Kennel Brufinn

Blogi

Elvin pennut täyttävät huomenna 14.2 ystävänpäivänä tasan 2 viikkoa. Pennut voivat hyvin ja painot ovat 800-1200 välillä. Joten hyvin syövät ja kasvavat: maitoa riittää. Eilen pennut saivat jokainen oman värisen pantansa. Nyt niitä on helpompi seurata kuvista jne kun pantojen värit erottuvat (tytöt ovat vaalemapi lila ja viininpunainen, loput ovatkin poikia: musta, ruskea, tumman sininen, vaalean sininen, violetti, beige, vihreä, oranssi ja pannaton). Myös silmät ovat alkaneet avautua/rakoilla porukalla, viikonloppuna kaikilla on jo varmasti silmät auki. Ovat ne syötävän suloisia ruskeita mönkijöitä. Ääntä lähtee kun on nälkä tai ei heti pääse nisälle kun sisarukset käyttää kyynärtakniikkaa, mutta jokainen on ihan itse löytänyt tiensä nisille eikä minun ole ketään tarvinnut avittaa. Hyvin elinvoimainen pentua sanoisin! Näiden kanssa ollaan vielä ongelmissa parin viikon päästä ;)

-> kuvia lisätty Elvi&Otto&Väinö välilehden alle kuviin!

Joka päivä olen pentuja käsitellyt ja punninnut ja puunannut. Huomenna olisi kynsien leikkaus edessä jo toiseen otteeseen. Onhan tuossa kynsimäärässä jo leikkaamista.

Osa pennuista on hiukan isompia ja tummemman ruskeita, muutama poika on vaaleamman ruskeita ja hiukan pienempiä. Itse veikkaan kovasti että pentueessa on molempien uroksien jälkeläisiä. Suurin osa on varmasti Otto pojan poikia, mutta viekkaan että nuo pari tyyppiä ovat Väinöstä. Kyllä on jännä saada tulokset sitten kun päästään pennut DNA testaamaan. Testaus tapahtuu pentujen ollessa noin 5 viikon ikäisiä ja tulokset toivottavasti tulevat (kestää 1-2 viikkoa) ennen luovutusta että pääsisin pentueen mahdollisimman nopeasti myös rekisteröimään. Pentueen nimi teemaa olen miettinyt kovasti ja voipi olla että niistä tulee sittenkin Brufinn Groovy- etuliitteellisiä mussukoita....vielä pitää keksiä jokaisen nimen loppuosa. Ehdotuksia saa laittaa vaikka s-postitse :)

Elvi on voinut myös hyvin, se on virkeä ja tykkää jo lähteä hyvin pienelle lenkille mukaan päivittäin. Se syö hyvin ja söisi enemmänkin jos vain antaisin ja siltä tulee hyvin maitoa. Se myös hoitaa ja imettää pentunsa hyvin. Se ei ole ollut kipeä eikä sillä ole ollut lämpöä parin ensimmäisen vuorokauden jälkeen, mutta se on vuotanut minun silmääni liikaa vieläkin verta. Kävimme eilen sitten Hattulan Univetissa tarkastamassa tilanteen. Tulehdusarvot eivät ole koholla eikä erite haise (otettiin verenkuva), ole märkäistä. Kohtu ultrattiin myös ja se ei ollut täysin normaalinkokoinen tähän vaiheeseen. Siellä ei ollut nestettä, mutta epäiltiin että siellä olisi vielä pentujen sikiöpussin palasia tai vastaavaa. Me siis jatkamme tilanteen tarkkailua ja menemme kontrolliin ensi maanantaina jos mitään akuuttia muutosta huonompaan ei tule. Niin kauan kuin erite ei haise niin kohtu edelleenkin vain puhdistaa itseään. Edelleen saan siis hiukan stressata Elvin takia ja mitata sen lämpöjä päivittäin. Sormet ristissä toivon että kaikki menee hyvin. Onhan sillä ollut jo iso urakka tuon 11 pennun maailmaan pukkaamisessa ja hoitamisessa, kunhan nyt ei enää mitään ylimääräistä operaatiota tarvitsisi tehdä...

Tällähetkellä kuitenkin kaikki hyvin ja elvi on suurennuslasini alla. On se kyllä luontainen hyvä ja hoivaava emä!

11.2.2011 Kennelin ensimmäinen pentue syntyi. Tiistaina 11.2.2014 Brufinn tummat viinirypäleet täyttivät jo 3 vuotta! Paljon Onnea Nipsu, Nella, Aamu, Pete, Riku ja Kamo! Teistä tämä kaikki lähti <3 Ja nyt mennään jo G-pentueessa :)

13. helmi, 2014