Kennel Brufinn

Blogi

Labradori Derby & Mestaruus 2014

Tuomarit / Judges: Danny Fraser (DK), Jan Lorenzen (DK), Csaba Karai (HU), Oliver Kiraly (HU)

Vuoden 2014 sijoittuneet:

Derby
1. Minnows Unique Summernight Fairy, Kari Silvennoinen 131 p.
2. Brufinn Barcelona, Ulla Pihlaja 128 p.
3. Kulteen Heathrow, Tero Piiroinen 126 p.
4. Misty Bay's Black Eagle Hunting, Pekka Tuomi 125 p.

Mestaruus
1. Highhut's Aquila, Maarit Nikkanen 145 p.
2. Blackthorn Bion, Tomi Sarkkinen 144 p.
3. Polarfischer Brando, Heli Siitari 143 p.
4. Batmoors' Black Isle Chandler, Maarit Nikkanen 135 p.

Paras vesityö 2014:

Derby: Broadlaw Java - Miso Sipola

Mestaruus: Grassduck's Will Be Winner - Tore Vuorio

Paras yhteistyö Derby 2014:
Biamin Juicy Chili - Maarit Saarinen

Sitten vielä kasvattieni pisteet:    Rasti1 Rasti2 Rasti3 Rasti4 Finaali5 Finaali6 GFinaali  Yht.

Brufinn Barcelona "Demi"             19      20      20      15      19        20        15         128      

Brufinn Blackburn "Beck"              9        8       19      14      20        0                      70

Brufinn Bloomington "Brim"          -         -       20       0                                          20

Brufinn Cayenne Pepper "Ilo"        15      13       0        0                                          28

Viikonlopun selostus:

2.8 lauantai aamuna ajoin koepaikalle kannustamaan ja katsomaan derbyyn osallistuvia kasvattejani. Mukana Elvi, Myra ja elvin poika Dino. Kuumat oli päivät mutta onneksi uitto mahdollisuus oli paikalla ja varjoisessa autossa odottavat omat koirani pääsivät vähintään 3 tunnin välein uimaan ja ulkoilemaan. Auton olin vielä vuorannut valkoisilla lakanoilla ympäri, kaikki ikkunat auko ja peräkontti täysin auki kun koirat olivat isossa häkissä siellä. Hyvin omat koirat voivat ja iloitsivat jokaisesta uinti sessiosta.

Brim oli ollut Helillä treenissä maanantaista alkaen derbyä silmälläpitäen. Hyvä tunnelma vallitsi paikanpäällä kaikenkaikkiaan.. näin jalkavammaisen näkökulmasta rastit olivat kaaaukana ja oli kyllä yhtä tuskaa raahautua niille...kun kerran pääsin paikalle enpä juuri siitä sitten enää liikkunut. Näin ainoastaan 2 ja 4 rastien suorituksia. 2 rasti oli yhden koiran walk up ja laukaus ja markkeeraus heitto koirakon vasemmalle puolelle pienen pellolla olevan kummun toiselle puolelle. Rastilla arvosteltiin koiran seuraamista ja tietty markkeeraamista ja palauttamista/luovutusta. Rasti 4 oli todella haastava nuorille koirille enkä tykännyt siitä yhtään, huhu kertoi että tanskalainen tuomari Danny olisi vaikeuttanut itse rastia aamulla ja se olisi suunniteltu hiukan lyhyemmälle matkalle. Ja se alkuperäinen olisikin ollut ihan jees rasti... Rasti oli pitkä ykkösmarkkeeraus. Paikka oli rinne alas-risukkoinen kuoppa - hakkuu/kallioinen/heinikkoinen rinne ylös. Eli jo maaston vaihtelu teki rastista erittäin haastavan! Sitten vielä laukaus tuli kuopasta damin heittimellä  ylös vastakkaiseen rinteeseen missä rinteen keskellä oli heittäjä joka hetti damin ylös rinteeseen ja käveli sitten oikealle. Kaikki koirat eivät nähneet koko markkeerausta, osa jäi katsomaan vain ampujaa kuopassa. Rastilta sai nollan 26 derby koiraa joka on mielestäni paljon erot saataisiin esille ilman "killeri" rastejakin, harmi jos todella näin on että tuomari on tehtävää vaikeuttanut aamulla! Harva koira teki rastin markkeerauksena ja yleensä vaadittiin nuoren koiran ohjaamista joka osottautui osalle mahdottomaksi tehtäväksi. Heli ei lähtenyt Brimin kanssa edes yrittämään ohjaamista kun Brim ensimmäisenä kuopan risukoiden jälkeen kaarsi mäkeä ylös oikealle heinikkoon näkymättömiin, Heli kutsui Brimin pois ja kätteli tuomarin. Liian haastava, tälläkertaa. 3 rasti oli ensin laukaus ja markkeeraus ja sitten laukaus ohjaukselle. Näiden väli oli noin 80-90 astetta joten ei liian pienessä kulmassa. Markkeerausheitto tuli vain häiriöksi, koiran tuli saada ohjaus ylös ja se oli sitten siinä, markkeerausta ei tarvinnut hakea. Brimin kanssa tälläistä oli harjoiteltu ja tyttö tekikin nappi suorituksen saaden rastilta täydet 20p. 1 rasti oli laukaus ja markkeerausheitto metsään puiden taakse. Koira ei pakosti nähnyt damin putoamispaikkaa mutta näki heiton. Beckillä tämä rasti meni hiukan hauksi, mutta Demi ja Ilo tekivät sen aika kivasti.

