Kennel Brufinn

Blogi

Ensiksi: Hyvää 2v syntymäpäivää 24.8 Brufinn B-pentue: Blackburn "Beck", Beckenham "Chili", Buffalo "Buff", Barcelona "Demi", Bremen "Hertta", Bloomington "Brim", Bonavista "Bona" ja Black Tickle "Rilla"!

Metsästyskausi on alkanut. Hyviä Noutoja kaikille kasvateilleni! Ilo, Rilla, Bona, Nipsu, Milo, Tara, Elvi ja Myra nyt ainakin kunnostautuvat/ovat päässeet tänä syksynä jo metsälle. :)

Terveystulos: Brufinn Dark Dance "Urho" on käynyt virallisilla kuvilla. Kennelliittoon kuvat lähtivät lonkat: A/A, silmät terveet: ok, ja leikatut kyynärät odotetusti: 3/3. Koira oli kuitenkin hyvässä painossa ja lihaskunnossa. Kiitos siitä omistajalle: Kyllikki! <3

B Dark pennuista on enää käymättä kuvilla B Dark Handsome "Luca", hopihopi kuville :)

Viime viikonloppu 16-17.8

Viime viikonloppuna 16.8 Labradorinnoutajien vepe mestaruudessa saatiin koirille kivoja tuloksia. Brufinn Merlot "Aamu" &Emilia saivat ALO1 tuloksen täysillä pisteillä ja olivat luokkansa paras koirakko! Onnea!

Colas Elvie "Elvi" ja minä saimme hienosti vepen soveltuvuuskokeen läpi! Kiitos apuohjaaja Emilialle myös!

Brufinn Dark Dance "Urho" ja Kyllikki läpäisivät myös vepen soveltuvuuskokeen täysin pistein! Hurjasti Onnea!

Sunnuntaina 17.8 olin sitten Brufinn Bremen "Hertan" ja Sarin mukana Hämeenkyrössä taippareissa. Hienosti Hertta teki töitä ja läpäisi helposti taipparit! Onnea! Vielä luovutuksissa hiottavaa (että saataisiin kaikki käteen asti), mutta muuten aika nappisuoritus :)

Brufinn Tempranillo "Nipsu" ja Markus olivat mejä kokeessa nuuskutelleet VOI3 tuloksen. Kyllä ne ykköset sieltä alkavat vielä tippua :)

Brim&Kimi yhdistelmä on laitettu nyt alulle (Brufinn I-pentue)

18.8 Maanantaina (14 vuorokausi) otin aamusta toisen progen Brimiltä. Torstaina 14.8 (10 vuorokausi) proge oli aamusta ollut vasta 0,9. 18.8 luku oli jo huikeat 8,8. Tuli muuten kiire ajella töistä kotiin, ottaa Brim kyytiin ja hurauttaa renkaat vinkuen Keski-Suomeen, Kuusaan. Klo:20.00 saatiin sitten astuminen ja koirat olivat nalkissa 20min. Siitä sitten Äänekoskelle Veran luo nukkumaan ja klo:03.00 ylös ja ajelemaan kohti Helsinkiä ja työpäivää: perillä klo:06.40. Oli muuten aikas "mukava" työpäivä kun "yhtään" ei nukuttanu! Brim jäi pariksi päiväksi vielä Veran hoiviin jos astumisia saataisiin lisää. Brim oli kuitenkin tiistaina jo sitä mieltä että eiköhän 1 kerta riitä, vaikka Kimi olisi kyllä vielä astunut. Näillä nyt mennään ja toivotaan pentusia :) Sain sitten Brimin ihanien ihmisten avulla takaisin kotiin torstaina. Vera kuljetti tytön Jyväskylään josta Mia (Oskun omistaja) otti sen mukaansa Lahteen josta Kyllikki (Urhon omistaja) toi sen minulle Turenkiin vepe treeneihin. Hienosti loksahti aikataulut kohilleen, isot kiitokset teille kaikille avusta!!

Tämä viikonloppu 23-24.8

23.8 Tollereiden&KHN:n nomekoe Renko. Sain Elville peruutuspaikan aamupäivään ja mentiin sitten katsomaan mitä duunataan kokeessa. Juuri ei olla treenattu, mutta Elvi on ollut hyvä riistan käsittelijä ja löytäjä joten siihen luotin. Saatiin hienosti tulokseksi ALO3, vaikka tälläkertaa riistojen luovutuksissa oli hiottavaa Elvi tiputteli riistaa! Muuten Elvi kyllä suoritti kaikki kokeen osa-alueet ihan hyvin, eli riistat talteen. Demi ja Ulla myös AVO-luokassa samanapäivänä. Tälläkertaa ohjaaja keskeytti kokeen kaksoismarkkeerauksen epäonnistuessa. Ja iloinen uutinen kuului vielä Salon taippareista: Brufinn Coriander "Hippi" ja Kari läpäisivät hienosti taipparit ekalla kertaa: NOU1 olis nyt taskussa!! Onnea. Tästä pentueesta (s.1.6.2013) on kaikki koirat 5/5 nyt kuvattu terveeksi ja 3 koiraa jo läpäissyt taipparit. Hieno pentue ja ahkerat omistajat: kiitos paljon koirien hyvästä huolenpidosta!

