Kennel Brufinn

Blogi

Aamun ja Jörön pennut (E-pentue) on päässyt tutustumaan riistaan. Näytillä oli pupu, sorkka, fasaani ja varis. Varsinkin pupu oli kaikkien mieleen. Hyvin riistaviettiä löytyi kaikilta, riistaa näytetään vielä pariin otteeseen ennen luovutusta. Pennut ovat päässeet ulos tänään ja eilen ensimmäisen kerran. Hurjan Kivaa ja jännää on ollut ulkona tutkia paikkoja, haistella ja maistella ruohoa. Onneksi mamma on ollut ensimmäisillä kerroilla mukana, kun nälkä on yllättänyt pienet tuhisijat :)

E-pennut leikkivät nyt jo enemmän ja touhuavat paljon, ne ovat utelijaita kaikkea uutta kohtaan. Tänään ne pääsivät minun ja Aamun valvonnassa tutustumaan muuhun laumaani. Juniorit: Elvi&Brim olivat myös innokkaita haistelemaan noita outoja "ötököitä". Ne olisivat mielellään leikkineet pentujen kanssa enemmänkin. :) Huomenna pennut täyttävät 5 viikkoa. Ja vaikka niille kovasti mamma Aamun maitobaari kelpaakin on minun pikkuhiljaa aloitettava pentujen vieroitus emästä. Niille on myös kaikkea jännää ohjelmaa suunnitelmissa viimeisille viikoille ennen luovutusta. Ne sirutetaan (tunnistusmerkataan) mikrosirulla viikonlopun aikana, ensi viikolla myös autoillaan, syödään matokuuri, leikkaillaan kynsiä, tutustutaan eri paikkoihin ja riistaan ja viimeisellä viikolla eläinlääkäri käy ne tarkastamassa ja ne pentutestataan ja tietysti rekisteröidään. Paljon paljon on siis vielä edessä :)

Myran ja Kimin pennut täyttivät 12.11.2013 tiistaina 2 viikkoa. Niillä kaikilla on silmät auki ja ne tutkivat maailmaa yhä enemmän. Kävelyn opettelu on vielä vaiheessa, mutta kyllä se siitä. Ensi viikolla ne saavat matokuurin ja ensimmäiset jauheliha annokset ehkäpä niiltä myös leikataan kynnet toiseen kertaan. Mukavia pikku riiviöitä on niistäkin kasvamassa!

14. marras, 2013