Kennel Brufinn

Blogi

20.9.2014 Onnea Brufinn Beckenham "Chili" (s.24.8.2012) &Marko sekä Brufinn Emporio "Milo" (s.11.10.2013) & Annika: Noutajien taipumuskoe hyväksytty kerta laakista!! NOU1

 

Milo nuorena koirana oli ensimmäinen Brufinn E-pentueesta joka läpäisi taipparit. Chilin sisarusparvi, Brufinn B-pentueesta on enää 1/8 käymättä taippareissa: Ja Bonakin menossa ensi viikonloppuna :)

 

Molemmat koirakot kävivät Kouvolassa kokeessa, tuomarina: Kari "Piki" Silvennoinen. Olipa tuomari lähettänyt kasvattajalle terveisiäkin :) Kiitos vaan Piki. Piki kun on ollut kutsumanani monet kerrat Kanta-Hämeen Noutajakoirayhdistyksen koirakoita kouluttamassa ja on hyvin pidetty/osaava kouluttaja.

 

Tässä koirakoiden arvostelut:

 

20.9.2014 Brufinn Beckenham "Chili" koeselostus NOU1, tuomari: Kari "Piki" Silvennoinen

Sosiaalinen käyttäytyminen: Käyttäytyy hyvin vieraita koiria ja muita ihmisiä kohtaan.
Uimahalu: Menee vauhdilla veteen, ui lujaa
Hakuinto: Erittäin vauhdikkaalla tyylillä, tekee laajaa ja kattavaa hakua
Noutohalu: Ottaa oma-aloitteisesti kaikki riistat. Joudutaan heittään kania ennekuin ottaa
Nouto-ote: Syvä ja pehmeä

Palauttaminen: Palauttaa lokit suoraviivaisesti ohjaajan käteen, palauttaa varikset pääsääntöisesti ohjaajan käteen.
Reagointi laukaukseen: Tarkkaavainen ja kiinnotunut
Itseluottamus: Hyvä tehtäviin nähden
Yhteistyö: Erittäin hyvässä yhteistyössä ohjaajaan
Yleisvaikutelma: Äärettömän nopea noutaja, joka tekee räjähtävällä voimalla annettuja tehtäviä. On erittäin hyvässä yhteistyössä ohjaajan kanssa.

 

20.9.2014 Brufinn Emporio "Milo" koeselostus NOU1, tuomari: Kari "Piki" SIlvennoinen

Sosiaalinen käyttäytyminen: Käyttäytyy hyvin vieraita koiria ja muita ihmisiä kohtaan.
Uimahalu: Menee vauhdilla veteen, ui lujaa
Hakuinto: Mielettömän nopeaa ja laaja-alaista, erittäin kattavaa hakua. Käyttää hyvin vainuaan
Noutohalu: Ottaa oma-aloitteisesti kaikki nähdyt linnut
Nouto-ote: Lokeilla pinnallinen, variksista syvä.

Palauttaminen: Palauttaa lokit suoraviivaisesti rantaviivalle. Varikset palauttaa pääsääntöisesti ohjaajan läheisyyteen.
Reagointi laukaukseen: Kiinnostunut ja tarkkaavainen
Itseluottamus: Hyvä tehtäviin nähden.
Yhteistyö: Erittäin hyvässä yhteistyössä.
Yleisvaikutelma: Nuori noutaja, joka tekee äärettömän nopealla vauhdilla sille annettuja tehtäviä ja joista suoriutuu helposti. On erittäin hyvässä yhteistyössä ohjaajan kanssa.

Muita kuulumisia: Syyskuussa 2014 Brufinn Cinnamon "Siiri" oli 1 viikon minulla hoidossa, emännän ollessa Roomassa lomailemassa. Oikein mukava tytteli. Hiukan pöhisteli vieraille ihmisille siis pientä pidättyväisyyttä tytössä on, mutta muuten mukava pehmeä luonne. Helposti meni meitin laumassa ja lenkeillä pystyin pitämään vapaana. Siirin emä Brufinn Carmenere "Nella" muutti myös syyskuun alussa luokseni ja nyt etsitään entisten omistajien kanssa yhdessä tytölle uutta kotia, lisätietoa tuolta ja sitten suoraan minulta kysymällä: Nartulle uusi koti!

 

Nella emä ja Siiri tytär olivat meillä siis samaan aikaan ja sain niistä kivoja otoksia yhdessä. Paljon oli koirissa yhtäläisiä piirteitä.

 

Marraskuussa on tulossa Muru (Brufinn Groovy Soul) Elvin tytär viikoksi hoitoon ja sitten ensi keväänä helmikuussa Myran tytär Ira (B First In Line) on tulossa hoitoon. Kivahan näitä kasvatteja on hoitoon ottaa silloin tällöin niin pääsee myös itse jyvälle millaisia ne laumassa ja kotioloissa :) Yhtäaikaa en montaa kasvattia voi hoitoon ottaa johtuen pienistä tiloistamme ja uroksien kanssa pitää miettiä aina ettei oman lauman kohdalla ole juoksua juuri menossa.

 

23. syys, 2014