Kennel Brufinn

Blogi

Meiltä lähti kenneljoukkueessa edustamaan ja kokemusta hakemaan nuori Brufinn joukkue: lbn Brufinn Bremen "Hertta" ja Sari, lbn Brufinn Curry "Milli" ja Tanja, lbu Brufinn Dark Dance "Urho ja minä. Urhon omistaja Kyllikki oli kipeänä ja lyhyellä varoitusajalla Urho tuli minun ohjaukseeni.

Kaikille tuli onnistumisia ja epäonnistumisia, mutta ennen kaikkea nuorille koirille ja kokemattomille ohjaajille kokemusta! Olen teistä kaikista hirmuisen ylpeä vaikka pisteissä ja kärkisijoilla ei loistettukkaan. Kohti uusia haasteista :)

Hertan lomakkeesta: "Haku: tekee innolla hakua, etenee kauas, ei malta hakea läheltä. Löytää 2/6. Yhteistyö: Ei aina täysin kuulolla, muutoin hyvä" - eli pientä treeniä vielä, niin hyvä tulee :) Hertan pisteet: 30/80p

Millin lomakkeesta: " Haku: tekee hyvää hakua, kattaa alueen kauempaa paremmin. Etualue jää vähemmälle. Tuo 2/6. Hyvä nenä, hyvät palautukset. Yhteistyö: Miellyttävällä tavalla työskentelevä koira, jolla pieniä puutteita yhteistyössä, luovutukset hyvät" - ikää ja kokemusta lisää niin hyvä tulee! Millin pisteet: 31/80p

Urhon lomake: "Haku: Kattaa osan hakualueesta, mutta harhautuu omille teilleen, eikä ole ohjaajansa hallinnassa. Käyttää tehokkaasti nenää ja löytää 3/6! Yhteistyö: Yhteistyössä vielä parantamista" - Olisi selvästi tarvittu oma ohjaaja paikalle, mutta seuraavalla kerralla sitten paremmin. Urho oli niin kiltisti ja rauhassa koko päivän: hieno koira. Urhon pisteet: 24/80p

Olin itse myös "Brimin" Brufinn Bloomington kanssa Labradorinnoutajakerhon joukkueessa. Brim teki loistavaa hakua, sekä hyvät markkeeraukset. Ohjausta ei oltu kauheasti harjoteltu joten se meni sen mukaan ja toinen dami jäi hakematta. Hyvät pisteet kuitenkin ja olin tyytyväinen koiraan! Joukkueemme ei myöskään sijoittunut yhdistysjoukkue listoilla.

Brimin lomakkeesta: "Haku: Tekee erinomaista hakua, hieno metsästyskoira. Kokonaisuutta hieman miinustaa haun alussa "juoksentelu", kuitenkin tehokkuus parani huomattavasti, saatiin dameja talteen 5/6. Yhteistyö: Toimii erinomaisessa yhteistyössä. Ohjataan hillitysti niinkuin metsästyksessä kuuluukin" - Ohjausta meidä pitää vielä treenata. Brimin pisteet yhteensä: 62,5/80p. Olen niin iloinen että Hausta tuli 19/20, Yhteistyöstä 18+/20, Markkeerauksesta: 18,5/20 ja Ohjaus ei mennyt 7/20.

Ulla oli "Demin" Brufinn Barcelonan kanssa Kanta-hämeen Noutajakoirayhdistyksen joukkueessa. Suoritus oli melkein täysellinen ja pisteet sen mukaiset 76,75p/80p. Näillä Demi&Ulla saivat myös Yhdistysjoukkueiden paras yksilösuoritus tittelin. Heidän joukkueensa: Kanta-Hämeen Noutajakoirayhdistys sijoittui myös toiseksi kaikista yhdistysjoukkueista. Onnea TYTÖT!!

Demin lomakkeesta: "Ohjaus: Koira suorittaa ohjaustehtävän täydellisesti. Haku: Tekee tehokasta hakua. Käyttää erittäinhyvin vainuaan. Liikkuu alueella itsenäisesti ja tietää mitä siellä on tekemässä. Hyvä metsästyskoira. Yhteistyö: Toimii erinomaisessa yhteistyössä. Erinomaiset palautukset ja luovutukset."

Kaikkien Brufinn koirien kanssa oli palautukset aika hyvin kunnossa. Jokaisen Damin mitä Urhokin löysi niin se toi minulle käteen asti, samoin Milli Tanjalle ja yhtä damia lukuunottamatta myös Hertta Sarille. Tämä on niin ihana nähdä! Töitä on tehty oikein kun koirat eivät räi dameja jalkoihin: tähän on hyvä jokaisen pyrkiä pennusta asti, mutta vanhempikin koira tämän vielä oppii kouluttamalla :)

Olen aina tykännyt PirkanDameista tapahtumana: tuttuja, mukavaa porukkaa, leppoinen henki ja leikkimielinen kisa jossa tuomarit muistavat sanoa niitä positiivisia asioita suorituksista. :) Tämä on ohjaajille ja koirille mukava paikka käydä hakemassa kokemusta sitten virallisia koitoksia varten. Ensi vuonna pyritään saamaan taas joukkue kasaan vai mitä? Kasvattaja maksan mielelläni MäntänTalvinomeen ja PirkanDameihin joukkueiden osallistumismaksut ja tällatavain kannustan teitä kokeilemaan ja harrastamaan koirienne kanssa.

Myra - Lekking After Myrsinia saavutti Auran Nuuskujen 2013 VEPE-tulokas tittelin. Jee, hienoa Myra :)

19-20.4 Pääsiäisviikonlopun koulutukset Laukaalla. Pari Brufinn F-pennuista on tulossa Lekking C-pentujen pentutreffeille la aamusta. Kiva nähdä ainakin Ekaa (Brufinn FirstOneFor Lekking) ja Nikiä (Brufinn Free Mind) sekä Urhoa (Brufinn D-pennuista) ja Kyllikkiä. Itse pääsen treenaamaan sekä Brimiä että Myraa viikonlopun aikana, kivaa :)

26.4.2014 Pidetään E- ja F-pentujen kenneltreffit: Kyttäläntie 134, Hauho (Hämeenlinna). Kaikki kynnellekykenevät mukaan!

19.5 Brufinn Dark-pennut menevät virallisille kuville. Olen varannut ajan Mevettiin Helsinkiin klo:17.15-> Kuvauksiin on lähdössä: 1.lbn Brufinn Dark Angel "Tupu", 2.lbn Brufinn Dark Beauty "Nelli", 3.lbu Brufinn Dark Knight "Diego", 4.lbu Brufinn Dark River "Rocky", 5.lbu Brufinn Dark Handsome "Luca" ja 6.lbu Brufinn Dark Devil "Topi"

6. huhti, 2014