Kennel Brufinn

Blogi

16.6.2014 Virallisilla kuvilla kävi Lahdessa, Oulussa:

*Brufinn Cardamom (Lahti) "Mona" lonkat: A/A, kyynärät: 0/0, silmät ok -> mutta 

PHTVL/PHPV aste 1

*Brufinn Cayenne Pepper (Lahti) "Ilo" lonkat: A/A, kyynärät: 0/0, silmät ok

*Brufinn Curry "Milli", kuvat lähtivät terveenä kennelliiton lausuttavaksi, harmillisesti Milliltä löytyi silmistä kaihin alut ja siten jalostuskäyttö jää. Mutta koira on terve, eikä kaihi haittaa sen elämää ja sen kanssa harrastamista millään tavoin, joten siitä olen erittäin onnellinen!

*Brufinn Cinnamon (Oulu) "Siiri", kuvat lähtivät terveenä kennelliiton lausuttavaksi, silmistä löytyi: OD:ruskeita pigmentti pisteitä linssin etukapselilla, ei haittaa koiran elämää, jotakin jäänteitä sikiöajalta siis.

*Brufinn Dark Side (Lahti) "Osku", kuvat lähtivät terveenä kennelliiton lausuttavaksi, silmät terveet

AIVAN MAHTAVIA UUTISIA SIIS, terveluusto on kuitenkin harrastuskoiralle se ykkösjuttu! Brufinn C-pennuista on kuvilla enää käymättä "Hippi" ja Brufinn Dark- pennuista "Salli", "Luca" ja "Urho". Mirka on luvannut viedä Lucan tämän vuoden sisällä, Salli menee kuville heinäkuussa ja Urho menee elokuussa joten sitten on kaikki kuvattu! Kiitos kaikille aktiivisille kasvatinomistajilleni koirien hyvästä hoidosta! Olen niin iloinen teidän puolesta!

 16.6.2014 Masku, vepe, Myra AVO- (Myra ei vienyt, joten keskeytin)

15.6.2014 Koirauinnin SM-kisat Kanta-Häme:

*Aamu (Brufinn Merlot) ja Emilia, yksilömatkan SM3!!

*Aamu&Emilia (B Merlot), Ilo&Heidi (B Cayenne Pepper), Laku&Kyllikki (Saskian Dirty Dance)

joukkuekoirauinnin SM3!! Onnea koko joukkueelle!!

15.6.2014 Hauho, Metsästysnoutajien koe:

*Demi (Brufinn Barcelona) ja Ulla nome-b:stä ALO1 ja toimitsijoiden valinta!!

15.6.2014 Pirkanmaan Noutajakoirayhdistys:

*Brim (Brufinn Bloomington) nome-b:stä ALO3

14.6.2014 Pirkanmaan Noutajakoirayhdistys:

*Demi (Brufinn Barcelona) ja Ulla nome-b:stä ALO1!!  

Koeselostus 14.6. ALO1 tuomari: Petri Tuominen:

Haku: Koira joka kattaa hyvin koko hakualueen. Löytää riistat nopealla tahdilla, laajentaa myös omatoimisesti uusille alueille.

Ohjattavuus: 1. lähetys uusitaan heti, toisella lähetyksellä ohjaaja tarkentaa koiran asentoa ja lähetys sujuu erinomaisesti. Koira ohjautuu suoraan vesialueen yli riistalle.

Paikallistamiskyky: Seuraa tarkasti 2 markkeerauksen. Suorittaa molemmat suoraviivaisesti.

Riistan käsittely: Hyvät otteet, erinomaiset palautukset ohjaajalle

Jäljestämiskyky: Erittäin jälkitarkka, Suorittaa varmasti kanin noudon.

Muut ominaisuudet: Rauhallinen ja tarkkaavainen.

Yleisvaikutelma: Kovan työkapasiteetin omaava koira joka suorittaa helposti haku/markkeeraus/ohjaus tehtävän. On myös varma jälkityössä. Ohjaaja ja koira antaa itsestään varman kuvan vaikka jo suurempiinkin koitoksiin.

14.6.2014 Action Dogs, Mustio:

*Brim (Brufinn Bloomington) läpäisi hyväksytysti Vesipelastuksen (=vepe) soveltuvuuskokeen!

*Myra (Lekking After Myrsinia) vepe: AVO3

Kyllä oli kiva viikonloppu kasvattien osalta. Brim ja Demi kävivät nome-b kokeissa. Demi loisti taas Ullan kanssa! Brim teki myös ihan kivasti, harjoitusta lisää niin ykkönen tulee helposti. Myra the paskiainen päätti sitten vepe kokeessa että viennit on viety ja hän ei enää esineitä vie. Sama toistui maanantaina joten Myra jää nyt vepe tauolle, vepe ei ikinä ole sen juttu muutenkaan ollut. Tekee kyllä, mutta paloa sillä ei lajiin ole. Toivottavasti se pääsisi harrastamaan jonkun kanssa nomea ja pian. Sitä se rakastaa! Brim käväisi myös läpäisemässä vepen soveltuvuuskokeen. Ja upeat Brufinn kasvattini loistivat nopeina koirina koirauinnin SM-kisoissa. Aamu (Brufinn Merlot, E-pentujen emä) oli yksilömatkassa SM3!! Huippua!! Onnea Emilia, Elina ja Aamu! Brufinn joukkue: Aamu, Ilo ja Laku olivat joukkueena myös SM3!! Aivan mahtavat tulokset! Onnea Kyllikki&Laku, Heidi&Ilo, Emilia&Aamu!! Ensi vuonna uudestaan ja toivottavasti minäkin silloin pääsen paikalle!!

Suomen sää ei vaikuta kovinkaan kesäiseltä, mutta omat opintoni alkavat lähenemään loppusuoraa ja sekös saa hymyilemään.. ja jalkakin leikataan 3.7. Saa nähdä sitten kuinka nopeasti paraneminen lähtee etenemään ja pääsen taas reenaileen ja ennenkaikkea takaisin töihin!

Tälle kesää oli kovia tavoitteita koirien kanssa, mutta nyt tavoitteet ovat enää: Brimille vepen ALO-luokka läpi, nome-b: ALO1 ja osallistuminen Derbyyn. Myran kohdalla on enää nome-b VOI-startti. Elville mahd. vepe: Sove+ALO, mutta ainakin nomen ALO:sta tulos! Saa nähdä mitä saadaan toteutumaan..

17. kesä, 2014