Kennel Brufinn

Blogi

10.9 Taika (Braastad) synnytti 10kpl terhakkaa pentua 6 tunnissa. 6 poikaa ja 4 tyttöä, kaikki mustia. Emä ja pennut voivat hyvin! Taika on luontainen emä, se osasi heti homman ja se hoivaa hyvin lapsiaan. Siltä myös tulee hyvin maitoa joten lisäruokintaa ei ainakaan vielä tarvita. Vielä VAPAANA pari urosta ja narttua! Kysy rohkeasti lisää! puh. 041 5494332 tai katri.nevalainen (at) suomi24.fi

Itse toimin synnytyksessä kätilönä, oikeastaan tehtäväkseni jäi katsoa sivusta, punnita ja merkitä pentu kun Taika hoito kaiken lopun. Todella helppo synnytys, mutta tietysti emälle tosi rankka kun pentuja tuli noin monta. Kaikki kuitenkin syntyivät virkeinä, elossa ja ilman apua. Pennut kasvavat emän "Taikan" kotona Tervakoskella Kreetan hyvissä hoidossa. Minä käyn joka viikko seuraamassa muksujen kasvua ja lellimässä vaaveja.

Pentueen isä Sulo (Chrismes Ibsen Geiranger) starttasi isäntänsä Jukan kanssa viime viikonloppuna Nomen Suomen mestaruuskisoissa (= SM nome). On jo todella kunnioitettava saavutus mille tahansa koiralle päästä Suomen mestaruuskisoihin starttaamaan ja vielä niin hienolta näyttelylinjaiselta urokselta kuin SULO! Tälläkertaa karsinta päivä ei mennyt putkeen ja tulos VOI0. Mutta me täällä pentulaatikon äärellä olemme todella ylpeitä teistä Sulo&Jukka!

Sulolla on tällähetkellä 4xVOI2 ja 1xVOI1 tulos nomesta. Lähellä on ykköset olleet, mutta antavat odottaa itseään, toivotaan että Suloa saa nimittää jonakin päivänä FI KVA tittelillä  (=Suomen käyttövalio)! Jokatapauksessa huikeita tuloksia täysin näyttelylinjaiselta komealta koiralta! Ominaisuuksia siis löytyy pentueen isäpapalta kuten ulkonäköäkin, toki Taikaltakin vaikka tuloksia sitä todistamaan ei vielä olla keretty kokeista hakemaankaan.

13.9 Myra (Lekking After Myrsinia) aloitti juoksut taaaaaas paria kuukautta aikaisemmin mitä uumoilin. Joten sen astutus siirtyy auttamatta ensi kevääseen (seuraaviin juoksuihin). Odotan sen aloittavan seuraavan juoksun helmi/maaliskuussa 2015. Hain Myran Ruotsista kotiin eilen. Kiitos koiran hyvästä hoidosta Susanna ja Seppo! Myra on saanut kuukauden aikana kroppansa ja kuntonsa takaisin. Se on hoikistunut ja saanut lihasta. Susanna on tehnyt sen kanssa hyvää työtä myös treenipuolella joten tästä on minun mukava jatkaa! Iso kiitos! Harmi juoksujen alkaminen jo sinänsä että Myran piti startata Ruotsissa parin viikon päästä Susannan kanssa A-kokeessa. No ei auta, näillä mennään ja nyt jatketaan treenejä!

Brim (Brufinn Bloominton), pyrin saamaan ultran tytölle ensi viikon aikana. Mutta omaan silmään tuo vaikuttaa tiineeltä. Odotan näitä pentuja myös kovasti :) Ilmoitan pennun varaajille heti kun olemme käyneet ultrassa.

7.9.2014 Meillä oli G-pentueen treffit Suvinpielisissä Rengossa Labradorinnoutajakerhon  pentupäivän yhteydessä. Paikalle pääsi Mocca, Jare, Remu, Dino ja Elvi mamma. Nero oli juuri edellisenä yönä saanut ripulin niin ei päässyt paikalle. Päivä oli aurinkoinen ja mukana, pennut pääsivät tutustumaan mejään, tokoon, näyttelyhommiin ja riistaan. Mejästä tykkäsivät kaikki Elvin mukulat! Ihana oli nähdä, kaikki pennut olivat hyvässä kunnossa ja karvassa. Ollaanhan taas pian yhteyksissä! Muutama kuva kerettiin ottamaan.

Kovasti on tullut nyt kasvateilta kivoja kuulumisia, koirat ovat päässeet metsälle ainakin passiin jos nyt ei joka kerta saalista ole tullut. Kokemusta on siis haettu. Kivoja kuvia olen näistä hetkistä saanut, kiitos siitä. Olen nyt soitellut kaikille niillekkin kasvattien omistajille joista en ole niin hirveästi kuullut ja on ollut ihana huomata että hiljaiselo ei tarkoita mitään pahaa vaan koirista pidetään edelleen hyvää huolta ja ne ovat hyvässä hoidossa -> Se lämmittää niin sydäntä. Paljon rapsutuksia jokaiselle kasvatilleni!

13. syys, 2014