Ensi perjantaina 29.8 meille tulee viikoksi hoitoon Brufinn Cinnamon "Siiri" tyttö. Minulta loppuu työt sopivasti tuohon perjantaihin niin on hiukan enemmän aikaa!

Brufinn H-pentue (Braastad "Taika"&Chrismes Ibsen Geiranger "Sulo") syntyy syyskuun toisella viikolla (Taikan massu jatkaa pyöristymistään!). Odotan jo innolla tätä pentuetta. Sulo on pärjännyt Jukan kanssa hienosti kokeissa. Se sai viime viikonloppuna Nome-B voittaja luokasta ensimmäisen VOI1-tuloksen ja tänä viikonloppuna lähellä taas käytiin tulos VOI2. Aivan mahtavaa, ensi kesänä on pakko viedä myös Taika ALO-luokkaan että saadaan tulevien muksujen mutsille myös tulos! Otan edelleen tähän pentueeseen pentuvarauksia vastaan. Katso: Taika&Sulo

Ensisijaisesti toivon harrastamisesta, mahdollisesti näyttelyistä kiinnostuneita koteja. Taika toimii myös hyvin riistalla, Suloa käytetään paljon metsästykseen ja koira toimii moitteetta joten uskon näistä mukuloista olevan myös metsästykseen.

Sitten G-pentue kuulumisiin!

G-pentueen toiset pentutreffit pidetään 7.9 Rengossa Suvipielisissä Labradorinnoutajakerhon pentupäivien yhteydessä. Kerhon puolesta esittelyssä on eri lajeja: mejä (metsästysjälki), toko (tottelevaisuus) ja nome (noutajienmetsästyskoulutus) ja itse tuon vielä riistaa paikalle että saadaan muksuille näytettyä taas niitäkin!

Viime päivityksessä oli Sören jalkojen kasvuhäiriöstä (yhdistelmä Elvi&Väinö) ja Sören on nyt tällä viikolla leikattu: molemmat kyynärät. Leikkaus oli mennyt hyvin ja nyt vain toivutaan. Oikea kyynärä oli ollut pahempi, se voi tulevaisuudessa oireilla tai olla oireilematta. Aika näyttää, nyt toivotaan vaan nopeaa toipumista pienelle Sören pojalle. Pitää käydä Lauralla kylässä kunhan Sören hiukan toipuu ensin. Laura soitteli että Sören on kokoajan ennen ja jälkeen leikkauksen ollut oma pirteä itsensä, häntä heiluu ja koira ei tiedä ollenkaan itse että hänessä olisi mitään vikaa ollutkaan. Voi ihana Sörppa!

Laitoin tästä asiasta kaikille teille muille G-pentueen omistajille viestiä ja kyselin onko koirat olleet terveitä, onko ontumisia esiintynyt jne. Romi (B Groovy Metal) ontuminen oli jatkunut meillä käynnin jälkeenkin ja olivat käyneet kuvilla, Tällähetkellä Romilla todettiin kasvukipuja kyynärissä ja olissa. Koska pentueessa oli yhdellä ollut huonoa tuuria luuston kasvun kanssa kehoitin Romin omistajia lähettämään kuvat vielä kokeeneelle Ortopedille Juha Pärnäselle Lahteen, toisen mielipiten kysyminen kun ei maksa mitään. Toivotaan kuitenkin että ontuminen osoittautuu vain kasvukivuiksi! Romilla on myös pari ylimääräistä kiloa joita on hyvä päästä eroon, ruokintaa voikin hiukan nyt vähentää. Kaikki ylimääräinen on kuitenkin kasvavan koiran nivelille epäsuotuisaa. Myös Nerolta (B Groovy Blues) tuli viestiä että olivat käyttäneet kuville kun koira oli ontunut. Diagnoosi oli ollut sama, panosteiittia kyynärissä. Annoin saman neuvon. Muilla ei tähän asti ole ollut oireita, hyvä niin ja toivotaan ettei niitä tulekkaan. Mutta haluan pitää teidät ajantasalla pentueen terveystilanteesta tällähetkellä. Nyt siis 3/11 on oireillut ja kuvattu, näistä 1 leikattu. Toivotaan että nuo 2 muuta on todella vaan kasvukipuja eikä mitään pahempaa ja muut säästyvät tältä kokonaan.

Kiva nähdä osaa teistä pentutreffeillä 7.9, jutellaan siellä sitten vielä lisää.