- Ja sanottakoon nyt ääneen, vaikka pidinkin 4 rastia killerinä niin silti 15 koirakkoa selviytyi finaaliin sunnuntaille saaden kaikki damit ylös. Tämä on paljon mukavampi määrä kuin viime vuoden 5 koiraa. Ja osottautui myöskin niin että juuri oikeat koirat karsiutuivat jatkoon sen verran kovatasoinen oli finaali. Ei paljon eroja ja todella mukavaa katsoa taitavia koiria ohjaajineen!

Finaalista näin vain 6 rastin ja sitten grande finaalista vesirastin. Kerkesin nähdä kuitenkin Ilon&Heidin sekä Beckin&Susannan että Demin&Ullan 2 rastin suoritukset. Brimin ja Helin näin 4 rastilla, noh siitä rastista tuli sitten nolla, mutta rastin jälkeen Brim näki sitten minut ja voi sitä onnea pienellä tytöllä: pusuista ja haleista ei meinannut tulla loppua.

Beck ja Susanna saivat kaikilta rasteilta damit ylös vaikka osa ei aivan nappiin mennytkään. Demillä ja Ulla meni kaikki rastit tasaisen varmasti. Ilo ja Heidi saivat 1 ja 2 rasteilta damit ylös mutta 3 ja 4 rastit olivat vielä liian haastavia. Hienosti meni kuitenkin kaikilla, ja paljon tuli oppia. Heli lopetti sekä Brimin että Jaken kanssa 4 rastille kun molemmat koirat saivat sieltä nollan. Brim teki kuitenkin 3 rastin täysin pistein ja olen siitä tosi onnellinen. Tälläkertaa näin :)

Lauantain 2.8 juhlaillallisella Unkarilaiset tuomarimme palkitsivat palkitsivat kumpikin omalla rastillaan yhden Derby koiran joka oli jättänyt itsestään hyvän vaikutelman. Samoin Tanskalaiset tuomarit palkitsivat omien rastiensa hyvän vaikutelman jättäneet Mestaruus koirakon. Rastin 3 tuomarin Oliver Kiraly mieleen jäi kasvattini "Beck" Brufinn Blackburn ja Susanna Träskelin. Oliver tykkäsi kovasti koiran tyylistä metsästää alueella. Beck sai 3kg eukanuba ruokasäkin tästä maininnasta! Myös finalistit julkaistiin: Derby koiria meni 15kpl finaaliin. Näistä ilokseni 2kpl oli kasvattejani, sisarukset: Brufinn Blackburn "Beck" ja Brufinn Barcelona "Demi". Vau mikä tunne!!! Illallinen syötiin mukavissa merkeissä ja iltaa istuttiin myöhään jutustellen. Yövyimme Ullan kanssa teltassa alueella, kelit olivat meille suotuisia.

