Kennel Brufinn

Blogi

Iloisia uutisia ja ei niin iloisia uutisia kasvateiltani. Aloitetaan iloisilla.

Tänään Orimattilassa kokeili taipumuksia veljekset Brufinn Dark Side "Osku"&Mia ja Brufinn Dark Dance "Urho"&Kyllikki. Urholla oli tällä kertaa liian tiukat otteet riistoista ja tuomari keskeytti kokeen -> uutta matoa vain koukkuun, kyllä se vielä siitä! Kyllikillä oli huonoa tuuria kun ampiainen pääsi pistämään kitalakeen omaa vuoroa odotellessa, Hemmetin ampparit! 

Veljeksistä Osku teki tänään mukavasti hommia ja sai ansaitusti NOU1! Onnea Mia&Osku!

Tässä Oskun arvostelu 9.8.2014, tuomarina: Kari Silvennoinen

-Sosiaalinen käyttäytyminen: käyttäytyy hyvin ihmisiä ja vieraita koiria kohtaan.
-Uimahalu: menee vauhdilla veteen ja ui hyvin.
-Hakuinto: tasaisella vauhdilla tekee itsenäistä ja kattavaa hakua.
-Noutohalu: hieman miettiin maa-alueen ekalla linnulla. Kokeen edetessä ottaa oma-aloitteisesti.
-Nouto-ote: lokeista syvä, variksista syvä.
-Palauttaminen: palauttaa lokit suoraviivaisesti rantaveteen. Palauttaa varikset suoraviivaisesti ohjaajalle.
-Reagointi laukaukseen: tarkkaavainen ja rauhallinen
-Itseluottamus ja aloitekyky: hyvät tehtäviin nähden.
-Yhteistyö: hyvä.
-Yleisvaikutelma: innokas nuori noutaja kokeen edetessä koira herää ja alkaa tekemään hyvää työtä.

Tänään käväisi peruutuspaikalta ex-tempore nome-b ALO-kokeessa Brufinn Black Tickle "Rilla"&Merja. Tänään ohjaajan keskeytys: ALO-, kyllä se vielä siitä!

Naisten hauska kantautui iloinen uutinen. Brufinn Barcelona "Demi" & Ulla saivat nome-B: AVO1 tuloksen! Vielä toimitsijoiden ja tuomarin valinta!! Hirmuisesti Onnea, teitä ei pidättele mikään. Sen verran upea putki teillä päällä!!

Sitten Brufinn Bloomington "Brim" aloitti juoksunsa tiistaina 5.8, aloitti siis juuri ja juuri Labradorinnoutajien Derbyn (2-3.8) jälkeen, mutta olisi kyllä voinut odottaa vielä tämän viikonlopun yli (9-10.8) kun olisimme startanneett vepen VOI-luokassa. Ne startit nyt sitten jäävät ensi kauteen. Odotan että ensi viikon loppupuolella pääsemme lemmiskelemään "Kimin" FIN KVA Rhypyker Eros Of Hietsun kanssa. Kimi meitä kuulemma jo odottaakin :)

Torstaina aamupäivällä käväisi Haminasta kylässä Elvin "Romi" (Brufinn Groovy Metal) poika omistajineen. Poika oli kyllä iso! Torstai iltaan asti Dino (Brufinn Groovy Swing) oli minulla hoidossa ja veljekset pääsivät telmimään keskenään. Romi oli kasvanut selvästi Dinoa isommaksi. Romi painoi noin 30kg, Dino noin 23kg. Muutama ylimääräinen kilo Romilla oli ja nyt omistajat katsovat syömistä hiukan tarkemmin.

Pojat leikkivät ja uivat, Elvi ja täti Myra yrittivät pitää pojat kurissa! Mutta mamma oli pehmeänä, heti kun Myra komensi Romia kovemmin (kun ei millään uskonut) niin Elvi meni heti väliin sovitelemaan. Eihän nyt hänen pojalleen tarvitse noin tiukasti sanoa, ollaan kaikki vaan kavereita..hassu! :) Mari otti ihania kuvista pojista ja äidistä. Lisäilen niitä tänne myöhemmin. Kiva kun pääsitte Mari&Mika&Romi kyläilemään!

Ikävät uutiset kuulin sitten torstaina iltasella. Laura soitti kovin surulliset uutiset "Sören" (Brufinn Groovy Country, ikää 6kk) pojasta. Sören oli ontunut ja Laura vei sen eläinlääkäriin. Siellä todettiin molemmissa kyynärissä kasvuhäiriöt ja pikkupojan etupää menee leikkaukseen. Tällaiset uutiset tekevät tosi surulliseksi, eniten olen pahoillani kasvattini omistajan puolesta Toivon että operointi menee hyvin ja Sören saa elää kivuttoman loppuelämän kotikoirana. Ei ole kasvattajana olo helppoa ei, mutta onneksi te kasvatin omistajat olette ihania ja jaatte sekä ilon että surun hetket kanssani. (muuten Sören noin 27kg, joku kyseli noita poikien painoja)

Olen laittanut nyt sähköpostia jokaiselle Brufinn G-pentueen omistajalle tästä asiasta, ollaan yhteydessä!

10. elo, 2014