Kennel Brufinn

Blogi

Mukavia uutisia Lahdesta: Brufinn Dark Queen "Salli" lonkat ja kyynärät lähtivät terveinä lausuttavaksi kennelliittoon, silmät myös terveet! Onnea Johanna, Essi ja Kennel Middle River's kasvattaja Maarit. Tästä pentueesta enää "Luca" B Dark Handsome ja "Urho" B Dark Dance kuvaamatta. Urho meneekin elokuun aikana. C-pennuista kuville menoa odottelee vielä "Hippi" B Coriander. HopHop kuville viimeisetkin!!!

 

Ihan ensiksi. Brufinn/Lekking Kenneltreffit lähestyvät 18-20.7 Korpilahdella. Osallistujat ovat nyt koossa ja laskut on lähteneet osallistujille. Te ketkä olette meidän seurassa lauantai iltana niin ->

Päivitetty listaus: 18-20.7 Lekking/Brufinn Kenneltreffien

La 19.7 illan nyyttärikestien ”ruokalistaa”, meitä on noin 35 henkeä ja siksi samaa ”tuotetta” voi tuoda useampi:

-    suolaisia piirakoita – Heidi Metsola& Marika Kaakinen
-    suolainen piirakka – Erika Ajaste
-    vihreäsalaatti – Sari Oksanen
-    juustoja + viinirypäleet – Heidi Forsell
-    tzatziki + pari tuorejuustoa: Ulla Vahla
-    joku ruokaisa salaatti
-    pastasalaatti -Henriikka
-    fetajuustoa – Ulla Pihlaja
-    tuorejuustoa
-    muuta juustoa....
-    hedelmäsalaatti –
-    patonkia + levite – Jenny ja Kalle Hiekko
-    perunasalaatti – Merja Salovaara, Arja Törnqvist
-    mehu/limppari – Pasi Niemi
-    sipsi + dippi – Sanna Ylitervo, Emilia ja Elina  (ei enempää)
-    kasvikset + dippi – Anna Lahikainen
-    makeiset – Kimmo Tarkka& Maria Otronen
-    makea piirakka/leivonnaiset –
-    puna/valkoviini – Johan&Anna&Bengt
-    moilasen coctail piirakat – Laura Helminen
-    Kertakäyttöastiat: Johanna ja Kari Pietikäinen


Tässä vähän suunta-antavasti mitä jokainen omien rahkeidensa mukaan voisi mahdollisesti tuoda. On kiva jos jokasorttia on vähän niin on mistä maistella. Viime vuonna tämä systeemi toimi kivasti että jokainen toi jotakin lisuketta omien grillattavien lisäksi yhteiseen jakoon.
Johan/Anna ja Bengt ovat luvanneet tuoda viiniä laivalta kun Ruotsista tulevat. Te muut ketkä vietätte lauantai iltaa kanssamme niin voitte toivoa/kertoa mitä voisitte tuoda. Pidän tästä hiukan listaa niin ei pääse tapahtumaan niin että kaikki tuovat esimerkiksi limpparia ;)

Ilmoittakaa minulle mitä lisuketta voitte tehdä/tuoda, ja lisää vaihtoehtoja saa keksiä 
t. Katri Nevalainen, katri.nevalainen (@) suomi24.fi - välit kiinni ja sulut pois, puh. 041 5494332

 

Taikalta on tänään otettu toinen progesteroni arvo, ja nyt odotetaan milloin pääsemme Sulon tykö treffeille! Tämän viikon aikana luulen astutusten kuitenkin olevan :) Tänään Taikan proge 1,8 joten nousussa ollaan. Torstaina ekan kerran Suloa tapaamaan ja siitä sitten la ja ma :)

 

- Jalkani on nyt leikattu ja toipilaita ollaan. Ensimäiset päivät olivat kieltämättä todella hankalia, mutta nyt alkaa jo elämä voittaa ja suunnittelen jo innoissani mitä pääsen pian koirien kanssa tekemään. Kenneltreffeille olen tulossa, vaikka en kauheasti mitään pysty tekemäänkään.

 

Tällähetkellä Myra on hoidossa Hannan luona, Leevi labradorin kaverina. Elvi on Sarin perheen luona, Brutuksen ja Hertan kaverina. Hyvin ovat molemmat koirat viihtyneet. Brim lähtee huomenna Heli Siitarin matkaan Keski-Suomeen.

