Kennel Brufinn

Blogi

Brufinn immeisistä koostuva ryhmä lähti Rautalampi nimiseen paikkaan Keski-Suomeen viettämään metsästys viikonloppua. Tästäpä tulikin mukava viikonloppu ja toivottavasti perinne joka jossain vaiheessa laajenee koskemaan suurempaa joukkoa Brufinn kasvattien omistajia.

Mukana menossa: Laura&Heta, Emilia&Aamu ja Tyyne, Sari&Hertta ja Brutus sekä minä&Elvi, Brim ja Myra. Juniorit Tyyne ja Heta eivät osallistuneet varsinaisiin tilanteisiin vaan pääsivät sitten jälkikäteen riistoihin tutustumaan. Brutus herra oli vain maskottina mukana :)

Paikan isännät Niina ja Kaitsu pitivät meistä hyvää huolta. Söimme hirvikäristystä ja Kaitsu vei meitä metsälle joka kolkkaan, ja olikin meidän luotto ampuja! Iso kiitos isäntäväelle! Myös Sarin perhe oli mukana, Jakke&Saana. Tämä Rautalampi paikkana on Sarin sukulaisten tila.

Koirat saivat metsällä tilanteita ja jokainen hoiti tonttinsa hienosti. Minulla oli aina Myra mukana ja vaihtelevasti Elvi tai Brim toisena. Elvi oli ekana iltana Sarin kanssa passissa, Hertta minun ja Myran. Aamu oli Emilian kanssa ja Laura pyssynaisena. Seuraavana aamuna kyyhkypassissa Brim ja Myra minulla, Sarilla Hertta, Emilialla Aamu ja Laura taas toisena ampujana koiratta. Tätä jatkui koko viikonlopun. Kyyhkyjä ei saatu, mutta 3 telkkää ja 5 fasaania tuli alas ja koirat saivat noutoja. Aamu sai hakea pari fasaania, Hertta haki ja nappasi Sarin kanssa yhden haavakko fasun, Myra hoito tonttinsa hienosti: 3 telkkää ja fasaani. Myös Elvi haki fasaanin. Brim sai jälkihakuna fasaanin. Selvästi huomasi että nuorilla oli intoa, mutta ei niin paljon vielä kokemusta ja pääkoppaa kuin Myralla. Myra hoiti joka lähetyskerralla linnun talteen eikä sitä pauke noudonaikana häirinnyt! Aamu teki Emilian kanssa myös hyvää työtä. Meistä naisista ainoana pyssyn kanssa oli Laura. Laura saikin sunnuntaina hienon osuman telkkään ja Myra pääsi sem ylpeänä noutamaan. Innostuimme kaikki siinä määrin että katsotaan josko useammalla immeisellä on ensi vuonna omat piiput mukana!

Mukava, mukava viikonloppu vaikka nyt saa nukkua univelkoja pois. :) Kyllä olin jälleen kerran ylpeä Myrasta. On se vaan mahtava koira! Ja Jaiks olen sen 11.10 ensimmäiseen nome-B VOI-starttiin ilmoittanut, saas nähdä päästäänkö mukaan ja miten käy..ensi vuonna sitten enemmän....

23. syys, 2014