Kennel Brufinn

Blogi

Myran pennut ovat nyt 3,5 viikkoisia. Viikonloppuna koko lauma (Brim&Elvi&Nasu), emät Myra ja Aamu sekä E- ja F-pennut saivat Axilur matolääkekuurin (3 päivän kuuri). Joten ensi viikonloppuna kotiin lähtevät E-pennut on nyt sitten saaneet viimeiset matolääkkeensä kasvatuskodissa. F-pennut nauttivat matolääkettä vielä kuuden viikon ikäisinä toiseen otteeseen.

F-pennut (Myran ja Kimin) ovat valloittaneet keittiömme, siellä ne vipeltävät hereillä oloaikanaan ja pyrkivät pirulaiset jo muihinkin huoneisiin. Osa on jo livahtanut moikkaamaan E-pentuja kuten kuvagalleriasta voi nähdä. Kaikkien 15 pennun kynnet tuli myös alkuviikosta leikattua ja taas ne kasvaa kovaa kyytiä joten ensi viikon loppupuolella leikataan taas. Myran pennut ovat siirtyneet jauhelihan kautta myös syömään kiinteää ruokaa ja maistuuhan se! Niillä myös ovat hampaat puhjenneet joten kaikkea pureskellaan etenevissä määrin.

Perjantaina 7 viikkoa täyttävät E-pennut ovat hiiiweitä riiviöitä, kauhea meno päällä jatkuvasti ja joka paikkaan ON PAKKO PÄÄSTÄ JA HETI. VoiVoi, onnea vaan tuleviin koteihin ;)

E-pentujen lopulliset kodit päätän tiistaina. Maanantaina ne pentutestataan ja tiistaina vielä eläinlääkäriystäväni Heta Turunen käy ne tarkastamassa ja jokainen koti saa sitten omasta pennustaan eläinlääkäritodituksen pennun tämän hetkisestä terveydentilasta.

Torstai-perjantai 21-22.11: Käväisin katsomassa Merjaa ja kasvattiani Brufinn Black Tickle "Rillaa" (Myran tytärtä) Oulussa, samalla reissulla kun kävin tutustumassa kennel Coriander's pentueeseen. Tästä isosta katraasta joku 7 tytöstä muuttaa omistukseeni ja sijoitukseen Suville Lammille Hämeenlinnaan. Oikein kivan oloinen pentue kaikinpuolin. Jäämme odottamaan mitä sijoittamastani tytöstä kasvaa.

Meitin Elvi (Colas Elvie) päätti aloittaa juoksunsa jo nyt. Itse ajattelin enemmänkin että aloittaisi joulukuussa, mutta näillä mennään. Tein siis päätöksen ja astutan Elvin näistä juoksuista. Sitten ei pennun "haittaa" kesän ja syksyn touhuja. Elvin pentue tuleekin olemaan kennelini viimeinen pentue hetkeen. Eli pentue suunnitelmia ei ole vuoden 2014 kesällä/syksylle eikä koko 2015 vuodelle. Katson mitä nykyisistä kasvateistani tulee ja päätän jatkojalostuksesta sitten sen mukaan. Pääsen hetkeksi nauttimaan omien koirieni sekä kasvattieni koulutuksesta. Niin ja Elvi tullaan astuttamaan Väinöllä (Merjatuulian Mentävä On) jalostusoikeusuroksellani. :)

Terveysasioita kasvateissa:

Brufinn B-pentue on nyt kokonaan kuvattu. Yksi B/C lonkka, muilla terveet lonkat ja kyynärät. Silmät yhtä kaihia lukuunottamatta terveitä. Panosteiittia (kasvukipuja) oli kahdella kasvuaikana, mutta niistä ei jäänyt onneksi mitään. Rillan (B Black Tickle) olka tähystysleikattiin kasvuhäiriön vuoksi ja koira on toipunut leikkauksesta jo nyt hyvin!

D-pennuista: Brufinn Dark Knight "Diego" alkoi ontua etustaan. Se kuvattiin Helsingissä -> molemmissa kyynärissä kasvuhäiriö ja Diegon kyynärät leikattiin samassa paikassa nyt marraskuussa. Irtopala otettiin toisesta pois ja toinen nivelpinta puhdistettiin. Nyt poika 6kk toipuu ja omistajilla on kova paikka pitää poika rauhallisena useamman kuukauden ajan. Tsemppiä Kristina ja Lauri!

C-pennuista: Brufinn Cayenne pepper "Ilo" ontui etustaan. Heidi käytti Ilon Juha Pärsänellä Lahdessa (sama eläinlääkäri on leikannut Nasun 3 kertaan hyvin tuloksin). Ilolla oli molemmissa olissa panosteiittia ja rintalastassa tulehdus, mutta eläinlääkärin mukaan ei mitään mikä haittaisi koiran tulevaisuutta.

24. marras, 2013