Kennel Brufinn

Blogi

Tänään tuli ihana kesäinen (hyvin lämmin) päivä vietettyä Hauholla Brufinn Groovy pentueen (4kk ikää) pentutreffien merkeissä.

Paikalle pääsivät:

-Otton ja Elvin jälkeläisistä:

Brufinn Groovy Soul "Muru", Brufinn Groovy Swing "Dino" ja Brufinn Groovy Blues "Nero"

- Väinön ja Elvin jälkeläisistä:

Brufinn Groovy Jazz "Remu", Brufinn Groovy Punk "Jare", Brufinn Groovy Rock "Onni" ja Brufinn Groovy Country "Sören"

sekä tietysti pentueen emä "Elvi" Colas Elvie ja molemmat isät: "Väinö" Merjatuulian Mentävä On ja "Otto" Upwards Up All Night.

Päivä alkoi aamukahveella ja siitä sitten otimme jokaiselle pennulle luoksetulon ja hihnakäyttäytymistä ja yhteistyötä ja viimeiseksi 1 noudon jokaiselle mukulalle. Söimme myös välillä ja sitten näytimme vielä kaikille pennuille riistaa. Kaikki olivat riistasta hyvin kiinnostuneita, mutta vielä on hyvä riistaa (roskalintuja) mukuloille näyttää pentuiässä että saamme riistaan syttymisen kaikille vahvaksi.

Päivä oli hyvin kuuma ja pidimme paljon taukoja. Pennut pääsivät rannassa uimaan ja vilvoittelemaan ja lopuksi myös leikkimään keskenään. Hauskaa näytti olevan ainakin pennuilla. Otimme myös pennuista profiilikuvat ja koko laumasta perhepotretit. Tosi tasainen, kiva pentue. Kaikki tykkäsivät kovasti noutaa ja kantaa damia. Hienosäätöä oli tietty kaikilla, mutta oikein kivassa mallissa ollaan! Tästä on jokaisen hyvä jatkaa treenejä kotona. Toivottavasti jokainen sai päivästä jotakin mukaansa. :)

Paikalle pääsi tosiaan myös Otto isä kasvattajansa/omistajansa Rita Nygård:n kanssa (kennel Upwards). Kiitos avusta Rita! Ritasta oli paljon apua kun itse yritin linkuttaa tämän risan polveni kanssa eteenpäin.

Kiitos kaikille koirille omistajineen jotka pääsivät paikalle, olipa kiva nähdä teitä kaikkia! Tulkaahan kylään uudestaankin!

Kiitos myös Kreetalle hyvistä muonista sekä paikan emännälle Lauralle maastoista, leivonnaisista ja kaikesta muusta avusta. Kiva kun Sören poika ja isä Väinö asuvat noin hienoissa maastoissa niin saadaan niihin tulla välillä reenaileen omienkin koirien kanssa. :)

Tänään kuului myös iloinen uutinen Liiminkasta: "Rilla" Brufinn Black Tickle saavutti noutajien taipumuskokeessa hienosti NOU1 tulokset omistajansa Merja Salovaaran kanssa. Jee!

Tässä Rillan arvostelu, tuomarina: Pasi Majuri

Rilla

Sosiaalinen käyttäytyminen: Suhtautuu hyvin toisiin koiriin ja ihmisiin.

Uimahalu: Ryntää veteen. Ui nopeasti ja määrätietoisesti riistalle, jotka noutaa

Hakuinto: Tekee vauhdikasta ja laaja-alaista hakua juosten välillä kuitenkin oman nenänsä ohi, lähialueen riistoista. Saa kuitenkin myös lähialueen riistat ylös.

Noutohalu: Ottaa sorsat oma-aloitteisesti, samoin fasaanit ja kanin.

Nouto-ote: Sorsista ja fasaaneista syvä ja pehmeä, samoin kanista.

Palauttaminen: Sorsat ohjaajalle käteen, samoin fasaanit. Kani ohjaajalle käteen.

Reagointi laukaukseen: Kiinnostunut.

Itseluottamus ja aloitekyky: Erittäin hyvä sekä maalla että vedessä.

Yhteistyö: Erinomaista yhteistyötä.

Yleisvaikutelma: Vauhdikkaalla ja määrätietoisella tavalla työskentelevä koira, joka selvittää helposti kaikki päivän tehtävät ja osoittaaa erinomaisia metsästyskoiran taipumuksia.

Ja sitten viimeisenä muuttei todellakaan vähäisimpänä asiana. Maanantaina 19.5 kahden kuvatun B Dark pennun viralliset kuvat on lausuttu jo kennelliitossa! Tytöt on terveitä! Jeeee!!

-Brufinn Dark Beauty "Nelli" lonkat: B/B, kyynärät: 0/0, silmät: ok

-Brufinn Dark Angel "Tupu" lonkat: A/A, kyynärät: 0/0, silmät: ok.

Olen niiiiiiin iloinen. Hyvä tytöt, muiden kuvattujen virallisia lausuntoja vielä odotellaan. :)

25. touko, 2014