23.8 Brufiin Coriander "Hippi" koeselostus NOU1, tuomari: Raimo Huhtiniemi

Sosiaalinen käyttäytyminen; ystävällinen
Uimahalu: innokas
Hakuinto: innokas koko ajan
Noutohalu: Oma-aloitteiset ylösotot
Nouto-ote: Lokeilla siivestä, variksista hyvä, mutta ennen luovutusta suu käy rauhattomaksi. Ei kuitenkaan vahingoita riistaa.

Palauttaminen: enimmäkseen ohjaajalle
Reagointi laukaukseen: rauhallinen, tarkkaavainen
Itseluottamus: hyvä
Yhteistyö: pientä hiomista tarvittaisiin
Yleisvaikutelma: Työskentelyhaluinen koira, jonka varisten käsittely ennen luovutusta saisi olla parempaa. Tehtävät selvittää helposti.

Tästä on Hipin ja Karin hyvä jatkaa, luovutuksissa oli jo taippariharkoissa näkyvissä pientä omimista Hipin puolelta, kun ne olis ollu niiiiin kivoja pitää ite, tähän annoinkin neuvoksi silloin että niissä tarkkaavaisuutta. :) Onnea kuitenkin hieno saavutus ensikertalaiselta ohjaajalta heti ekalla kertaa NOU1!!

17.8 Brufinn Bremen "Hertta" koeselostus NOU1, tuomari: Pasi Majuri

Sosiaalinen käyttäytyminen; Suhtautuu hyvin toisiin koiriin ja vieraisiin ihmisiin. Haukkuu jonkin verran sos. osuuden yhteydessä.
Uimahalu: Ryntää veteen, ui nopeasti ja määrätietoisesti riistalle.
Hakuinto: Tekee vauhdikasta hakutyötä. Alkuun juoksee hieman nenänsä ohi. Työskentely paranee tehtävän edetessä ja löytää riittävän määrän riistaa.
Noutohalu: Ottaa lokit oma-aloitteisesti, samoin varikset ja kanin
Nouto-ote: Hyvä ote sekä lokeista, variksista samoin kanista

Palauttaminen: Palauttaa lokit rannalle, varikset ohjaajan läheisyyteen samoin kanin.
Reagointi laukaukseen: Kiinnostunut, tarkkaavainen
Itseluottamus: Hyvä sekä maalla että vedessä
Yhteistyö: Toimii yhteistyössä ohjaajan kanssa
Yleisvaikutelma: Erittäin vauhdikkaan oloinen koira, joka tekee hyvän vesityön ja haun. Suorittaa jäljestämistehtävän erittäin nopeasti ja vaivattomasti ja osoittaa hyviä metsästyskoiran taipumuksia.

Noutajien metsästyskokeen koeselostus:

23.8 Colas Elvie "Elvi" ALO3, tuomari: Petri Tuominen

Haku: Rauhallisella liikkeellä työskentelevä koira, löytää hyvin riistaa. Liikkuuvassa haussa ei irtaannu ohjaajasta- > Vaatii vielä harjoittelua. Hieman väsähtää haun loppuosassa.

Ohjattavuus: Etenee suoraviivaisesti vesialueelle, riista talteen

Paikallistamiskyky: 2 markkeeraus: seuraa tarkasti, suorittaa tehtävän varmasti, palautiksissa voisi olla suoraviivaisempi

Riistan käsittely: Hyvät ylösoto, kuitenkin palautuksissa tiputtaa luvattoman paljon riistaa ohjaajaneteen (2-5m).

Jäljestämiskyky: -

Muut ominaisuudet: Rauhallinen passissa

Yleisvaikutelma: Rauhallisesti työskentelevä koira, varma makkeeraaja sekä hyvä riistanlöytäjä. Tänään kuitenkin puutteet riistan palautuksissa sekä pieni hiipuminen haussa vaikuttavat palkintosijaan.

Sitten vielä: Kuulumisia Ruotsista. Myra (Lekking After Myrsinia) lähti Susannan matkaan 9.8 Ruostiin pariksi kuukaudeksi treenattavaksi (poikansa Beckin kaveriksi) kun oma jalkani ei ole vielä siinä kunnossa että voisin hirveästi metsässä rymytä. Joka tapauksessa Myralla ja Susannalla on alkanut treenit sujumaan ihan hyvin. Ohjauksissa on vielä petrattavaa, mutta sehän se Myran kanssa onkin. :) Olivat päässeet yllättäen eilen 23.8 VOI-luokan kokeeseen Ruotsissa Myran kanssa. Koe järjestettiin dameilla. Myra oli tehnyt ihan ok, mutta valitettavasti vesiohjauksen epäonnistuminen ja haun tämän päiväinen tehottomuus oli tiputtanut palkinnoilta. Haku oli ollut hyvin pitkä ja kapea alue, Myra oli laajentanut hakua vähän joka suuntaan, Susanna joutui ohjaamaan haussa että sai pidettyä alueella. Maaohjaus oli mennyt ihan hyvin, samoin markkeeraukset. Tästä on hyvä jatkaa, Hienoa Myra ja Susanna!

24. elo, 2014