Sunnuntaina 3.8 ilmoitettiin että sekä Derby että Mestaruus finalisteilla on 2 rastia. Derbyn 5 rasti oli pitkä ykkös markkeeraus metsään niin että toinen koira joutui olemaan passissa vierellä ja katsomaan kun ensimmäinen haki markkeerauksensa. Sekä Demillä että Beckillä meni tämä rasti loistavasti. Tuomari oli sanonut Beckistä Susannalle että yksi päivän parhaista suorituksista ja Beck saikin tältä rastilta täyset 20p. 6 rasti oli walk uppia ja vierellä kulki ajoryhmä joka piti meteliä heinikossa, kauempana ojan toisella puolella oli heittäjät. Koirakko käveli ajoryhmän ja tuomarin tahtiin kunnes ajoryhmä ampui laukauksen, tämän jälkeen kauempana ojan toiselle puolelle tuli laukaus ja heitto. Ensin otettiin heinikko alueelta ylös dami (heinikossa oli useampi dami) ja sitten koira sai noutaa markkeerauksen. Demillä ja Ullalla meni ihan nappiin tämä suoritus. Valitettavasti Beck kävi hiukan kierroksilla ja seurasi huonosti sekä oli keskittynyt vain ajotiimiin, se missasi markkeerauksen täysin. Heinikko alueen dami saatiin talteen ja aika lähelle markkeerausaluetta Susanna sai ohjattua Beckin mutta damia ei kuitenkaan saatu ylös ja koko tehtävä meni nollille valitettavasti.

Näiden rastien jälkeen oli lounas ja tämän jälkeen kerrottiin grande finaaliin menijät. Derby koiria sinne pääsi 6 kpl josta Demi ja Ulla hienosti yksi pari! Mestaruus koiria taisi olla 12 kpl. Derby koirien tehtävä oli vesimarkkeeraus, maasto oli vaihtelevaa. Demi markkeerasi hyvin ja lähti aivan suoraviivaiseen noutoon, mutta kun pääsi kaislikon läpi niin jotain tapahtui nuoren koiran mielessä ja se uikin damin ohi/yli veneelle asti ja Ulla joutui pillittämään sen takaisin damille. Dami kuitenkin talteen ja käteen asti, huh!

Sitten jouduimme jännittämään enää lopullisia sijoituksia. Kenenkään finalistin pisteitä ei oltu julkaistu aikaisemmin ja koska molempien päivien rastien pisteet lasketaan yhteen ja katsotaan siten parhaat koirat ei kenelläkään ollut varmaan tietoa kuka "johtaa". Lopulta Ulla&Demi hienosti sijalla 2 vain kolmen pisteen erolla voittajista: Pikistä ja nuoresta 13kk ikäisestä Piinasta! Vesirastilla tuli lopullinen piste ero ennen sitä Demi oli pisteen johdossa. Grande finaalin vesirastilta Demi sai 15p ja Piina 19p missä se 3 pisteen ero sitten tuli. Hieno jännitys säilyi loppuun asti. Ja olen hyvin onnellinen ja ylpeä kasvatistani ja Ullasta! Nöyrän kiitollinen olen kasvattajana, ihanat kodit olen kasvateilleni saanut ja Ulla on niin kivasti vienyt Demiä eteenpäin. Todella ansaittu tulos parivaljakolle! Olen niiiiin ylpeä!

Sunnuntaina ajelin koirien kanssa rauhaksiin kotiin jossa lopulta olimme kello kahdeksan aikoihin. Brim pääsi myös derbyn jälkeen takaisin kotiin ja ensi viikolla olisi ensimmäinen vepen VOI-startti sillä edessä. Taitava tyttö se on, mutta voi olla että hiukan aikaisin eka VOI-startti tulee, noh kokeillaan ja ensi vuonna sitten tämänkin lajin parissa lisää! Elvin olen ilmoittanut nyt 3xnome-b kokeeseen ALO-luokkaan, katsotaan miten mun ihana ruskea hessuhoponi duunaa jos satutaan kokeisiin mahtumaan :)

4. elo, 2014