulleet. Hieno homma!

Pennut tullaan siruttamaan ja eläinlääkärin tarkastamaan niiden täyttäessä 6 viikkoa, silloin ne saavat myös toisen matolääkekuurinsa. Pennut ovat aika vilperttejä jo, oikein mukavia muksuja!

Taika on aikaisemmin geenitestattu PRA ja EIC terveeksi N/N ja HNPK "korppukuono" kantajaksi. Sulo on aikaisemmin testattu PRA ja EIC kantajaksi. Nyt se testattiin vielä HNPK "Korppukuono" terveeksi N/N. Joten tämän yhdistelmän pennut eivät sairastu näihin geenivirheisiin! Hieno homma!

HNPK, ”Hereditare Nasal Parakeratosis” on nasaalinen parakeratoosi eli kansanomaisemmin kuivakirsuisuus. Sairaan koiran kirsu on kuiva ja halkeileva.

14. loka, 2014