Kennel Brufinn

Blogi

Ihan aluksi. Kaikki kiinnostuneet: MUISTAKAA ilmoittautua kennelviikonloppuun 18-20.7.2014! Kaikki tasoon katsomatta olette lämpimästi tervetulleita! KennelTreffit 2014

Sitten: Taikalle (Braastad) on vihdoin päätetty uros: Upwards Ran Tan Plan "Sisu". Tämä pian 4 vuotias uros valkkaantui Taikalle hyvän terveytensä ja luonteensa ansiosta ja toki myös riistaviettinsä ja energisyytensä (halu tehdä ja miellyttää) takia. Ensimmäinen kriteeri urokselle kuitenkin aina on hyvä terveys ja luonne, sitten riistavietti ja miellyttämisenhalu. Valitettavasti ihan kauheasti ei Suomessa enää näyttelylinjoissa näitä uroksia ole joilla kaikki 4 kriteeriä täyttyisi. Sisun suku on osaltaan minulle myös tuttua ja Sisun kasvattajan Ritan kanssa juteltuani yhdistelmä vielä vahvistui. Rita kuten hyvän kasvattajan kuuluukin tuntee omat linjansa hyvin ja suht. kauas. Nyt sitten odotellaan vain Taikan juoksua. Odotan pennuista energisiä, miellyttämisen haluisia ja riistaviettisiä koiria. Niistä tulee olemaan niin sorsalle kuin näyttelyihinkin. Toivon myös hyvää terveyttä!

Sunnuntaina 1.6 vietti Brufinn C-pentue 1 vuotis synttäreitään. Onnea Ilo, Hippi, Mona, Milli ja Siiri! Kasvatin omistajat olivat järkänneet kahvittelut sitä varten, minä en vain valitettavasti kerennyt paikanpäälle. Paikalla oli Hippi, Mona, Ilo ja niiden emä Nella omistajineen. Koirat olivat päässeet ensin leikkimään ja uimaan ja sitten kahvittelemaan ja syömään kakkua :) Antoisa päivä siis!

Brufinn Dark pentueen virallisia tuloksia tupsahtelee kennelliitosta. B Dark River "Rocky", B Dark Beauty "Nelli", B Dark Angel "Tupu", B Dark Devil "Topi" ovat myös virallisesti terveitä lonkilta, kyynäriltä ja silmiltään. Onnea omistajille!

16.6 Menee Lahteen kuville Brufinn Dark Side "Osku", Brufinn Cayenne Pepper "Ilo", Brufinn Curry "Milli" ja Brufinn Cardamom "Mona". Heinäkuussa Lahdessa käy kuvilla myös Brufinn Dark Queen "Salli". Ja toivottavasti myös C-pentueesta Hippi ja Siiri sekä Dark-pentueesta Luca käyvät kesän aikana virallisilla kuvilla! Saadaan pikkuhiljaa sitten kaikki C ja D -"pennut" kuvattua. Urho meneekin vasta syksyllä kuville kun on kyynärät parantuneet leikkauksesta.

G-pentujen kuulumisia on tipahdellut omistajilta ja hyvin kaikilla tuntuu menevän. Ihania kuvia olen myös saanut muruista ja olenkin niitä lisäillyt tuonne G-pentueen omiin kuviin.

Sunnuntaina kävin Hertan (Brufinn Bremen) kanssa möllitaippareissa Pirkan Nuuskut järjesti. Ihan hyvin se meni siihen nähden että ei oltu treenattu yhtään ja Hertta ei ollu nähnyt kania ja lokkia ihan hetkeen (varmaan sitten pentulaatikon...) Aluksi kummasteli kyseisiä olentoja, mutta hiukuttelemalla otti ne sitten kantoon ja toi minulle. Varisten ja halualueen kanssa ei ollut mitään ongelmia. Joten hiukan riistareeniä vaan niin taipparit menee läpi heittämällä. Hyvä Hertta :)

Brimin kanssa samoissa möllikarkeloissa tosin mölliALO-luokassa. Voi Brim kun toimi kivasti, jäljelle ei oltas päästy kun haku meni hiukan juoksenteluksi, mutta muuten meni ihan kivasti ja tulos olisi tullut!

Sitten lisää kuulumisia. Brufinn FirstOneFor Lekking "Eka" 7kk mursi jalkansa mennessään pellolla juostessaan mukkelismakkelis. Luultavasti jalka jäi johonkin kuoppaan ja etujalan pitkä luu murtui. Onneksi murtuma ei ole nivelten alueilla. Susanna ja Tommy antoivat parhaan mahdollisen ensiavun Ekalle. Tommy kantoi tytön kotiin ja Susanna sitoi ja paketoi jalan heti eikä Eka enää saanut liikkua. Käynti Vethaussissa ja röntgenkuvissa osoitti että luu on pokki, mutta luun päät ovat kohdillaan (eivät ole päässeet liikkumaan väärään asentoon), varmaan juuri tuon ensiavun ansiosta ja jalkaa ei tarvitse operoida vaan nyt jalka on kipsissä ja koira joutuu olemaan rauhassa seuraavat 6-8vko, odotellaan luiden luutumista. Nyt vain Ekan kanssa paljon naksutin koulutusta ja nokan kanssa pelaamista. Onni oli onnettomuudessa mukana ja eläinlääkäri sanoi että tästä ei suurella todennäköisyydellä tule koiralle jäämään mitään elämää haittaavaa vaivaa! Eka samalla myös välikuvattiin kun kerran rauhoitettiin. Myös Ekan lonkat, kyynärät ja selkä näyttivät terveiltä niinkuin Paukunkin (Brufinn Fire Cracker) joka välikuvattiin jo aikaisemmin. Tsemppiä Ekan rauhassa pitämisen kanssa Tommy ja Susanna!

2. kesä, 2014