Kennel Brufinn

Blogi

Ihan ensiksi: Onnea Myra (Lekking After Myrsinia), tasan 4 vuotta tänään 10.4.2014! Onnea myös Myran sisaret Lekking A-pentue: Hila, Jörö, Drake, Jimi ja Sisu! Myra juhti synttäreitään perinteisen maksalaatikkokakun ja 4 nakkikynttilän voimin.

Yksi Myran tyttäristä F-pentueestani: "Miina" (Brufinn Follow Me, ikää 5,5kk) on hyvää vauhtia emäntänsä Minnan ohjauksessa kouliintumassa Hypokoiraksi Minnan 5 vuotiaalle Emilia tyttärelle. Miina on tällähetkellä hajutunnistuskurssilla jossa koira oppii erottelemaan hajuja ja tunnistamaan liian alhaisen verensokerin tuoksun. Varsinainen hypokoulutus aloitetaan syksyllä ja se tulee kestämään 1,5 vuotta. Miina tulee päivittäin auttamaan Emiliaa tunnistamaan verensokerinlaskun ja näin ennaltaehkäisemään vaarallisia tilanteita. Nyt jo Miina osaa pyynnöstä tuoda keittiöstä pillimehun Emilialle ja näinkin lapsi voi pelastua tajuttomuudelta. Hienosti on lähtenyt Miinan koulutus käyntiin ja ilo sitä, Minnaa ja tyttäriä on katsella. Niin tärkeää työtä tulee tämäkin koira valmistuessaan tekemään.

Tsemppiä Minna ja tytöt Miinan koulutukseen!

Kokemus eläinten käytöstä terapiatyössä:

Sain Merjalta todella koskettavan puhelun. Merja on fysioterapeutti ja opiskelee toimintaterapeutiksi. Merjalla on Myran tyttäret B ja F-pentueista: Rilla & Paukku (Brufinn Black Tickle ikää 20kk & Brufinn Fire Cracker ikää 5,5kk). Merjan haaveissa on ollut että koiria tultaisiin käyttämään toimintaterapiassa tulevaisuudessa. Nyt koirat olivat päässeet ensimmäisen kerran oikeasti vaikuttamaan kuntoutujan elämään toimintaterapian keinoin. Puolitoista tuntia koirien kanssa sai syvästi masentuneen ihmisen nauramaan ja häneen saatiin aito kontakti. Merjan kertomus sai minut liikuttumaan kyyneliin asti. "Kuntoutujan sanoin: olette te viisaita koiria." Tärkeää työtä tulette Merja & Rilla & Paukku tulevaisuudessa tekemään. Kuvassa: Rilla ja Paukku, Kuva: Marko Raiskio

Sitten ikävämpiin uutisiin. Brufinn Dark Dance "Urho" oli kävellyt epäpuhtaasti ja Kyllikki vei sen kehotuksestani kuville Juha Pärnäiselle Lahteen. Valitettavasti Urhon molemmissa kyynärissä oli rösöistä pintaa= nivelpinnan tulehdus. Ei onneksi kuitenkaan irtopaloja, mutta leikkaus on molempii kyynäriin nivelpintojen puhdistamiseksi silti edessä. Ei jalostuskäytöön, eikä metsästykseen/raskaaseen liikuntaan. Onneksi Kyllikin harrastamat mejä ja vepe saavat pysyä jatkossakin kuvioissa. Olen kehottanut Kyllikkiä syöttämään Urholle kuten muillekkin kasvateilleni kasvuaikana glukosamiinivalmisteita koska niistä ei ole ainakaan haittaa koiran kasvuaikana. Kyllikki oli kertonut tämän eläinlääkärille joka sanoikin että tämä on luultavasti suojellut kyynäriä pahemmilta vaurioilta. Lämpimästi siis jatkossakin suosittelen niiden käyttöön! Puhuimme Kyllikin kanssa pitkään. Olen niin pahoillani Kyllikin puolesta että näin kävi. Urho on hieno koira kaikinpuolin. Tämän viikon alkupuolella oli Nikkasen Maarit sitä juuri kehunut kiltiksi ja nöyräksi noutajaksi nome koulutuksessa jossa se oli hakenut kaikki sille tehtäväksi annetut noudot. :/

Urho leikataan 24.4 Lahdessa. Toivon pojalle pikaista toipumista ja olemme Kyllikin kanssa yhteydessä pojan tervehtymisen etenemisestä. Brufinn Dark- pentueesta on myös Dark Knight "Diegolta" aikaisemmin kasvuhäiriön vuoksi molemmat kyynärät leikattu ja poika on toipumaanpäin. Toivon todella kaikkien omistajien ja koirien puolesta ettei tässä tai muussakaan pentueessani olisi näin huonoa säkää enää yhdelläkään kasvattini omistajalla. Shokkina nämä tulivat. 19.5 on 6x Dark pennun virallinen kuvausaika ja toivon kädet ristissä ettei siellä yllätyksiä enää tule.

11. huhti, 2014