Kennel Brufinn

Blogi

Melkoista päänvaivaa on yhdistelmien mietinnässä ollut. Mutta nyt kun sain lopulliset yhdistelmät mietittyä ja vielä jokaiselta uroksen omistajalta suostumuksen yhdistelmille niin olen kovin tyytyväinen. Nyt enää odotetaan yhdistelmien toteutumista.

Taikalle (Braastad) halusin ehdottomasti hyväluustoisen ja sukuisen uroksen. Sellaista sukua mistä itse tunnen linjoja. Taikalle valikoitui urokseksi Upwards Ran Tan Plan "Sisu" jolla on ennestään 1 pentue. Terve uros myös suvultaan, ei allergioita, furunkoloosia, korvatulehduksia kutinoita tai vastaavaa. Ruskea väri oli vain plussaa, mutta alunperin en lähtenyt sitä hakemaan. Pidän hyvin tärkeänä että myös luustollisen terveyden lisäksi ei jokapäiväinen elämä ruoka-aine allergoineen tai kutinoineen tuota koiralle ja sen omistajille ongelmia. Tokikaan mistään yhdistelmästä en voi etukäteen vannoa että näin ei käy, mutta taustat yritetään katsoa ja valita niin että hyvät edellytykset terveeseen ja pitkään elämään olisi kasvatillani. Sisu kuten Taikakin on riistaviettinen koira ja noutaa mielellään. Pidän myös hyvin tärkeänä että näyttelylinjassa säilyy miellyttämisenhalu ja riistavietti! Nyt odotellaan Taikan juoksuja alkavaksi! Odotamme Kreetan kanssa yhdistelmää innolla ja Kreetalle onkin jäämässä Taikan tytär yhteisomistukseemme. Pidetään peukkuja että pentuja tulee!

Elville (Colas Elvie) lähdin hakemaan tälläkertaa käyttölinjaista urosta. "Patu" Pikku-Uikun Rikkovaaran Riku löytyi sukuja selatessa. Ensisijaisesti halusin terveen, hyväsukuisen ja luonteeltaan tasapainoisen sekä riistaviettisen uroksen. Patulla on 1 pentue aikaisemmin ja se täyttää jalostusuroksen kriteerit loistavasti sekä uskon sen täydentävän Elviä hyvin. Plussana tässä yhdistelmässä on mahdollinen jälkeläisten ruskea väri. Molemmat vanhemmat ovat tasapainoisia, rohkeita ja riistaviettisiä koiria. Odotan innolla yhdistelmän toteutumista ja haaveilen kovasti tästä itselleni pentua, vaikka tilaa ei kotona luultavasti seuraavalle koiralle vielä olekkaan :/

Brimille (Brufinn Bloomington) oli alunperin tarkoitus tehdä pennut vasta keväällä 2015, mutta koska saan käyttää Brimille sulhaseksi "Kimiä" FIN KVA Rhypyker Eros Of Hietsun niin suunnitelmat aikaistuivat. Kimi on kuitenkin jo päälle 10 vuotias uros, vaikka hienossa kunnossa mies onkin! Olen hyvin innoissani tulevasta yhdistelmästä. Toivon hartaasti yhdistelmän toteutuvan ja niin kovin mielelläni pitäisin pennun myös tästä yhdistelmästä!

Myrallekkin (Lekking After Myrsinia) on suunnitelmissa viimeinen pentue, mutta ajankohtaa ei ole vielä päätetty. Kiire pentueella ei ole joten se luultavasti sijoittuu syksylle 2015 tai keväälle 2016. Katsotaan, urostakaan ei ole sen enempää vielä mietitty. Kuitenkin joku hyväluonteinen/tasapainoinen ja erinomaiset metsästystaipumukset omaava uros se tulee olemaan. Väri ei tässäkään tule olemaan kriteeri.

4. kesä, 2014