 

Brim käväisi Mikon kanssa vepe kokeessa Lopella la 5.7, tulosta ei saatu. Mikko määräyksestäni keskeytti kokeen kun ensimäinen liike ei mennyt sillai kuin olimme harjoitelleet. Täysin ohjaajan moka! Mutta kokeita tulee vielä ja odotan jo millon pääsen taas itse ohjaksiin. :)

 

Sunnuntaina Brim käväisi Tammelassa SNJ:n leirin WT-kokeessa ohjaajanaan Ulla Pihlaja, tosi hyvin meni Brimin koulutustasoon ja vieraan ohjaajan kanssa. Ulla teki tosi hyvän työn tytön kanssa vaikka tulosta ei harmillisesti tälläkertaa saatu vesimarkkeerauksen mennessä nollille. Paljon hyvää kuitenkin kokeessa oli, ja tietää mitä taas treenaillaan.

 

6.7 Kasvattini Aamu (Brufinn Merlot) ja Emilia sekä apuohjaaja Elina läpäisivät hienosti vesipelastuksen soveltuvuuskokeen ja vielä pistein 99/100p. Hurjasti Onnea ja nokat kohti vepen ALO-luokkaa!!

 

7.7 Kuuluin SNJ:n leiriltä Tammelasta mukavia uutisia. Ilo (Brufinn Cayenne Pepper) ja Heidi saivat helposti noutajien taipumuskokeen läpäistyä: NOU1. Paljon Onnea Heidi ja nuori 1v1kk taitava Ilo!

 

Ilon sisko läpäisi noin kuukautta aikaisemmin jo taipparit. C-pentueesta onkin nyt jo 2/5 läpäissyt taipumuskokeen! Milli ja Ilo! Jee :)

 

Tässä Ilon koeselostus 7.7 tuomari: Pasi Majuri:

Koeselostus Tammela 7.7.2014 NOU1

 

1. Sosiaalinen käyttäytyminen
Suhtautuu hyvin toisiin koiriin ja ihmisiin.
2. Uimahalu
Ryntää veteen. Ui määrätietoisesti riistalle.
3. Hakuinto
Aloittaa työn vauhdikkaasti löytäen lähimmät riistat. Jää hieman pyörimään jo löydettyjen hajuihin mutta laajentaa itsenäisesti työskentelyään kattaen hyvin koko alueen.
4. Noutohalu
Ottaa lokit oma-aloitteisesti. Miettii hieman ensimmäisellä variksella. Loput oma-aloitteisesti. Ottaa kanin oma-aloitteisesti
5. Nouto-ote
Lokeista hyvä, samoin variksista ja kanista
6. Palauttaminen
Palauttaa lokit ohjaajalle käteen samoin varikset ja kanin.
7. Reagointi laukaukseen
Tarkkaavainen
8. Itseluottamus ja aloitekyky
Erittäin hyvä sekä maalla että vedessä
9. Yhteistyö
Ohjataan miellyttävästi
10. Hyvän vesi- ja hakutyön tehnyt koira joka selvittää jäljestämistehtävän helposti ja osoittaa erittäin hyviä metsästyskoiran taipumuksia.

 

Ja tässä Millin (Brufinn Curry) koeselostus:

Asikkala 8.6.14, tuomari Pasi Majuri:

 

1. Sosiaalinen käyttäytyminen: Suhtautuu hyvin toisiin koiriin ja ihmisiin

2. Uimahalu: Menee rauhallisesti veteen ja ui riistalle, ei ota ensin veneestä heitettyä, heitetään toinen jonka koira noutaa.

3.Hakuinto: Tekee hyvää itsenäistä ja järjestelmällistä hakua löytäen riittävän määrän riistaa.

4. Noutohalu: Tarvitsee hieman ohjaajan tukea veneestä heitetylle lokille. Ottaa varikset oma-aloitteisesti samoin kanin.

5. Nouto-ote: Lokeista hieman pinnallinen, variksista syvä ja pehmeä.

6. Palauttaminen: Lokit ohjaajan lähelle rannalle, varikset ja kani ohjaajan käteen.

7. Reagointi laukaukseen: Rauhallinen ja kiinnostunut.

8. Itseluottamus ja aloitekyky: Hyvä maalla ja vedessä.

9. Yhteistyö: Ohjataan hyvässä yhteistyössä.

10. Yleisvaikutelma: Hyväksytyn vesityön ja hyvän haun tehnyt koira, joka selvittää myös jäljestämistehtävän ja osoittaa metsästyskoiran taipumuksia.

8. heinä, 2014